Baby som po IVF, som v 13 tt, s mužom sme za ten čas nemali sex, doktor neodpurucil vzhľadom na ivf aspoň v prvom trimestri. Teraz je čas, žeby sme to opäť chceli skúsiť, chuť ako mám, ale mam trochu strach, celkovo to bolo stresujúce celé toto obdobie aj pred otehotnením a stále to beriem tak, že nie je nič vyhraté.
Tie ktoré ste mali tiež zakázaný sex v prvom trimestri a potom ste išli do toho, všetko bolo v poriadku? Kedy ste s tým začali? Ďakujem
Ahoj. My sme tiez boli na IVF a momentalne som v 21tt. Zo zaciatku sme nemohli tiez lebo som mala hematon a musela som byt v kludovom rezime. Cca 13tt nam povedali ze hematon uz nieje a tak som sa spytala ci mozme mat uz aj intimny zivot a Dr ze uz je vsetko ok a mozme. A odvtedy fungujeme uplne normalne. To je nasa skusenost 😉
My sme mali sex hneď dva dni po vložení a v pohode mám doma 4 ročnú dcérku, pred tým dva potraty
Do 12tt mi tiez neodporucali. Potom ked sme uz mohli, tak som zacala mavat krce v bruchu, takze bol nariadeny kludovy rezim, neskor mi uz aj tvrdlo a skracoval sa krcok, takze cele tehu bez sexu. Manzel s tym bol uplne ok, dolezitejsie bolo pre nas aby sa nam narodil zdravy syn.
No pokial je vsetko ok, citis sa dobre, tak sa opytaj dr.a nemal by byt problem
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja som v 23tt a tiež sme mali zakázaný sex po IVF..v 7tt som krvácala,potom kľudový režim a odvtedy našťastie je všetko v poriadku..ale bojíme sa obaja, takže zatiaľ sme sa o nič ani nepokúšali..skús sa spýtať svojho lekára, a uvidíš čo ti povie..potom je to už len na vás