Spermiogram - kryptozoospermia

sueqien
12. jún 2024

Ahojte,
Je tu prosím vás niekto kto mal alebo mal partner kryptozoospeemiu? Chcela by som vedieť o tom viac, či vám pomohli nejaké vitamíny? Proste rady a tipy? Či ste niekto podstúpili IVF, ICSI. Nám hneď odporučili ICSI. Za všetky rady tipy budem vďačná.
Ďakujem pekne.

kiwi3
12. jún 2024

hovori sa, ze staci aj jedna zdrava spermia na oplodnenie. na tvojom mieste by som to riesila podla veku. este sa mozte snazit aj prirodzene po uprave zivotneho stylu (nepit, nefajcit, zdravo jest, sportovat, uprava vahy, ak je nadvaha) + vitaminy, mineraly, inozitol, q10 atd... ak nemate cas, tak ICSI, akurat, ze aj to je otazne pri takejto diagnoze.

sueqien
autor
12. jún 2024

@kiwi3 Ma 22 rokov , Ja 26..

sueqien
autor
12. jún 2024

@kiwi3 Viem, čítam-studujem všetko o tom, viem že je to ťažká diagnóza. A preto chcem vedieť o tom viac, či sa niekomu podarilo prirodzene otehotnieť pri takejto diagnóze, či niekto bral nejaké vitamíny, či pomohli a tak. A ďakujem za odpoved. ❤️

kiwi3
12. jún 2024

@sueqien tak to ste este mladi, partner dokonca velmi mlady. ak si ty v poriadku a mas dostatocnu zasobu vajicok, tak by som este do ivf nesla. urcite najprv treba riesit tie zmeny, to potom ovplyvni aj uspesnost pripadneho neskorsieho ivf

kiwi3
12. jún 2024

ono, tie doplnky urcite nieco pomozu, nam tiez pomohli, ale zazraky to nebudu. najvacsi zabijaci spermii su nikotin, alkohol, kofein a rafinovany cukor. este ked sa k tomu prida sedavy sposob zivota... fakt to bude musiet zmenit, ak sa ma nieco vyrazne pohnut. ak ma nahodou zdravy sposob zivota, tak v tom pripade to moze byt urologicky problem a treba to riesit s lekarom.

sueqien
autor
12. jún 2024

@kiwi3 ma zdravý spôsob života, nefajčí, nepije, nepije žiadnu kávu. Keď bol malý mal operovaný jeden semenník, môže byt, že to spôsobilo toto. U úrologa sme objednaný, uvidíme čo am povie. Čítala som, že veľa mužov malo azoospermiu, a aj tak otehotneli prirodzene. Verím Panu Bôbu, že sa nám to zadarí aj tak, a aj keď nie tak prijmem aj ten ťažši spôsob (iCSI) A vy máte aký problem?

kiwi3
12. jún 2024

@sueqien moze byt, ze urolog to vyriesi. my to mame miernejsie, ale sme o dost starsi. neboj, urcite sa zadari, este mate kopu casu.

sueqien
autor
12. jún 2024

@kiwi3 Ďakujem, aj ja verím, že sa zadarí vám. Som veriaci človek, pomodlím sa za vás. ❤️

mimuska328
12. jún 2024

@kiwi3 hodila som to do Google co to znamená a mala to aj známa ktorej sa prirodzene nepodarilo otehotnieť ale jej muž musel ísť na operáciu aby mu odobrali spermie a mohli podstúpiť ivf. Ja byť na autorkinom mieste idem na to ivf radšej.. takto sa budú trápiť do nekonečná

ayaya
12. jún 2024

@sueqien partner to má ale my sme hneď išli na ivf keď sme to zistili, takže sme sa nesnažili dlho. Partner bol aj u urológa ale ten nezistil nič, nakoniec u endokrinológa mu zistili zlý hormonálny profil, vysoké TSH a LH. Navrhovali mu aj hormonálnu liečbu ale pri nej nie je isté, že sa spermiogram zlepší, tak sme to odmietli. Ak sa plánujete snažiť prirodzene, nech si partner dá zamraziť pre istotu spermie, aby sa nestalo, že o nejaký čas už nebude mať žiadne.

sueqien
autor
13. jún 2024

@ayaya ahojte žienky, chcem sa opýtať doktor Hrivňak ? Počuli ste o ňom ? Mne ho odporučila gyn. Pýtam sa preto lebo my sme až z PP, a on je v Košiciach. Ďakujem všetky.

sueqien
autor
13. jún 2024

@ayaya Ahoj a IVF vyšlo hneď na prvý krát ?

ayaya
13. jún 2024

@sueqien nie, vyšlo nám až druhé IVF

sueqien
autor
18. jún 2024

@sueqien ahojte žienky, prosím vás mohli by ste mi poradiť aké vitamíny mužovi nasadiť ? A kde ich kúpiť za výhodne ceny ? Ďakujem všetkým.

katarinka_
26. aug 2024

ahoj, treba pátrať po príčinách. inými slovami, platí, čo písali baby vyššie, že sú veci, čo môžu mierne pomôcť a naopak, sú veci, ktoré tvorbu spermií negatívne ovplyvňujú, ale pokiaľ má chlap nejakú zásadnejšiu diagnoózu ako nekro alebo azoospermia, zo všetkého, čo som si už o tom načítala sa mi javí, že takmer nikdy nie je prvotná príčina napr. to, že má sedavý spôsob života alebo pije 4 kávy denne. také jednoduché to nie je. ale platí, že ak má nekro, nejaké spermie sa tvoria a má zmysel "zabojovať" o tvorbu ďalších. mám o tom načítaného x štúdií, videla som x videií lekárov zo zahraničia, tak to zhrniem: nikotín a tráva sú úplne no go, s tým by bolo treba prestať; alkohol obmedziž výrazne, lekári sa rôznia, ale na cca 2-4 drinky týždenne max, ideálne na 0; doplnky stravy typu Folandrol/Feriduo môžu vraj pomôcť; určite má zmysel sa snažiť hýbať, nielen sedieť doma/v práci; zamyslieť sa nad stravou (odporpča sa dosť ovocia, zeleniny, celozrnné veci, ryby, málo procesovaných potravín); negat. vplyv má vraj takmer určite aj mobil v vo vrecku (nielen kvôli teplu, ale aj žiareniu) atď. Môjmu manželovi lekár ešte odporučil jesť lykopén tabletky (je to antoxidant kt. je v paradajkách).

katarinka_
26. aug 2024

inak, prosím, kde vám robili spermiogram? v GynFiv máme podozrenie, že neurobili centrifugáciu žiaľ, chceli by sme skúsiť iné centrum v BA.ďakujem.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre