RVF (obrátená maternica dozadu) a KET

elis11111
1. mar 2022

Ahojte, je tu prosím niekto, kto má maternicu zaklonenú dozadu a absolvoval KET? Vyžaduje sa pri takto postavenej maternici väčšia zručnosť lekára pri KET alebo to nehrá žiadnu rolu? Ďakujem za odpovede

sirka9
2. mar 2022

@elis11111 ahoj. ja som mala. a faktom je, ze sa trosku viac potrapil s vkladom. ale myslim si, ze lekar presne vie ako to treba urobit v tychto pripadoch. vysiel mi druhy KET ( prvy bol ET). mala ma skoro 3 mesiace. drzim palce.

oslo1
2. mar 2022

Ja mam maternicu naklonenu dozadu. Vyslo nam 3 ivf - mrazeny vklad

elis11111
autor
2. mar 2022

@sirka9 @oslo1 ďakujem krásne za info. nám prvý ET nevyšiel 😟 všetko vyzeralo byť skvelé (endometrium 12mm, embryo krásne a už aj sa otváralo) a predsa to nevyšlo 😟 vklad robila pani doktorka, ktorá má predtým nevidela (zastupovala) , len som jej o zaklonenej maternici pred vkladom povedala.. Alebo bola chyba, že som išla hneď potom na wc.. Neviem 😟
A mali ste plný mechúr pred zákrokom?

sirka9
2. mar 2022

@elis11111 presne aj mne prvy ET robila zastupujuca lekarka, ten nevysiel a mala som uplne plny mechur. na KET som uz isla k svojmu, dokonca na 14 DC, s poloprazdnym mechurom ( faaakt sa to uz nedalo vydrzat, by som sa bola docikala na chodbe asi a ked nie tam, tak na koze urcite). trosku sa potrapil, neslo to uplne hladko, ale vyslo to. a to, ze si hned potom isla na wc s tym nič nema. ja som sice po tom KET isla az po 15 minutach, ale to iba vdaka tomu, ze som mala ten poloprazdny mechur. tam ide hlavne o to, aby nebol uplne prazdny a s uplne plnym si myslim je to velky diskomfort a potkm je zena stiahnuta aby zadrziavala moc a to tiez asi nie je uplne super pre vklad ked mas byt uvolnena.

elis11111
autor
2. mar 2022

@sirka9 ja som čítala, že ten plnší mechúr je hlavne preto, aby sa maternica, ktorá je "správne" naklonená (dopredu) trošku vyrovnala, aby bol vklad úspešný. Ale u nás maternicu plnší mechúr asi viac potlačí dozadu, či? Ja už tak rozmýšľam nad všetkým, sme z toho smutní. Ešte máme 3pokusy, ale je to dosť náročné na psychiku, keď to nevyjde 😟

elis11111
autor
2. mar 2022

@sirka9 @oslo1 inak zo srdca gratulujem, že vám to vyšlo a máte ten najväčší dar ❤️

sirka9
2. mar 2022

@elis11111 dakujem. no ano, tam ide o to aby mali lepsi pristup. ale ked nie je otocena "spravne" tak to az taky rozdiel nie je. budem drzat palce.

mjkmajka
4. mar 2022

@elis11111 ahoj ja som na tom podobne. Tiež mám lekára Kráľovičove v gyncare a druhýkrát mi transfer robila lekárka. Ja som je to nehovorila pretože som mala pocit ze majú anamnézu aspoň prejdenu pacientky. Tak čakám 😪

elis11111
autor
4. mar 2022

@mjkmajka veľmi držím palce, aby to vyšlo 🙏

janulka252
4. mar 2022

@elis11111 Ahoj aj ja mám veľmi dozadu zaklonenú maternicu...jeden gynekológ mi povedal že to ešte nevidel že je to rarita...a nakoniec sa podaril prvý KET som v 10 týždni...mala som aj insemináciu tam bol problém doktorka ma vytrápila bolelo ma to...ale pri KET nebol problém...

elis11111
autor
5. mar 2022

@janulka252 wau to moc gratulujem. A mala si, prosím, plný močový mechúr pri transfere? Cítila si, že sa doktor trápi pri transfere?

mjkmajka
5. mar 2022

@elis11111 ďakujem aj ja silno dúfam 🥰🥰

janulka252
6. mar 2022

@elis11111 mala som plný mechúr ....aj sestrička vravela že na sone bolo vidieť že mám riadne plný...nebol problém pri vklade 15 min som vydržala ležať..mne inseminacia bol problém ten katéter bol hrubý tam ma to bolelo dost

elis11111
autor
6. mar 2022

@janulka252 ďakujem pekne za info, snáď to výjde aj nám 🙏

janulka252
6. mar 2022

@elis11111 Určite áno... 🙂 Treba veriť

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre