Ahojte. Som tu nová,takže sa len orientujem. S manželom sa snažíme cca 2 roky o minčol,zatiaľ neúspešne bohužiaľ. Boli sme v centre asist. reprodukcie,kde nám po odboroch krvi povedali, že manžel pravdepodobne nemá spermie. 11.2 máme vyšetrenie u úroková,ktorý to potvrdí alebo.... Keď som sa pýtali aké máme teda možnosti,povedali spermie od darcu. Má s tým niektorá skúsenosti?? Ako sa k tomu postavil partner?? Ďakujem .
Wow. Super. Osem rokov je dlhá doba, ale predsa náhodou neviete ako to bolo s tými spermiami..mňa lekári odkázali predbežne na spermobanku v dánsku ;)
Ahojte my aa tiez snažìme už 2 × som bola na IUI darcovskymi no nepodarilo sa ja som uplne v poriadku no aj tak idem na laparku a tak skùsime po 3 krat dùfam že tento raz to vyjde ale chcem sa opìtať či môže byť problèm aj v tom že mám 23 rokov výšku 164 cm a vážim len 50 kg??? Prosìm poradte my
@pantapanta ja sa s tym akosi neviem zmierit a radsej asi budem riesit adopciu. ani moj muz nie je s tym moc ok, ale to je velmi citlive ked oni nemozu nieco a ma to akokeby za nich urobit niekto iny. aj ked dufam, ze nam sa konkretne podari ivf. kazdopadne vraj je to dost drahe. drzim palce, dolezite je aby ste s tym vy boli ok 😉
@miska11115 alebo to moze este suvisiet so strasnou gramatykou, ktovie 🙂 jeden nikdy nevie.
@miska11115 ja si nemyslim ze tam je problem...mam kamosky co otehotneli pri roznych vyskach a vahach...ved pri kazdom IUI je sanca vraj 15%....pri styku v kazdom cykle je sanca 30% niekde som to citala nemam to overene
@pantapanta zijem v dansku a danska spermobanka je vraj najvacsia....chodia nam bezne letaky domov o darovani...odporucam si prejst dorbe profili aj zaplatit si viac ked je moznost....mam kamaratov rozne individua ktory si takto zarabaju :D
@worker_falcon sto bodoU :D
Dakujem
@miska11115 držím palce..do tretice všetko dobre...;))
@zuzana_j23 ..myslím že ten profil nechám na dokrorov, povedali mi že zohľadňuje krvnú skupinu...tak uvidíme... no a ešte jednu podmienku máme musí byť černoch keďže manžel je z afriky... ;) každopádne sme len na začiatku celého procesu... dúfam že s úspešným koncom..
@silvinkabb ja som tiež zmätena... no moje prekvapenie manžel prvý bol za... ak by nebola iná možnosť... ja mám len strach že teraz áno chcem a neskôr mi bude vykrikovat že to ani jeho nieje... ;( s toho mám obavy... ale uvidíme počkame na urolog vyšetrenie... cena áno ... určité sa vyšplha... ale keď to nejde prirodzene zadarmo .... človek zaplatí akúkoľvek cenu... hlavné aby vserko vyslo.. ;) veľa šťastia pri ivf
Po prve moj muz suhlasil hned ako doktor navrhol zatial sa nepodarilo mam nafigu imunitu. A podruhe. Vraj sa daju chirurgicky vybray z miesku vola sa ten zakrok messa tesse ale neviem presnu diagnozu muza tak neviem ci to aj pre vas.
@skaredekacatko áno o tom vieme... akurát nás problém pravdepodobne je že jemu sa netvoria vôbec... teda podľa výsledkov krvi... ;(( takže ani výber z miesku by nepomohol... stále však dúfam že niečo sa s tým bude dát urobiť.
@pantapanta ved chod na ich stranku... vola sa to cryos a tam si mozes popozerat...nastavis si tam farbu vlasov, oci, vysku, vahu, plet...a neviem co este vsetko...raz zo srandy som si to pozerala :D dokonca si mozes rovno zo stranky objednat ti to poslu v suchom lade domov... raz bol niekde o tom clanok
@zuzana_j23 to som všetko už prestudovala, ;) a načo mi to pošlú domov, čo si to rozmrazim v mikrovonke a sama zavediem... myslím že by sa to malo riešiť cez kliniku... ;))
@vladinka zuzana asi myslela spermobanku v danku, tam to ide pravdepodobne ai môžeš vybrať . Nosom si istá , nech nezavadzam ale aj doktorka povedala že si vyberieme, zaplatime a ...
@vladinka fakt? teraz to maju aj na webe, ze vyberu co najlepsie podla klientovho zadania. dokonca riesia aj povahy atd. ale mozno je realita ina
@pantapanta skuste Dr. Kočí v Prahe, pozri si jeho stranku andromeda.cz....pozri si pripadne jeho pripady, kde pomohol muzom s tazkou neplodnostou a teraz maju partneri svoje dvojicky...je drahy, ale vlastne dieta stoji za to, nie?
@dena22 ďakujem za info. Určité to pozriem.
@spermodar blahoželám k dvom zdravým deťom... ale myslím ze nemate rovnakú farbu platí ako môj manžel... 🙂
Ahojte baby .Je tu niektora ,ktora podstupila umele oplodnenie ,spermie od darcu ?Napise niekto ?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Moja svagrina bola v takej sytuacii ,ako ste vy ,jej manzel bol neplodny, vyuzila moznost darovania spermii zo spermobanky, maju 8 rocneho syna a jej manzel ho lubi, tak ako keby bol jeho 🙂