Ahoj snazilky trochu netradicne no chcem sa spytat, na klinike odporucaju po ivf pohlavny styk tak neviem co som sa aj docitala vraj neodporucaju sex,ze pri orgazme sa , ze vraj stahuju steny maternice a to neni dobre pre embrijko
čo je to sex?,toť moja odpoveď,ktorá hovorí asi za všetko,čo sa mňa týka po našom úspešnom ivf. 😀 😀 😀 😀 😀 😀
dobrá otázka, toto aj mňa už napadlo! ja už od začiatku stimulácie som žiadny sex nemala, ani mi nechýbal, manžel síce mal pripomienku už no ja chuť nemám a svoje si chránim ako tigrica 🙂 tiež by ma zaujímalo, či som normálna? 🙂
baby, je to úúúúúúplne normálne že na sex nemáme po IVF ani pomyslenie......je to pud sebazáchovy - bránime si naše "mláďatá". U nás dokonca manžel sám odmieta - zo strachu, aby sme niečo nepokazili. Takže mi sme v každom snažilkovskom cykle žili v celibáte 😀 .....neriskovali sme ani počas stimulácie......že aby sme náhodou vajká "nepopučili". Zato ale máme dobre natrénované tie "alternatívne metódy" čo lekári doporučujú počas šestonedelia 😉
Ja som sa raz v centre na to pýtala, prečo to doporučujú - vysvetlenie bolo také, že vraj pri orgazme sa do tela vyplavujú enzýmy, ktoré zlepšujú podmienky na uhniezdenie. No aj tak sme neriskli - a po mojom 1. potrate mi to aj v centre prestali doporučovať (predtým mi to písali aj do správy).
@little_miracle ved prave aj mne pisali do spravy a nechceli sme tiez riskovat i ked to uz mame druhe ivf tak som si myslela ,ze pri prvom sme sa ani nemilovali,tak som si myslela,ze ked odporucaju tak asi na tom nieco bude ,no radsej uz riskovat nebudem no dufam,ze sme stim nic nepokazili,to cakanie je hrozne, ☹ pri prvom som sa aj prihovarala a aj tak nic a teraz som si povedala,ze to nebudem riesit a moc sa stim uz zaoberat no to sa neda,uvidime a dufam,ze to uz bude dobre a este sa chcem spytat,ci tiez ste mali take trochu bolesti vajdecnikov najme pri moceni ma boli,ale asi je to tym,ze predsa som po takom zakroku
@annamary27 mozem sa ta spytat,ktore ivf sa ti podarilo a kolko embrijok ti vkladali?
@marculik podarilo sa mi tretie ivf,v každom sme vkladali 2 embryjká a raz /v druhom ivf/ sme mali vklad aj mrazených.
@annamary27 a kde si chodila na kliniku?ja chodim do iscare v ba a vtedy som po stimulke mala iba vde vajicka a jedno embrijo 4 bunkove a teraz som mala 9 vajok stoho 5 dobre,3 sa oplodnili a iba jedno bolo uspesne 6 bunkove tak zase iba jedno ,tak sa bojim aby to znovu tak nedopadlo
@marculik vaječníky ešte aj po odbere pracujú, preto pociťuješ mierne bolesti. Ak sa to ale zhorší a budeš mať pocit nafúknutého bruška, prípadne prudko priberieš, radšej choď k lekárovi - mohlo by ísť o OHSS. Ja som si nim prešla a poviem ti - nie je to nič príjemné. Pitný režim dodržiavaj aj teraz - po vklade........ostatné je už len na prírode.
Veľmi ti držím palčeky !!!
@little_miracle to aj teraz musim vypit az tri litre vody,a dakujem uvidim ako to znovu dopadne
@marculik ja chodím do Gyn Fiv v BA.Ešte nám tam ostali dvaja mrazáčikovia/. Mávala som dlhé protokoly,vajíčok som mala 19,15,13 vždy nám vzniklo 7embryjok a vkladali sme 2 stobunkové blastocysty.V prvom neostalo čo zmraziť,v druhom a treťom pokuse ešte zmrazili 2embryjká.
Neviem kde mohol byť pes zakopaný,ked sa ma krpci púšťali,lebo vždy bol náznak,že sa chytili,ale potom hcg kleslo.Teraz sme vyskúšali embryoskop a chodili sme asi pol roka pred ivf k homeopatovi,tak si myslíme,že možno pomohlo aj toto.
Baby, obnovujem temu, co si myslite o sexe po vklade? Kedy uz ano a kedy este nie? Mne povedali, ze po 4 dnoch mozme.
@marculik
@little_miracle Ahojte, ako to teda je? stiahuju sa steny maternice pri orgazme, alebo sa vyplavuju enzymy a zlepsuju podmienky na uhniezdenie, dost je to protichodne...
@isabellaa moja ja uz neviem ci je vhodne ci nie,som dva krat po ivf neuspesnom sme sa milovali len preto ze niektory to odporucaju no teraz ked sa rozhodnem ist na treti krat uz si radsej pockam pokial to bude bezpecne,niektore vravia ze po sexe zacali spinit no mne sa nic take nestalo len sa asi zle uchytilo lebo som mala zvysene hcg a nakoniec nic tak neviem radsej si pockajte a uvidite,tak nech to dobre dopadne a to ides na vklad ci uz si po vklade?
ahojte mna by to tiež zaujímalo či sexovat alebo nie? som po vklade 5 den a manžel je už nedockavy a doktora som sa nepitala. co sa týká mna ja ani nemám chuť a nechcela by som riskovat.
Ahoj, mám otázočku počas pichania injekcii diphereline,menopur a pugeron pred IVF je dovolený pohlavný styk? či je lepšie sa mu vyhnuť?
Ahoj baby mali ste sex po ket uspesnom v prvom trimestri ci az v druhom? ja som na zaciatku spinila teraz vyzera vsetko ok.
obnovujem temu- ale so zmenou - sex pred ivf.. pocas stimulky.. mne vobec nepovedali ze by nemal byt, som prave 8 den stimulky, a sli sme do toho naplno a teraz sa bojim aby nebolo napr. mnohopocetne tehotenstvo alebo co...vy ste sa pocas stimulky zdrziavali??
@vronni my sme nemali lebo som sa bala, ze ako na potvoru by som mohla dostat nejaky zapal. Partner to chapal, nenaliehal. Posledne dni pred odberom ani neodporucali, ze by mohli vajicka prasknut skor a cela stimulacia by bola zbytocna. Urcite mas kontakt na lekara, opytaj sa ho, bude vediet najlepsie
Ahojte. Prosim vás. A čo sa týka orgazmu? Nesposobený sexom. Tiež som o ničom netušila a som este len 2.deň po vklade 😁
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
No ja si myslím, že to netreba hneď riskovať, keď sa potvrdí tehotnosť a všetko je v poriadku, tak ok, ale ináč by som nič neriešila, ja som po vklade a vôbec nemám chuť na sex zatiaľ, predstavuje to momentálne pre mňa riziko pre embryo...