Šport a mimotelové oplodnenie

lubicaligocka
29. júl 2013

Oh part tyzdnou nam zacina soft ivf. Viete mi poradit ktore z tychto sportou mam prestat robit? A kedy presne pred vyberom vajicok alebo az po vklade . Mozem zacat opat sportovat po 12 tt?
Plavanie
Beh na dialku okolo 5km
Jazda na koni
Yoga
Sem-tam na bicykli asi 10-15 km
( pravidelne sportujem asi rok a jazdim 2 roky )

tatinka
29. júl 2013

@lubicaligocka sporty treba urcite obmedzit uz pred odberom a to preto lebo nadmerna fyzická namaha moze sposobit predcasne puknutie folikulov cize uz potom by ste sa ani len k odberu nedostali ,,,napriklad plavanie si myslim pokial plavas len tak jemne 🙂 tak mozes si nechat do odberu ale ostatok by som vynechala, a ak pojdes hned po par dnoch aj na vklad tak tie sporty treba vynechat uplne vsetky,,,
my ked sme sli na odber tak sporty -hlavne bicykel mal zakazane aj priatel lebo to skodi na spermosky

lubicaligocka
autor
29. júl 2013

to vazne ?? 😒 takze mam si dad oddych hned od prveho dna menstrulacie ??
Myslela som ,ze len ten bech a jazdenie je dost take namahave alebo skor natriasave

tatinka
30. júl 2013

@lubicaligocka ja som nebola na soft ale na klasicke ivf plus icsi a pk k tomu,,,ale myslim ze aj na softe kedze sa dopuju jaja aj ked teda pomenej ako na klasickom ivf ,tak tiez je dolezite obmedzit fyzicku namahu aby tie foliky ti nepukli predcasne ako som uz pisala pred tym,,,,plavat plavaj ale ten bike by som vynechala urcite uplne alebo teda aspom par dni pred odberom a potom uz nebikovat ak pojdes hned po par dnoch na vklad ,ak nepojdes tak po odbere hned ako sa budes na to citit kludne sportuj dalej...nam tak aj v centre vraveli ked uz som pichaja injekcie do brucha ze sa mam setrit a nerobit fyzicky namahve veci a nestresovat sa a podobne,,,

magica78
30. júl 2013

ja som mala klasicke IVF na stacionarnom bike som jazdila cca 20 km denne a prestala som pred odberom 3-4 dni. a po vklade mi neoporucali zaidnu namahu. a klasicky bike vobec sa neodporuca pocas tehu. drzim palce 🙂

lubicaligocka
autor
30. júl 2013

Super dik baby. Takze od prveho dna menstrulacie budem pokracovat len v yoge. S tyzdennou pauzou po vklade. Ostatne bude musiet pockat.

tatinka
30. júl 2013

@lubicaligocka ja by som po vklade necvicila nic, minimalne do doby ked budes vediet aky je vysledok, ak uspesny tak necvicit vobec uz,,,,az po porode mozes 🙂...drzim palce nech to vyjde

lubicaligocka
autor
30. júl 2013

Dnes mi poslali mail a ze do prveho scanu mozem a potom uz nie. Bodaj by sme vsetky m
taky krasny dvovod na nesportovalie 🙂

tatinka
31. júl 2013

@lubicaligocka my sme uz boli na viac ivf, zial nevyslo to,ale verim ze ked Boh da a bude spravny cas ze i nam sa podari mat babatinko/babatinka,,,,
zo srdca zelam nech vam to vyjde 🙂

lubicaligocka
autor
31. júl 2013

@tatinka dakujem. My ideme na prve so I have a big hope inside me.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre