Rozvedená mamička a umelé oplodnenie

ianka94
8. nov 2024

Ahojte prosím vás som sama už 5 rokov, viete mi povedať či môžem ísť na umelé oplodnenie ako slobodná mamička? O dieťa sa starám na 100% ale chcela by som ešte jedno dieťatko ale rozmýšľam umelým oplodnenim. Ďakujem

gejb
8. nov 2024

@ianka94 pri všetkých úkonoch musí byť aj otec budúceho babatka a podpisovať dokumenty... neriesia ci si rozvedená slobodná vydatá, ale druhý z páru musí so všetkým súhlasiť

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zobaka
8. nov 2024

ja neviem, ale pre zenu je uplne jednoduche mat dieta aj bez toho, teda ak si plodna a ziadny zakon ta neobmedzi

ianka94
autor
8. nov 2024

@zobaka plodna som chvala bohu aj zdrava ale lto vam dnes urobi dieta len tak ? Ako píšem som bez chlapa 5 rokov .

stellarstar
8. nov 2024

@ianka94 vyspi sa s niekym 🤷‍♀️

zobaka
8. nov 2024

@ianka94 jojoj nasli by sa, chlapi myslia vacsinou len na jedno, tak si aspon mozes vybrat aspon podla sympatii

ianka94
autor
8. nov 2024

@zobaka no zeby som si dala inzerat kto ma oplodni? 🤭🤣

simca115
8. nov 2024

@ianka94 bohužiaľ Slovensko neumožňuje slobodným ženám ísť na umelé oplodnenie. Skúsila by som skôr inú krajinu poprípade. Ak je možnosť nájsť si milenca a nechať sa oplodniť. 😂

adabise683
8. nov 2024

@ianka94 ja som ostala bez partnera po niekolkorocnom vztahu a vzhladom na vek som sa rozhodla pre asistovanu reprodukciu v Madarsku, kedze ako uz bolo spomenute, u nas to nie je mozne bez partnera ... Budapest nie je daleko takze to bolo v ramci moznosti "po ruke"

123profil321
9. nov 2024

@ianka94 napíš na pokec, tam sa ti ozve kopa takých exotov, čo radi oplodnia 🤣🤣

adabise683
9. nov 2024

je to samozrejme jedna z moznosti len tak sa s niekym vyspat ale netreba zabudat ani na pohlavne choroby a na to ze ako otec bude mat aj nejake prava ... ono ani nevies ako sa to moze dozvediet a potom mat s niekym natahovacky a prieky cez dieta, to by som ja neriskovala ... nebodaj bude mat zaujem o neho a potom daj svoje dieta cudziemu cloveku ... ako ak by sa nahodne takto nejak "zadarilo" tak ok ... a predsa nevies ze ci to vyjde na prvu supu a clovek sa este moze zamotat do dalsich problemov ... nevravim ze ist sama do asistovanej reprodukcie je idealne riesenie, ale pre mna to tak bolo najrozumnejsie v ramci moznosti

bejbs123
9. nov 2024

Nie bez chlapa vam nikto umele oplodnenie neurobi,je to zakazane

adabise683
9. nov 2024

@bejbs123 nie je to zakazane, len to nie je povolene takze to na Slovensku centra nerobia ... ale je tu moznost absolvovat to v krajinach, kde to povolene je ... zakazat to ziadnej zene nemozu

h2
9. nov 2024

Baby, niektoré si to predstavujete, ako Hurvínek válku. Že "veď sa s niekým vyspi". Nie každá žena má žalúdok na niečo také, nie každý chlap je ochotný sexovať bez ochrany s náhodnou známosťou a keby aj áno, nikto jej nezaručí, že sa jej hneď podarí otehotnieť. Mnohé páry, ktoré sú spolu a môžu sexovať, kedy len chcú, alebo kedy je to z hľadiska oplodnenia najvhodnejšie, sa snažia mesiace, niekedy aj roky. Toto je veľmi zlý nápad.

betulinka1
9. nov 2024

@ianka94 s exom formou inseminácie? Aspon budu deti súrodenci. V zahranici bezne, ak ma tu niekto zacne odsudzovať za šialený napad. Nie je moj.

bejbs123
9. nov 2024

@adabise683 dakujem,ze sa tu chytame za slovicka

stellarstar
9. nov 2024

@ianka94 píšeš ze si plodná to odkiaľ vieš?

adabise683
9. nov 2024

@bejbs123 to nie preto som pisala ... len aby vedela autorka temy ze moznosti su ale nie u nas ...kto sa tomu nevenuje tak nevie ...mna sa tiez kamoska pytala ze ci potom nebudem "mat problem" s tym na Slovensku ... bo nevedela o tej teme nic kedze to riesit nemusela

h2
9. nov 2024

@stellarstar Jedno dieťa už má.

zobaka
9. nov 2024

@ianka94 napriklad, ale podla mna urcite este niekoho stretnes, inak za mna si velmi odvazna zena, mat dve deti sama

zobaka
9. nov 2024

@h2 ja by som zase nechcela spermie od darcu, ktory neviem ako vyzera 🤔

h2
9. nov 2024

@zobaka Radšej by si zbalila povedzme 20 náhodných cudzích chlapov niekde v bare? (Samozrejme, postupne.)

zobaka
9. nov 2024

@h2 nie, ja by som dieta nechcela s nikym koho nepoznam, ale fakt je pre mna desiva predstava, ze neviem o tom cloveku nic, ani zakladny vzhlad, cize ked sa na to pozriem z hladiska inej zeny, ktora zvladne tuto predstavu, pride mi prijatelnejsie si sama vybrat

sassy_girl
9. nov 2024

čítala som niekde, že za pár rokov sa budú musieť ľudia pred svadbou alebo vzťahom testovať, či nie sú súrodenci. Lebo tu bude kopec detí od anonymných darcov, svet zase nie je až taký malý, Ja by som tiež nechcela mať dieťa s niekým, koho som nikdy nevidela, čo ak sa naňho bude totálne podobať ?? nehovoriac o dedičných chorobách, povahe atď.. musela by som byť totálne zúfalá pred alebo po 40tke aby som sa na to dala. Ale ani dieťa od barového muža nie je výhra 😅 nechceš ísť na nejakú face to face zoznamku, Lásku Tu stále niečo organizuje, teda ak si z BA.

adabise683
9. nov 2024

@sassy_girl veru to je mozne ... na to budem musiet svoje dieta upozornit samozrejme ... ale ono predsa otec je " vzdy neisty ", takze to sa moze aj v beznych pripadoch stat 🤪 ... zakladne info ako farba vlasov, oci, postava, narodnost a urcitych vysetreniach na vybrane choroby o darcovi spermii ma zena k dispozicii ... a ako som pisala, idealne riesenie to nie je samozrejme, kebyze mam 30 rokov iste sa inak zariadim ale uz mi tiez taha na 40 a tie "zenske" veci tiez nemam idealne tak som sa zariadila takto ... samozrejme kedysi bola moja predstava o rodine ina ... bohuzial nevyslo mi to ... taketo riesenie by som urcite neodporucala zenam na pockanie ale zase som rada ze ta moznost tu je ... je kopec deti nechcenych a niekedy tym potom aj trpia v zivote ... to tiez nie je idealna situacia ... vlastne nic nie je idealne ... alebo teda malokedy ... bolo by to pekne kebyze to kazdemu vyjde podla predstav ... clovek by sa mal zariadit tak aby bol sam spokojny so sebou a s tym co robi ... vela stastia kazdemu prajem 🍀🍀🍀

ianka94
autor
13. nov 2024

@stellarstar mam uz dieťa

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre