Ahojte dievčence, som 9 deň po Ket a už na 5 deň som dostala špinenie, ktoré trvá doteraz. Dnes som si aj robila test, ktorý, žiaľ, vyšiel negatívny. Som strašne smutná z toho. Stalo sa to už niekomu? Ak ste ďalej postupovali, ako ste sa s tým zmierili? Snažíme sa o bábätko už 3 roky :(
@pinaofina ahoj , áno mám ešte jedno 5dňove a jedno 6dňove. Tiež mám 30, presne, ako ty hovoríš, predstavovala som si to ináč. Dokonca máme aj všetky vysetrenia spravené, ja aj manžel sme úplne v poriadku. Q vy ste mali iba jedno? Chystáš sa na ďalšie IVF?
@matka98765 my sme mali ešte dosť a už som bola, aktuálne končím prvý trimester 🥰 keby mi to niekto povedal vtedy, tak neverím, ale vyšlo to na druhý raz. Viem, že teraz to bolí a to ani neprejde, ja si stále poviem, že “veď o 2,5 mesiaca by som rodila”, ale treba pozerať optimisticky na ďalšie šance
či sa to už niekomu stalo? Samozrejme, stáva sa to tisíckam žien každý mesiac. Ja som absolvovala pred rokmi tuším 5 vkladov, podarilo sa len raz. A ako som sa s tým zmierila? Nezmierila, pomohlo len zamerať sa na ďalší krok, rozhodnúť sa, čo ďalej. Momentálne čakáme v poradovníku na adopciu.
@pinaofina tak to sa veľmi teším, že sa Vám zadarilo 🙂 držím palce, aby Vám všetko vyšlo podľa predstáv 🙂 prajem všetko dobre 🙂
@matka98765 aj tebe 😊 a neboj, časom sa to zlepší, ten začiatok je najhorši, sklamanie a tak. Ale bude dobre 🤍
@andrea_82 to mi je veľmi ľúto :( isto ste si už museli prejsť mnohými bolesťami :( neprajem to nikomu, každá jedna si zaslúži pocítiť materskú lásku.... a mali ste aj nejaký problém, zistili Vám niečo, prečo sa Vám nevydarilo IVF? A ako ste postupovali pri adopcii?
@matka98765 my sme teraz v pohode, máme jedného biologického syna, takže som zažila aspoň jedno tehotenstvo. Ale chceli sme väčšiu rodinu. Prvotný problém bol manželov zlý spermiogram, ale mala som viackrát biochemické tehotenstvo, takže tam toho bolo asi viac, ale nemala som už silu to ďalej riešiť.
Základné info o adopcii nám dali v neziskovke Návrat a potom treba ísť na úrad práce, kde ti dajú tlačivá, čo treba potvrdiť. Absolvuješ prípravu, posúdia, či si vhodná na adopciu a potom ťa zaradia do poradovníka. Poradovníky vedú krajské úrady práce, pre každý kraj sú osobitné, preto sú veľké rozdiely v dĺžke čakania.
@andrea_82 chvalabohu máte aspoň jedno dieťa 🙂 tak to čakanie je najhoršie.
@pinaofina ďakujem a ako dlho si čakala na druhý ket, šla si hneď na ďalší cyklus?
@matka98765 ja som nemohla ist na dalsi cyklus, lebo to moje
Bolo klasifikovane ako potrat, aj ked som mala hcg najvyssie len 90 a test mi ani nevysiel pozitiv. Takze som mala dalsi cyklus, ten ale trval skoro 3 mesiace… povodne som chcela prirodzene pockat, kym sa telo da dokopy, ale nikam to neviedlo, tak som si sla po duphaston, dostala menstruaciu a sli sme na vklad.
@pinaofina mňa čaká v pondelok prvý odber krvi, tak som celkom zvedavá ae hcg mi vyjde. Bojim sa, že nám sa to nikdy nezadari..... Ale chvalabohu sa Vám to na druhý krát zadarilo 🙂 kiež by aj nám...
@matka98765 urcite treba mysliet pozitivne, aj ked viem, ze to je tazke. Keby to mne niekti povedal vtedy, tak tiez si poviem, ze lahko povedat, ale je to tak…
Budem silno drzat palce
@pinaofina ďakujem veľmi pekne
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@matka98765 ahoj, mne sa to stalo pred pol rokom. Dokonca mi vyskočilo hcg, takže sa uchytilo a hneď aj odišlo. Vyrovnávala som sa plačom. Mala som 30tku, boli Vianoce, predstavovala som si to úplne inak. Ale potom som sústredila energiu do športu a na prácu, no a čakala, kým budem môcť ísť zas na KET (dlho mi neprišla menštruácia). Máš ešte embryá?