ahojte mate niektora z vas skusenosti z vajcovodom ,ktory je plny tekutiny (saktosalping),mne vznikol pri stimulacii na ivf.
ja som to mala..ale voda sa mi nalievala z dovodu zrastenych vajcovodov..tiez sme boli na ivf,ale vzhladom na tu vodu (moze vyplavit embryo,sposobit zapaly) nam nedavali velku sancu..a ked sme naozaj prisli o babetko,tak som isla na odstranenie vajcovodov..a dnes mam 7tyzdnovu babiku🙂
a tebe to ako vzniklo pri ivf? bolo to jednorazove,ci stale sa ti tvori?
mne pri prvej laparoskopii tiez diagnostikovali obojstranny saktosalpinx, potom som absolvovala 2 x IVF - ani tuk, pritom aj pred prvym aj pred druhym som sa pytala, ci by nebolo lepsie vajcovody odstranit, povedali mi ze nie...pred tretim IVF ( inak kazde som absolvovala v inom centre ) mi to konecne navrhli, odporucili mi docenta Bielika v Banskej Bystrici, ten mi nakoniec odstranil len jeden vajcovod , druhy mi spriechodnil, tam zevraj ziaden saktosalping nebol a a tri tyzdne po tejto operacii som ostala tehotna prirodzene, kazdym dnom rodim :D...pokial mas ozaj saktosalpingy, potom je fakt lepsie vajcovody dat prec...
renie77 kami84 mne sa saktosalping objavil ,ked som mala stimulku na ivf,bola som na ket,kedze et som neabsolvovala kvoli nabehu na hyperstymul.syndrom.embryjko sa uchytilo,ale od zaciatku som mala velmi nizke hodnoty hcg,ktore napokon zacali klesat :( to sa stalo 5 dni dozadu,povedali mi vraj to bude asi spontanny potrat.v nemocnici vraveli vraj mam pockat par mesiacov,skor ako pojdem znova na vklad.do laparky sa im akosi moc nechce,ked sme sa o tom bavili.
@francesca111 vsak ci tam mas stale vodu to ti lekar povie na zaklade ultrazvuku..teda mne to bolo vidiet,len si vsetci doktori mysleli,ze je to cysta..lebo na ultrazvuku sa im to tak zobrazovalo..kazdy tyzden rastla-teda zvacsoval sa objem vody a pred MS vytiekla..a zas..ja som chcela otehotniet,tak som sla tu"cystu"vybrat..a zistili mi nepriechodne vajcovody a ta cysta bola vlastne ta voda..mne hned v CAR navrhli vybrat vajcovody,lebo ci a kedy sa prestane tvorit ta voda je otazne. skor by som mohla dostat daky zapal.
a tebe to teda ako diagnostikovali,ked si nemala laparo?
a tej laparo sa neboj,aspon budes vediet na com si;) pozru aj vajcovody a taak..
inak znama tiez chodi k tomu Dr. do BB a je velky odbornik.
a preco mas cakat s dalsim vkladom?vsak ked sa na to citis chod prave hned,aspon mne tak vraveli. mas v sebe este lieky. teda ak si nebola na kyretazi.
a je mi luto,ze ti to nevyslo,ale nevesaj hlavu. sme podobne pripady. tam hore je tvoj anjelik,ktory ti posle stastie.
@kami84 mne to zistili na sone mi sme chodili do martina do heliosu,my byvame ale v taliansku,teraz ma hospitalizovali na Vianoce bo si mysleli ze je to mimomater.,ale hodnoty klesli takze spontanny potrat.na sone stale bol vidno vajcovod plny tekutiny aj teraz moj sa pravdepodobne ani nevyprazdnuje povedali a vraj mam pockat aspon 2 mes.lebo mam este stale dost velke vajecniky atd...vies ja som mala po odbere az 42 vajicok
@francesca111 aj my sme helios🙂 tak to je zaujimave,lebo mna videlo asi 5gynekologov a vsetci vraveli cysta,voda ich ani nenapadla..a tebe tam jasne vidia vodu..tak skus pockat,ci sa ti to nevstrebe..snad..inak je pravda,ze to mimomat.tehu sposobuje aj toto..a to veru pockaj po takej urode vajok🙂 to si mala asi hyperstimulak a ten ti asi aj zavodnil vajcovody,tak? ale aspon mas mrazacikov;)
@kami84 no nabeh potom sme et nerobili pockali sme radsej na menzes,nech sa vyplavia zo mna lieky a potom sme sli na ket.mam uz iba 4 mrazacikov
@francesca111 AZ 4;) my sme mali 2ivf a vzdy po 3embrya,tak som si hovorievala,ze nezalezi na kvantite ale kvalite..treba byt len trpezlivy..ja ked som mala po potrate tiez som si dala pauzu,pobehala som genetiku,hematologiu a tam mi tiez prisli na zopar veci..pockaj aj ty ci ti to nezmizne same..mne krajkovic z heliosu hned od zaciatku vravel,ze si mam dat zobrat vajcovody..ale u teba je este mozno nadej na zlepsenie..drzim palce
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@francesca111 - máš na mysli hyperstimulačný syndróm?