Ahojte,
rada by som vytvorila toto čerstvé fórum ako možnosť zdieľania informácii/skúseností ohľadom návštevy reprodukčného centra (hociktoreho). Mňa onedlho čaká prvá návšteva (konzultácia).
Mám veľmi nepravidelný cyklus - "liečený" duphastonom a neskôr nasadené progestanelle. Avšak vždy po vysadení sa menštruácia opäť nedostavila. Moje aktuálne výsledky hormonalneho profilu sú vraj ako z učebnice a keďže teda môj lekár už dlhšie "nevie čo so mnou" a vie, že by som bábätko chcela, tak ma poslal do centra.
S partnerom sa cca 5 rokov nechránime a tak "intenzivnejšie"(rozumej sex skoro každý deň, meranie bazálnej teploty, ovulačné testy atď.) sme sa snažili možno dva mesiace,no potom som menila prácu tak sme to nechali zase na "náhodu". Budúci rok budem mať 30, mam nadváhu (ktorú sa snažím dostať ako tak pod kontrolu) a teda uvážila som, že teraz je ten spravny čas 🙂
Ako prebiehala vaša prvá konzultácia? Alebo sa na ňu práve chystáte?
Aké prvé kroky ste postúpili v takomto centre? Nejaká liečba - bylinna, hormonalna, výživové doplnky?
Ak by prišlo k tomu, že treba skúsiť umelé oplodnenie - preplaca to poisťovňa za každých okolností alebo je potrebne mať nejaku diagnózu?
Pekne ďakujem za každú reakciu
Ahoj, ja som bola v RF v ČR. Objednala som nás najprv na krv a spermiogram. O dva dni sme išli na konzultáciu, kde zhodnotili výsledky, spravili ultrazvuk. Tým, že som vedela, že chceme IVF, sme sa dohodli, že nám pošlú papiere na schválenie. Od 1.konzultácie ubehol mesiac a ja som mala všetko schválené, tak sme išli po lieky a už stimulujem.
Mne odporučil MUDr. Femibion.
Ja som od januára brala zmes doplnkov, čo som našla tu kúry. Na cyklus mi pomohol Vitex. Mala som ho síce presný ale bolestivý. Plus som nasadila anticandida dietu, a trocha si upravila váhu, ale skôr mi išlo o zbavenie sa opakovaných mykoz. Upravili sa mi baktérie v črevách a vlastne trávenie celkovo. Pri tom som vysadila kávu a časom aj cigi.
Nám poisťovňa schválila bez problémov. Je to naše 1.Mám VŠZP. Mám nepriechodné vajcovody, ale hlavne už mám 35, tak už som hraničná.
Ak sa smiem opýtať, nadváhu máš z liekov, či stravy? Tu som zachytila prípady, kedy baby mali problém aj pri IVF, lebo mali nadváhu. A koľko máš rokov? Doplnky už berieš nejaké?
@bororka ahooj, v prvom rade dakujem za odpoved a drzim palce nech to vyjde 🙂 ten Vitex ti poradil lekar alebo si sa sama k nemu dopatrala? Ja ani netusim čo mi vlastne je,preco ten cyklus tak blbne,aj keď viem ze nadvaha ma na to svoj asi aj dost vyrazny vplyv. Hmm ja som bola cely zivit tak trochu pevnejsia,no vyrazne som pribrala pri antikoncepcii,ale nechcem to pripisovat len tomu,nikdy som sa nejak zdravo nestravovala takze tak.
Buduci rok mam 30 a zatial doplnky neberiem,pred dvomi rokmi som brala asi dva-tri mesiace inofolic na odporucanie lekara a nejaky cas som brala gynex,no tam som vysledky nebadala. Okrem toho nic a ani netusim do coho by som sa mohla pustit,asi rovno pockam na konzultaciu ci mi lekár nieco odporuci.
Ako dlho ste to skusali nez ste zavítali do centra? Je to vase prve centrum? A preco v CR?
@zitusss Dakujem, držím aj ja Tebe palce 🙂 Ten Vitex som našla tu. Je tu asi milión informácií a chvíľu mi trvalo všetky akoby zladiť do jednej kúry. Ale môžem ti povedať, že som sa cítila omnoho lepšie po cca 2 mesiacoch. Psychicky aj fyzicky. Keď tak ti cvaknem a pošlem tú moju.
Som zvedavá čo ti povedia v centre, resp. tu baby, že v čom môže byť chyba s tým cyklom, keď máš výsledky v poriadku.
Je to paradox, že asi vďaka antikoncepcii máš cyklus, ale aj kilá, ktoré ti ho robia nepravidelnym 🤷🏾♀️ Teda, ak to chápem správne.
Je to všetko len v hlave. Ak máš cieľ, celý život mu podriadiš. Ak by bola tvoja váha naozaj príčinou, nechceš si ju skúsiť pred IVF upraviť a zatiaľ to skúšať prirodzene?
A kedy máš konzultáciu?
Ja skúšam od 18 😂🤫 Je to moje 2.CAR. 1.bolo GF v BA, kde mi robili laparku a následne IUI. Toto centrum bolo pre mňa zážitok samo o sebe, a s vtedajším mužom sme ho nerozdychali. Ja som už vtedy chcela ísť do RF, nakoľko tu boli lepšie recenzie ako na iné CAR na Slovensku. Už som si len počkala na otca detí a splnila si sen ;)
Vy idete kam?
@bororka ahoj. Na GF som počula už tiež všeličo 🙈😁 pred KET diazepam...
Ja som chodila do BA Ferticent, milí personál domácka atmosféra, mudr Maršík je odborník. Ale žiaľ nepodarilo sa. Od júna riešime Reprofit Brno, mame mraziacikov. Všetko mám už vysetrene. Dali sme urobit aj PGT (genetiku embryi) a ERA test 😊
@zitusss
Do 39 rokov ti to preplaca poisťovňa keď máš jednu z diagnóz, neviem teraz z hlavy všetky ale centra to majú vypisane na strankach 😊
Určite veci však treba zaplatiť,lieky,mrazenie...nadštandardné vyšetrenia.
Moje odporucanie - chod na hematologiu a reprodukcnu imunologiu. Na termín sa dlhšie čaká tak sa kľudne objednaj už teraz a potom si vypytaj výmeny lístok od svojho gyn. V ba je super MUDr Drakulova a repro imuno je v BA, KE a NT
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ahoj, pridaj sa do skupiny IVF. Tam riešime všetky info okolo CAR a podľa hatshagov nájdeš potrebné info.