Reprofit Brno - postup na preplatenie nákladov

malvina13
13. jan 2016

dievčata, chystam sa do Reprofitu do Brna. neboli sme zatial v žiadnom car-e na slovensku. viete mi prosím vás poradiť ako postupovať ked si chceme dať preplatiť naklady cez poistovnu? mam všeobcenu zdravotnú poistovnu. aké žiadosti potvrdenia treba k tomu, kto to ma potvrdiť, kto ich ma podať. treba aby to potvrdil môj gynekolog a potom univerzitna nemocnica na slovensku??
som už zufala z tej neochoty pracovníčky, ktorej je zaťažko aj rozprávať a evidentne ju to zaťažuje. a vôbec na pobočke v nitre mi povedali iný postup ako v ba, v tej istej poistovni. prosím ak ste boli teraz niekedy v brne, napíšte mi ako mam postupovať. zatial ideme iba na konzultaciu, ale nechcem stracať čas, ked si niečo viem vybaviť už teraz, tak to chcem urobiť.
Ďakujem

bebe133
15. jan 2016

@malvina13 ahoj. Treba ist do brna na prvu konzultaciu. Zdravotna sestra vypise vsetky potrebne papiere a poslu ti ich domov. Das si ich potvrdit u svojho gynekologa, nieco vypises ty, a musis ist aj za lekarom z univerzitnej nemocnice. Potom vsetky papiere posles do vszp a cakas na schvalenie. Ked ti to schvalia, podstupis ivf na vlastne naklady a potom dodatocne posles ziadost o preplatenie nakladov aj s fakturkou kde uz bude vsetko rozpisane

freyahope
15. jan 2016

@malvina13 bez prvej konzultácie nevieš vybaviť nič, lebo papiere ti musia vyplniť v Brne a až potom si ich dáš potvrdiť, ako píše bebe133. Ale nechcem tu kuvikať, len už tu na MK boli baby, ktorým po novom, odkedy treba potvrdenie z univerzitnej nemocnice poisťovňa (konkrétne VšZP) Brno neschválila, lebo ešte nevyčerpali možnosti liečby na Slovensku.

bebe133
17. jan 2016

Tiez som pocula, ze uz to neni take jednoduche to schvalenie. Ja som prve ivf podstupila na slovensku (zial neuspesne). Teraz planujem Brno. Tak uvidime ci schvalia ci nie. Verim tomu ze vszp nechce minat peniaze v cechach preto sprisnili podmienky

tana85
17. jan 2016

@bebe133 Dovera ziadne umele mimo SK nepreplaca, Brno sme si hradili z vlastneho vrecka lebo stacili dve konzultacie v GF a mala som dost.
oni ale vedia co kde treba, takze hned na prvej konzultacii sa stretnes s koordinatorkou a ta ti s tym pomoze. som rada, ze som tu byrokraciu neabsolvovala a nie je mi luto tych penazi. len co by som z toho mala nervy. je to chore, ze takto sa napriek podivnym praktikam a postupom podporuju sukromne CAR na SK

elenkataki1
31. jan 2016

baby uz netreba chodit do Brna, Iscare sa spája s Reprofitom na Slovensku, už sa aj volajú po novom Iscare Reprofit

sasa1983
31. jan 2016

@elenkataki1 ano,ale treba si uvedomit,ze tym,ze sa zmeni nazov sa nezmenia zo dna na den vykony,na ktore treba urcite zabehnutie,rozpravala som s Dr.z RF a povedal mi,ze to daky cas potrva,kym sa tie urovne zrovnaju,samozrejme v dobrom,aj v zlom. Myslim ale tu cast,ze v dobrom.

silvinkabb
3. feb 2016

@sasa1983 ano, ale minimalne Koudelka uz ordinuje aj v BA

sasa1983
3. feb 2016

@silvinkabb od neho mam tu info,ze to bude este daky cas trvat

sasa1983
3. feb 2016

@silvinkabb od neho mam tu info,ze to bude este daky cas trvat

silvinkabb
3. feb 2016

@sasa1983 fakt? Mne ked som si dohadovala konzultaciu tak mi ponukli aj jfho

sasa1983
3. feb 2016

@silvinkabb on je iste najlepsi,ja som k nemu chodila a to som lekarka a boli sme uspesni spolocne.

luciatt
18. mar 2016

Dievčata aj sa platí v Brne za prvu konzultaciu?

sasa1983
18. mar 2016

@luciatt nie a spg bol zadarmo.

