Dobry den. Chcem sa opytat som v 36tt podla mojej doktorky. Sla som po prvy krat k lekarke pri ktorej budem rodit bola som 20.05.2019 a ta mi povedala ze niesom v 36tt ale v 40tt . Som z toho mimo.... som po ivf vklad bol 4.10.2018 5 dnove embrio prve usg bolo 11.12.2019 a crl bolo 70mm moja doktorka mi povedala ze uz pretahujem a tak ci tak buduci tyzden rodim co mam robit ked sa mi to nezda ze planovany termin som najprv mala 14.06.2019
@anavianavi snazila som sa ale ona si stale hovori svoje aj manzelovi ak sa pytal povedala to iste...... ze uz pretahujem mam zmenit doktorku????
Ja by som sa ju ozaj snazila presvedcit a vysvetlit, lebo ti moze neumyselne ublizit, ak sa skutocne myli. Vie ako sa to rata? Mne sa to nezda, ze by sa tak velmi sekla. Babatko vyzera ako podla sona? Merania by mali potvrdit tyzden v ktorom si. V 36tt mozno nebude mat ani 2,500g a este by mala zmerat stehennu kost, hlavicku a brusko.
Dobrý deň
Máte niejake skúsenosti pôrodom v Martine ? Termín mám 8.7 ..
Neviem co je IVF abo tie skratky ale ja som bola na usg vysetreni a on mi povedal ze podla babetka mam mat 21+5 a bola som v 21+1 vtedy vsetko meral ... a neviem cim sa riadit
@klara221218 riadit sa treba sonom. Tak mi povedali dve dr. Prvy raz som bola podla ms 7+2 a babo 7+0,druhy raz bolo 10+4 a podla ms 10+2. Na odbery ma objednavala 11+0cize o tri dni po sone. Ivf je umele oplodnenie. Aj tam sa termin rata podla ms hoci presne vedia kedy prislo k oplodneniu-odpoved v car
@e1i okay dik
Ked si otehotnela pomocou IVF tak by tam nemalo byt ziadne nedorozumenie. Pri IVF vedia presne kedy prislo k oplodneniu takze vypocet tvojho terminu je cista matematika. Nezabudni vsak ze aj termin porodu je len orientacny - babetko sa moze rozhodnut prist na svet trosku skor alebo aj po termine. Ale to, ze by doktorka nevedela vypocitat termin porodu ked vies presne kedy ti embryo vkladali to ma udivuje. Ja by som veru chcela pocut nazor ineho doktora. Na internete je vela kalkulaciek ktore ti vypocitaju datum porodu ked zadas datum vkladu embrya. Dufam, ze sa ti tuto "zahadu" podari rychlo vyriesit.
@jorgie mne povedali v car ze sa to rata klasicky podla poslednej ms. Vyssie co som napisala je v terajšom tehotenstve. Obe sona,aby to nevyznelo alo dve rozne @klara221218
@jorgie ahoj. No mne vypocitali na 14.06. A potom to terajsia doktorka pocitala a jej to vislo na 20.05 som z toho hotova pojdem v pondelok do poradne aj z manzelom nech nam to vysvetli lebo nechcem aby nam ho vyvolavali
@klarka123123 kedy si mala poslednu ms a na ktory den cyklu vkladali? Ja som tiez natrafila na podobnu dr zastupujucu este na zaciatku tehotenstva a tiez si nedala vysvetlit, ze ked sa vlozilo 5 dnove embryo, tak uz to bolo akoby som tych 5 dni prirodzene tehotna. A z mojej skusenosti sa sonom dr neriadila, lebo najskor bol maly mensi podla merani, potom presne a od polky tehotenstva vacsi, ale povedala, ze ked by to nevychadzalo aspon o 10dni, vtedy by termin posunula, inak ze tych par dni sa neriesi. Ze tam uz zohrava rolu aj genetika a ze ked sedel termin na prvom velkom uzv, tak je vypocitany spravne. Rodila som nakoniec 7 dni po termine.
Ako nie je to sranda normalne chod s muzom a este raz nechto vypocita 4tyzdne je privela aby sa pomylila bud nevie ratat alebo nedava pozor co rata a ponahla sa
Riadte sa terminom, co vam dali na prvom sone. Lebo len v 1.trimestri sa vsetky deti vyviijaju rovnako, dalsie sona su ovplyvnene genetikou rodicov.
@klarka123123 zavolaj do centra,kde ti robili ivf,oboznam ich co je vo veci a popros ich,ci by mohli danej doktorke zavolat a vysvetlit jej to....ja inak nechapem,ze gynekologicka neovlada taketo vypocty a informacie....v dnesnej dobe kde tolko zien musi podstupit ivf...asi by gynekologov mali preskolit a dat im aspom zakladne info ohladne takehoto vypoctu....vela stastia prajem...
Dnes som bola v poradni aj z manzelom, kdr sa manzel pytal dr. Aby mu vysvetlila jej vypocet..... bola tou otazkou podrazdena ale nakoniec mu vyhovela a zopakovala pred nim vypocet , ktory bol uz totozni z prvym terminom. dr. Sa ospravedlnila a priznala chybu som taka rada lebo uz mi tento tyzden chcela vyvolat porod..... cize uz som kludna ;)
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Urcite sa pomylila, Ja som mala vklad 25.9, tiez 5 dnove embryjko po KET. Oplodnenie sa mi rata od 20.9 a termin mam 13.6. Vysvetli jej ako to funguje a bud opatrna.