Ahojte babenky videla som tu podobné skupiny ale sú už neaktívne tak zakladám novú. S priateľom sa snažíme už rok a pol o dieťatko ale neúspešne. Vyskúšali sme toho už veľa ale stále bez výsledku. Vo štvrtok nás čaká druhá návšteva v Heliose v Martine. Budem rada ak sa tu nájde niektorá z Vás, čo tiež momentálne navštevuje Martin a podelí sa o svoje skúsenosti. 🙂 🙂
Ahoj ja som tiez len dlho čítala príspevky tu.zatiaľ sa len orientujem ale nemám sa veľmi s kým o tom rozprávať lebo každý hovorí len to vydrz,nesustred sa na to a prečo to stále riesis. Ale ja som to už aj riešila aj neriešila a nič sa nezmenilo stále je to rovnaké. My sme boli pred dvomi týždňami prvýkrát v martine zobrali mi krv a spravili priateľovi spermiogram a teraz vo štvrtok máme ísť po výsledky a dohodnúť sa co dalej. Už sa neviem dočkať ale trošku sa aj bojím. A vy ste v heliose uz ako ďaleko? Aj na niečo vám prišli?
ahojte my už sice nechodime do Heliosu ale tiež sme sa nachodili...už teraz nato spoínam inak vtedy to bol stres aj tešenie sa že čo bude...absolvovali sme vyšetrenia s manželom,planovaný styk potom IUI...nakoniec IVF ktoré vyšlo hned na prvý krát a aj vklad alebo skor KET lebo ET bol doložený kvoli mojej operácii a aj OHSS.. teraz už vedla mna práve spinká 3,5 mes synček 🙂 tak držim palce!!!
apropo bolo to presne takto pred rokom ked som mala vklad a už je tu moj bubák 🙂)
@lizza3 my chodime do Heliosu od Aprila tohto roka, mame zle spermie a mne zobrali lavy vajickovod, vysledok mimomaternicoveho a pravy je nepriechodny, skusila som IUI, ale neuspesne, IUI my spravili pocas schvalovania na ivf od poistovne, bolo to samozrejme neuspesne a teraz od Soboty zacnem stimulovat na ivf , mam z toho zmiesane pocity, lebo ak to nevyjde, neviem ako to budeme riesit dalej, som ten typ cloveka , ze som neista ked si neviem pomoct sama
@maminka1986 a ake ste mali problemy ?
@lvancova hlavne sa nevzdavaj a ver!!!!tu píšem s jendou mamičkou ako ty mala len jeden vaječnik je po IVF a vyšlo hned aj vklad a je tehotná 🙂))tak treba verit aj aj som verila..my sme nemali až tak strašne diagnozy ja PCOS manžel malo pomalé no prirodzene to nešlo ...možno teraz otehontiem aj spontanne ale mame ešte 6 mrazačikov v Heliose takže nerada by som ich tam nechala 🙂
@lizza3 Ahoj aj my chodime do Heliosu 🙂 Presne viem, cim si teraz prechadzas, my tak isto cca pred 2 - 3 mesiacmi. Mame zly spg a k tomu ja mam nizke AMH. Uz mi schvalili IVF a zajtra mam ist ohladom injekcii ko koordinatorke 🙂 Dufam a pevne verim, ze vysledky budete mat obaja ok.
@maminka1986 joj super gratulujem k malinkemu. Vždy keď to niekomu vyjde mi to dodá nádej. My s priateľom uz nechceme viac čakať myslíte že sa dá ísť rovno na ivf bez iui a iných vecí co tomu predchadzaju? @lvancova budem držať palceky aby toto ivf vyšlo. Ja som ten typ ze potrebujem mať všetko naplánované a všetko musí tak aj ísť.malá som naplánované ze v 28 uz budem mať jedno dieťatko a za mesiac oslavujeme 29 a stále nič.ale je hrozne čakať stále na nejaký termín a vlastne stále na to podvedome myslieť.
@maminka1986 dakujem, musime vsetky verit, ze sa to raz podari 😉
Ďakujem @katharinka24 my sme už jedným spermiogramom prešli ten bol OK začala som brať clostilbegyt lebo som mala posunutý cyklus a akurát ako sme mali ist na to priateľ dostal zápal semennikov takže to zase padlo. Liečil sa antibiotikami skoro dva mesiace a teraz bol znova na spermiogram takže dúfam že výsledky budú zas ok. U neho problém nie je podľa mňa preto som zvedavá ci niečo zistia mne. @katharinka24 tak daj potom vediet ako si dopadla.som zvedava
@lizza3 dakujeme ..my sme sa snažili 4 roky ja mam 30 muž 35 ....
no zdá sa mi že aj poistovna shcvaluje podla toho či už bolo niečo robene napr IUI a ak nevyšlo podla toho sa shcvaluje..ale aj podla diagnozy kto ma aku a su ťažšie diagnozy od našej ale to ti v heliose povedia daju na výber...vieš ono IUI stoji 100e plus lieky rátaj soná u svojho gynekologa potom cesta do martina ono to vynde aj 160e napr...a takto máš zato lieky na IVF lenže niekomu vynde hned IUI uplne to stačí takže zaleži aku mate diagnozu obaja 🙂 skuste IUI ni eje to tak náročné ako IVF
@lizza3 Hlavne treba mysliet pozitivne a nepripustat nic zle. Ja to mam inak vzdy opacne, ked si myslim ze bude dobre tak vzdy je zle 🙂 Tak ja uz teraz sa snazim to brat ze to tak ma byt a nezaoberat sa tym 😉 Budem informovat co a ako, aj ked mam trosicku strach predsa neviem co sa bude diat 🙂
@lizza3 tiez som ten typ, ze to musim mat veci naplanovane, podvedome na to nebudes mysliet, ak budes chodit do Heliosu dlhsie 🙂 pretoze my tam cestujeme 2 hodiny a uz len to mi pomaha, ze som nastvana, ze je to tak daleko,ale zase na druhej strane si poviem , ze mi to stoji za to, ja si neviem vynachvalit ten ich ludsky pristup, dodaju cloveku energiu a su stale mili aj vzhladom na to, ze maju vela pacientov , drzim ti palce ak by ti povedali , ze staci u Vas len iui 🙂
@lizza3 AK BRAL atb 2 mes a bol na spermiogram asi bude velmi zlýýýý
ATB zabijaju spermie! ak by ste to mali zle povezdte to aj kde mu to robili presne toto moj muž takto išiel a mal katasrofalny spg po ATB ..2 mil spermii na 1 mililiter!!! horzneee
@katharinka24 áno ja si tiež stále hovorím, že pre niečo sa to deje len najhoršie je že my ani nevieme prečo sa nám nedarí. Mala som ísť na laparoskopiu už a mala som zlé výsledky krvi takže zase ďalšie vyšetrenia a vždy keď už sa zá že to pôjde tak sa zase niečo pokazí a zase len čakáme a chodíme a riešime. Ja ti verím, že máš strach ja by som tiež mala a už len počítam minúty do štvrtku kedy nám povedia aké máme výsledky a čo ďalej. 😨
@katharinka24 daj vediet ako to u teba prebieha, ja uz mam injekcie v chladnicke a je toho dost 🙂
@maminka1986 áno objednali nás až mesiac po dobratí ATB spomínala som, že ich bral a má od imunologičky niečo na imunitu tak dúfam že to ho trošku popraví, dlho sa z toho nevedel dostať, potom bol hneď chorý. Uvidíme čo povedia som veľmi zvedavá 😖
chodili sme do heliosu 2 roky, pretože som sa ako 34 ročná rozhodla otehotnieť a nič dva roky - absolvovali sme všetky procedúry okrem umelého oplodnenia a nič - iba veľa stresu a hádky s mužom kvoli planovaniu sexu. Odborníci tam su, prístup ok, ale otehotnela som až spontánne, ked som sa vykašlala na plánovanie a počítanie plodných dní. Odporúčam neprepadnú ť organizovanému sexu a užívať si milovanie kedykolvek sa dá. Ja som všetky podmienky a odporúčania splnila, sex v plodné dni a nič nič nič. a potom šup - mimo plodných dní, dokonca mi výpočty hlásia, že som počala v den, ked som bola na služobke mimo slovenska. psychika je sviňa a stres blokuje otehotnenie.
@lizza3 Neboj aj ja som si tym presla, stale nieco a stale sme nevedeli vysledky. Najlepsie alebo nevim ci najhorsie natom bolo, ze podla vsetkych Dr som bola ja zdrava a len partner mal zly spg. No stvrtok mi Dr volal o vysledky AMH a tym mi povedal ze chyba je aj na mojej strane a nemozeme cakat. Ide vraj o dni az tyzdne. Tak to bol pre mna sok a dost velky. Ale hlavne nezufaj, vsetko sa dozviete v pravy cas. Ja uz som bola zmierena ze pojdeme az tak v novembri, lebo nam nakazali genetiku a u partnera urologiu a vidis. Ideme uz teraz. Drzim palce a tiez informuj. 🙂
@lvancova Oha, tak ty si predomnou teda 🙂 A mas dlhy ci kratky protokol? A s cim stimulujes ? Asi vela otazok ze? Ale ja sa este sama akosi v tom nevyznam a vsetko je pre mna nove, aj ked mam uz precitanych diskusii na mk 🙂 🙂
@katharinka24 a čo je to to AMH? Určite budem informovať. A ďakujem 🙂
@lizza3 Je to hormon, ktory mi vraj signalizuje nefunkcnost vajecnikov a bliziacu sa menopauzu a to mam 23 rokov 😔
@lvancova No to máš pravdu s tými eurami :( Berieme klasické ale to už dva roky. Zinok,cecko,decko,becko,magnezium. Vlastne všetko možné. Priateľ dokonca aj tribulus. Niekedy mám pocit, že by sme si mohli aj lekáreň otvoriť. Ja jem ešte aj probiotiká a tiež som chodila k jednej pani ktorá sa venuje Tradičnej čínskej medicíne a dala mi bobule pretože som nemala slezinu v poriadku tak ešte tie. Tie mi inak veľmi pomohli. A asi 4 mesiace som brala aj GS mimistar a železo to mi pekne upravilo cyklus. Ale zatiaľ nepomohli ani vitamíny.
@katharinka24 Fuha tak to ma mrzí takéto výsledky. Aj ti povedali čím to môže byť sposobene? Tak to o to viac držím palce nech sa to hneď podarí 😉
@katharinka24 hej, trosku som pred tebou, dali mi dlhy protokol, co trva asi 1.5 mesiaca, dali mi planik, co kedy brat a pichat , vsetko sa to odvyja od prveho dna ms, ten mesiac si myslim, ze bude v pohode ,ale ten koniec bude asi narocnejsi 😉 dali mi Proveru a potom 2 druhy injekcii , ale nazov si nepametam, ale co som citala tu na MK , tak vsetky maju rovnake tabletky , to AMH som citala , ze to ma viac bab, je strasne kam tato doba pokracuje, tak ako vraveli v Heliose, statistiky neplodnych parov rastie
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lizza3 ahoj, pridavam sa do skupiny, lebo je tu vela popisaneho na tuto temu a vsetko si precitat by trvalo straaaaasne dlho, s priatelom sa tiez snazime uz rok, vlastne tento mesiac je to rok , co som mala mimomaternicove tehotenstvo a odvedy nic , ale uz to riesime a chodime do Heliosu