etnies13
14. apr 2016

Ahojte dievcata.Prosim vedeli by ste mi poradit o ake tlaciva presne ide ktore mi maju potvrdit v reprofite a v univerzitnej nemocnici? Presne ako pise malvina pani na linke vseobecnej bola totalne neochotna :/ dakujem moc za pomoc 🙂

vcielockamaja
18. júl 2016

Ahojte dievcata, vedeli by ste mi prosim poradit ako je to s tym preplatenim poistovnou v Reprofit Brno? Mame za sebou neuspesne 2 IUI, 1 IVF (schvalene poistovnou) rozmyslame nad Brnom, moja doktorka z ISCARU v BA ide na matersku a ostatne doktorky sa mi nepozdavaju (aj podla referencii od ostatnych pacientok), tak zvazujeme aj ine moznosti.
Dakujem za kazdu radu 😉 🙂

sasa1983
18. júl 2016

@vcielockamaja ahoj, pozri dake forum, ze preplacanie ivf z ciech..tam to bude aktualne a na kompletku

bebe133
18. júl 2016

@vcielockamaja ahoj. A co by si chcela vediet? Najskor sa dohodne prva konzultacia v Brne, vyplnia ti vsetky papiere pre poistovnu, urcia aj davky liekov. Tie papiere ti poslu domov. Nieco vyplnis ty, nieco ti potvrdi tvoj gynekolog a este ti to musi potvrdit gynekolog nejakej univerzitnej nemocnice. A potom tu ziadost zanesies do poistovne a cakas na schvalenie. Ked ti to schvalia, tak zacnes s ivf a po uhradeni posles fakturu a ine blocky spolu s prefotenymi receptami do poistovne a cakas na preplatenie penazi. Nas to vsetko vyslo asi 2500 e a preplatili nam 1450

vcielockamaja
20. júl 2016

Ahojte,dakujem za vase reakcie. Zatial sa len informujem, ze ako to prebieha, na dalsie IVF musime cakat 3 mesiace, tak zistujem aj ine moznosti ako je ISCARE.

lubica1979
29. júl 2016

Baby chcem Vás poprosiť o radu, čakám na schválenie žiadosti na preplatenie IVF, ale treba mi potvrdenie od klinického pracoviska. Bola niektorá z Vás si dať ju potvrdiť v Martine? Stačí ju tam poslať poštou alebo je potrebné tam ísť osobne. Ešte Vás chcem poprosiť dávali ste si žiadosť potvrdzovať aj obvodnému gynekológovi a dával Vám aj nejaké papiere o liečbe? Ďakujem Vám veľmi pekne.

vcielockamaja
9. sep 2016

@bebe133
Mozem sa ta spytat ako ste to vsetko zvladali v Brne. Momentalne mam za sebou dalsi neuspesny pokus IVF a zostal mi uz len jeden na preplatenie poistovnou a rada by som s nim nalozila, co najlepsie. Len mam trosku obavy s dochadzanim, tu som v stimulacii chodila kazdy den na kontrolu. V Brne si to akosi neviem predstavit.
Dkaujem za radu 🙂

bebe133
9. sep 2016

@vcielockamaja a mozem sa spytat kde si bola na sk? Aj ti robia nejake vysetrenia ci hura na ivf aj bez toho? No ja som do Brna isla len na prvu konzultaciu, na opu a potom na vklad. S doktorom som v kontakte cez email a pocas stimulacie chodim ku svojej gynekologicke a info preposlem do brna emailom. V brne ale asi maju toho vela lebo doktor niekedy nestiha odpisovat. Vtedy tam zavolam 🙂

vcielockamaja
11. sep 2016

@bebe133 ja som bola v iscare v ba. Mam spravene vsetky vysetrenia, kym sme prisli o oplodnovaniu trvalo to 3 mesiace.Robili mi hormonalny profil- ten mi kontrolovali pravidelne, pri tom mi zistili znizenu funkciu stitnej zlazy, ale chodim uz k endokrinologovi, tak to by malo byt uz ok, hysteroskopiu. Doky povedala, ze ja som v poriadku, manzel ma 95% patologiu. A zevraj oplodnit nas by nemal byt problem, som po 2 ivf a stale nic, po prvej stimulke s kratkym protokolom som mala len dve ciastocne zrele vajka, po druhej s dlhym protokolom som mala 6 folykulov a z toho 3 krasne vajka zrele, vhodne na oplodnenie a ani jedno sa nechytilo, nechapem tomu. Predtym nez sme toto vsetko podstupili, doky ma sledovala ako sa moj organizmus sprava a bez stimulky som mala jeden cyklus dve vajka a dalsi tri. Vravela, ze som adept na viacpocetne tehu, pri prirodzenom pocati.

vcielockamaja
11. sep 2016

@bebe133 mozem sa spytat, podarilo sa vam otehotniet v brne? Citala a pocula som, ze ked pary nepochodia tu, idu do brna a zatial to kazdemu vyslo, ze tam robia zazraky a kukaju,ze co tu s nami na sk robia a bez uspechu.

