Saktosalpinx a IVF

iwuskapoh
3. feb 2021

Ahojte baby mám problém zistili mi na lsk že mám na pravom vajcovodu naplnenú tekutinu saktosalpinx a nechali mi to tam a snažíme sa o bábo už 4 rok chceme ist na ifv ale vraj to znižuje šancu bola niektorá aj napriek ssktossplxu na ifv a podarilo sa Ďakujem

sirka9
4. feb 2021

ja som mala podozrenie na saktosalpinx, nastastie sa to nakoniec nepotvrdilo. ale doktor mi povedal, ze v tom pripade treba ist pod noz, aby sa odstranilo. lebo tekutina, ktoru to obsahuje zabija vajicka, aj keby sa dostali do maternice uz oplodnene, tak sa neuchytia, lebo je to pre ne toxicke. takze na tvojom mieste by som sa okolo toho viac doktora pytala. a je jedno, ci to je prirodzene alebo IVF. proste to zabije. aspon takto mi to bolo povedane. asi by som to radsej riesila.

iwuskapoh
autor
4. feb 2021

@sirka9 áno ďakujem hneď rano som sa objednala na vyšetrenie zajtra som objednaná..mám stim už dlhú dobu problém lebo stále mám bolesti na tej strane kde je saktosalpinx veľmy mi to znepríjemňuje život ani otehotnieť nemôžem už 4 rok a aj počas styku mám bolelesti chceme ísť na ifv ale vraj aj to znižuje šancu racej sa dám do poriadku dám si to vybrať a potom pôjdeme na ifv

tonulka16
5. feb 2021

@iwuskapoh ahoj ja som mala na ľavom vajcovode... 1.ket mmt ... po tom som išla na operáciu odobrali mi vajcovod a teraz som v 25 tt... takže niečo na tom bude ...

iwuskapoh
autor
5. feb 2021

@tonulka16 áno určite lebo ja mám stále Výtoky časté mykozi a verím že to stoho aj strašne bolesti na Tom mieste :/ aj keď dr hovorí.ze to je bedrový kĺb ale bola som aj na ortopédii a hovorí že všetko je v poriadku bolesti mám na pravej strane vajecnika a strieľa mi AS do chrbta ale keď mám výsledok z lsp že mám chronicky zápal, saktosalpinx o čom pochibuje neviem keď mám aj výroky časté mykozi

kamoska_z_konika
8. mar 2021

@iwuskapoh treba to dat von. Mne car nechcelo ísť do ivf pokiaľ som neodstránila vajcovod. Vsetko sa stoplo pred vkladom a teraz sa rozbieha

rootham
3. apr 2021

@kamoska_z_konika presne. Mne povedali to isté. Najskôr odstrániť... Zabíja to embryá... Pôsobí toxicky

rootham
3. apr 2021

@sirka9 ako sa to podozrenie na saktosalpinx nepotvrdilo? Iba na základe sona?

sirka9
4. apr 2021

@rootham ano, pri sone utvar zmizol a uz sa neobjavil. A momentalne som v 4tt,

kamoska_z_konika
4. apr 2021

@sirka9 ja som mala opakovane sono a bolo to tam.. Navyše pri op sa zistilo že sa mi to napojilo na časť creva a do budúcna by to mohol byť problem

sirka9
4. apr 2021

@kamoska_z_konika no, aj ja, ale po ms sa to stratilo a uz neobjavilo. A dufam, ze uz ani neobjavi. Nech to dotiahnem do uspeneho konca

kamoska_z_konika
4. apr 2021

@sirka9 chvalabohu.. Tak si potom ten lepší prípad ako ja u mňa to nemizlo. Operovana som bola žiaľ vklad nevyšiel dostala som teploty 38 a síce aj keď ms meškala nakoniec som potratila 😢

sirka9
4. apr 2021

@kamoska_z_konika to mi je luto. Mne nevysiel prvy. Treba stale veriť. Drzim palce

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre