Kto ma skusenost s nativ ivf som zufala budem vdacna za kazdu skusenost
@chelsey987 zatial ziadna skusenost ne pribudla
Ja ☺️ Čo ta konkrétne zaujíma?
Mala som dva nativ cykly. Pre mna to bolo najlepšie riešenie, nakolko som vôbec na stimuláciu nereagovala. Resp. Jeden super doktor namiesto toho aby mi poradil, ma zrušil s tým, že dieťa nikdy mat prirodzene ani cez ivf mat nebudem. Tak som sa opýtala že ako a prečo keď mám normálne ovulaciu, ta bola odsledovana aj cez sono aj krvou aj bazalnou teplotou. On povedal, že ovulaciu môžem mat, ale že folikul je prázdny a nie je tam žiadne vajíčko kvalitne. Tak som isla do centra na konzultáciu a zhodou okolnosti mi práve rástol folikul a ovulaciu som mala za pár dni, tak som si zaplatila nativ aby som zistila že čo je folikul prázdny alebo je tam vajco. Vajco bolo, oplodnilo sa. Len teda… vklad bol na tretí deň a tam bol asi problém.
Ak ta niečo konkrétne zaujíma, pýtaj sa
@mulm no ja som mala celkom krátky cyklus, len cca 24-25 dňový. Čiže ovulacia mi vychádzala na 11-12 deň. Na prvé sono som išla hneď po skončení ms, asi na 7 deň. Potom o dva dni a to už som mala asi 20mm folikul, tak mi dali len ovitrelle na pichnutie aby poistili ovulaciu. Odber folikulu som mala podľa mna asi 12 alebo 13 deň, to si už ozaj nepamätám. A potom sa len čakalo.
Prvý nativ sme čakali 3 dni a hneď na ten tretí ráno sa robil vklad. Vtedy to embryo bolo v štádiu morule.
Nechytilo sa.
Další mesiac vyskúšal doktor soft ivf, kde som si pichala nejaké injekcie aby bolo viac vajíčok. Avšak ledva bolo jedno a to dokonca keď zobrali, do 24 hodín sa nezačalo správne deliť. Lekár ma ukecal na další mesiac opäť na nativ, že po tej hormonálnej stimulácii je veľká šanca. Tak som išla hneď další mesiac na nativ. Tam sa vkladali blastocysta na 5ty deň, no tiež neúspešne.
Ja som potom začala zisťovať viac a objednala sa na hematologiu a reprodukčnú imunologiu. Tam zistili problém a musela som riešiť najprv to.
Všetci spomínali že treba skúsiť Brno, tak som po 3mesiacoch išla skúsiť to Brno a tam moc nativ neuznávajú, tak ma ukecali na další soft. Spravili sa mi dva folikuly, čo zistili až pri odbere, na sone videli len jeden. Do 4dna sa pekne delili obe oplodnené vajíčka a na 5ty deň už bolo len jedno, ale zevraj veľmi kvalitne. Chceli ho hneď vkladať, no ja som ho dala zmraziť, kvôli zlým výsledok z tej imunlogie.
To som riešila si pól roka a potom som išla na vklad bez liekov, teda pichla som si znova len ovitrelle a užívala som progesteron (to vlastne po každom vklade). Bol to môj posledný pokus a ten vyšiel. Akurát zajtra budú tomu tri roky čo som bola na vklade.
Nativ ivf je kvázi len sledovanie tvojho cyklu hneď po menštruácii, sono a najlepšie by boli aj odbery krvi kvôli hormónom. A keď budú vidieť že folikul rastie a aj výstelka je pekna, tak naplánujú odber, následne oplodnia vajíčko a čaká sa. Ak sa vyvíja do toho 5teho dňa (odporúčam ísť na vklad určite až 5ty deň), spravia vklad a hotovo.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@mulm pripnem sa ak môžem, lebo aj mňa to zaujíma