Ahojte, s mužom sa po 6 rokoch snaženia chystáme na naše prvé IVF, ideme do Brna. SPG nie je najhorší, ale.hodnoty blízko spodných noriem, u mňa je nepriechodný ľavý vajcovod, inak nám neprišli na nič, a to máme za tie roky za sebou ozaj všetky možné vyšetrenia. Mám čerstvých 33 a muž 37. Moje AMH je aktuálne 1,29. V Brne nám dávajú dve možnosti - môžme ísť na soft, alebo silnejšiu stimuláciu. Mne sa veľmi páči soft za to, že je šetrný k telu, vajíčka sú vraj kvalitnejšie, je to cenovo výhodnejšie, a nemusím potom riešiť, čo s toľkými zamrazenymi embryami. Na druhej strane, dopredu naozaj neviem, ako na stimuláciu zareagujem a tiež neviem, ako sa budú vyvíjať embryá, či by z toho softu vôbec niečo vzišlo, preto by sa možno hodila skôr tá silnejšia stimulácia. Tam sa ale bojím veľkej záťaže pre telo, OHSS a tiež nepotrebujeme veľa zamrazenych embrii, keďže chceme jedno, max dve deti.
Doktorka povedala že je to čisto na našich preferenciách, že obe možnosti sú správne a je len na nás, ako sa rozhodneme. Len akurát my máme túto dilemu.
Aké sú vaše pohľady, názory?
@stellarstar veď toto je to, že človek dopredu nevie, asi radšej silnejšiu verziu aby bolo oocitov viac, ale keď by bolo z toho veľa embrii, čo potom s nimi robiť?
Nechať zamraziť lebo pri odmrazovani sa tiež môže stať že praskne a je po nej. Ľahké to nie je
V okolí mám 6 báb, ktoré si tým prešli. Všetky zvolili klasickú stimuláciu a jediná mala 3 embryá, ostatné 1-2. Už sú aj tie klasické stimulačné protokoly šetrnejšie ako v minulosti.
Ja som si tiež zvolila klasický protokol, odobrali 4 oocyty, nakoniec sa podarili 3 embryá, 1.vklad nevyšiel a z druhého mám krásneho syna.
Veľmi držím palce!
@sss777 super, ďakujem krásne, a gratulujem k synkovi ☺️
Určite vyskúšajte soft. Ak sa niečo nepodarí, stále môžete ísť do silnejšej stimulácie. My sme začali silnou a na pravom vaječníku mi vyrástla 7cm cysta. Aj také rizika hrozia.
@andigab len my sme rozhodnutí iba pre jedno jediné IVF, viac to skúšať nechcem
Držím prsty, nám sa nakoniec na 3x zadarilo a malé svetielko má 7 mesiacov
@andigab ďakujem, snáď to výjde aj nám, gratulujem k dieťatku ☺️
Ak si naozaj bezpodmienecne limitujes pokusy na jeden jediny, tak by som isla do klasickej (silnejsej) stimulacie.
Aj vzhladom k veku, amh nemas tiez bohvieake. Tam mas vacsiu sancu ze ti narastie aspon jedno pouzitelne vajicko, alebo aj viac na viac vkladov. Aj ked budete mat oplodnene embryjka este neznamena, ze kazdy vklad bude uspesny. Niektore baby maju vkladov 4, 5, ci viac...
Akoze, aby si nemala len pozit pribehy na posudenie, ja mam amh 1.5, spermiogram na 1*, 8 folikulov v stimulacii, ale podarilo sa odobrat len 4, a ziadne sa neoplodnilo. Zas ja som ale starsia, aj to hra velku rolu.
A tiez nechapem preco na seba vytvarate take tlaky, ze len jedenkrat to vyskusate...na ten prvykrat je to cesta do uplneho neznama, nevies ako budes reagovat na hormony, atd.
ja som mala soft, jedno odobrate vajicko a mame dcerku, pred tym som mala aj dlhy, aj kratke protokoly a nic
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Len záleží aj na tom koľko oplodnenia vhodných oozytov budete mať. Lebo ked budeš mat príklad 8 oocytov z toho môže byť len 1 oplodnenia vhodné a z druhej str cim viac oplodnenych oozytov tým lepšie lebo uhniezdenie nemusí na 1x vyjsť alebo počas delenia buniek sa môže rast zastaviť a tak