Ahojte,v prvom rade chcem povedat,ze takto pisem prvykrat,nemam s tym skusenosti ale na nete sa mi nepodarilo najst konkretne informacie.Tak by som sa chcela opytat,ci by mi niekto vedel poradit ohladom podmienok na schvalenie umeleho oplodnenia poistovnou.Ja totiz uz dve deti mam(prirodzenou cestou).Endometrioza u mna prepukla pred tromi rokmi.Bola som uz trikrat operovana,liecena 'umelym prechodom'. 😖 Je otazne ci sa mi este vobec budu vytvarat vajicka pretoze pravy vajecnik uz nemam a z laveho sa podarilo zachranit len malu cast.Dozvedela som sa,ze umele oplodnenie preplaca poistovna zene do 39r. a prve tri pokusy ale neviem,ci by mi to schvalili kedze uz mam dve deti prirodzene.Budem vdacna ak mi niekto poradi. 🙂
@ludka0611 ano, spravne je tak ako pise beke, nieco si budes hradit sama. Moze to byt celkom slusna kôpka penazi.. Najprv zajdi do centra asist. reprodukcie. Ako prve vysetria partnera a potom urobia kompletku tebe. Pri vyhodnocovani vysledkov lekar s tebou vypise ziadost do poistovne, zhruba mesiac sa caka na schvalenie a potom idete na to. 😉
@ludka0611 ja som to nastastie nemusela absolvovat, ale co mi vraveli kamosky, tak presne ako pise beke, zalezi od vykonov (ci je treba robit aj laparoskopiu a icsi), platili okolo 1000 eur...a takisto zalezi aj od toho konkretneho centra...ci ti daju dlhy protokol, alebo kratky...
@sisaha Zistujem,ze o tom este nic neviem. ☹ Citala som jednu diskusiu,pisali tam aj o dlhom a kratkom protokole ale netusim co to znamena. ☹ takze prvy krok je dohodnut si stretnutie v centre a tam mi vsetko vysvetlia? Prepac ak mam blbe otazky,fakt som v tomto uplne stratena. 😒
Dakujem vam za info ale dnes som bola u doktora a on predsalen odporucil polrocnu liecbu a potom sa uvidi.Tak zasa len cakat. ☹
Diskusiu zamykam na ziadost zakladatelky
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@ludka0611 je jedno kolko mas deti, poistovna UO preplaca kazdej zene do veku 39r. 😉