bebe133
11. sep 2016

@vcielockamaja ja som bola prvy krat na sk vo ferticentre. Tam sa z troch vkladov nepodarilo ani jedno. Na druhe ivf som isla do Brna. No mali sme len dve dobre vajka. Prvy vklad bol opat neuspesny. Chcela som ist na dalsi mesiac na ket a doktor mi povedal ze najskor odporuca dalsie vysetrenia a az potom ket. Ja som medzi tym otehotnela prirodzene ale to v piatom tyzdni odislo. Takze podstupila som par vysetreni a chystam sa na ket toho posledneho vajka. Takze uspech v brne eate nebol. Tiez som pocula o brne to najlepsie a preto som tam aj isla. V Brne su naozaj velmi mili a mam pocit ze hladaju riesenia, vo ferti som taky pocit nemala. Ale vies... sto ludi, sto chuti... takze tazko povedat. Ale ak sa tento ket nepodari, aj na tretie ivf by som chcela do Brna. Vsimla som si aj ze niektori doktori odcudzuju brno, ze maju len dobry marketing a su mili, ze to je vsetko. Ale poznam vela pripadov z okolia co sa im az v brne podarilo otehotniet. Inac to je super ze si adept na viacpocetne tehotenstvo. Mozno sa ti podaria dvojicky a budes mat dvojnaosbnu radost 🙂

vcielockamaja
4. okt 2016

To je mi luto, ze sa ti to nepodarilo, budem Ti drzat paste, aby dalsi pokus vysiel. My sme zatial dopadli tak, ze nas doky poslala na imunologiu, mam hranicne hodnoty voci spermiam, na genetiku a na dalsie geneticke vysetrenie, tam si nas s partnerom poriadne preklepli. U manzela nic moc nove nezistili, ale u mna hej. Mam nizke hladiny AMH hormonov, vela bielkovin - cize malo muzskych hormonov, preto nereagujem na stimulaciu. Doktorka sa vyjadrila, ze potrebujem konske davky stimulacnych hormonov a kratky protokol, ze dlhy protokol nie je pre mna. Mame si dat par mesiacov pauzu, doporucila mi koenzym Q 10 v redukovanej forme a po troch mesiacoch k tomu dodat DHEA liecbu - co je liecba muzskymi hormonmi a potom sup rychlo na IVF. Doky sa este rozhodla, ze mi da vysetrit ZP3 gen, ze mozem mat mutaciu tohoto genu a tym padom sa mi vajicko nikdy neoplodni a pripadne tehotenstvo riesit bud darovanymi oocytmi, alebo poziadat o adopciu. Vysledky mam mat az o 6 tyzdnov.
Je dobre, ze ti doky poradil spravit dalsie vysetrenia, treba zistit, kde je problem. Ja som dopadla rovnako, aj ked cakanie na vysledky je velmi tazke, ale aspon budeme vediet, ze kde moze byt chyba a pri dalsom pokuse sa tomu vyvarovat, my mame tiez posledny pokus hradeny poistovnou, tak preto sa doky rozhodla vysetrit co sa da, aby sme ho zbytocne nepremarnili, a potom si budeme vsetko hradit uz len my.
Je super, ze sa ti podarilo otehotniet prirodzene, vies, ze to ide, uz len doriesit, aby sa emryjko v tebe udrzalo. Mne sa sice vytvara vela vajicok, ale vzhladom k nizkemu AMH hormonu prirodzene neotehotniem. Moja polovicka hovori uz len o Brne, tak sa tam pojdeme pozriet.

bebe133
4. okt 2016

@vcielockamaja ahojky. Mas pravdu. Lepsie je dat sa vysetrit a az potom skusit dalsi pokus. U mna ani ket nedopadol dobre. Neuchytilo sa to. Tak tiez teraz cakam na dalsie imunologocke a endokr. vysetrenie a potom treti pokus. Brno je fajn. Ja som spokojna. Tak ti drzim palce a verim ze to tretie bude uspesne 😉 Pekny den

vcielockamaja
4. okt 2016

@bebe133 Ahojky, to je mi luto. Verila som, ze to dobre dopadne, ale nesmies zufat, urcite to dopadne dobre 😉 Ja tiez samu seba tak ukludnujem 🙂 Kazda doky mi opakuje , ze treba mat psychicku pohodu, tak na tom asi nieco bude. Budem Ti drzat paste, aby Ti treti pokus dopadol dobre 😉 , verim, ze to tak bude. Do Brna pojdem asi az buduci rok, kedze mam pred sebou liecbu, urcite Ti dam vediet, ze ako som tam dopadla 🙂 Pekny dnik aj Tebe 😉

ivula123
4. okt 2016

Dievcata potrebujem pomoct s tlacivami, viete mi niektora napisat konkretne co vyplnam ja? a kde to potvrdzuje gynekolog? Dnes mi prisli papiere a som z toho mimo 😏 Budem rada ak mi pomozete..my sme sa rozhodli ist do Reprogenesis, este nemame nic za sebou tak snad to dobre vsetko dopadne. Vsetkym drzim palce, aby sme sa konecne dockali drobcov 😊

lili12345
18. okt 2016

@bebe133 ahoj mozem sa ta opytat ci si posiela spolu s fakturou a blockami aj nejake tlacivo?ja nemam ani kopie receptov tak hadam mi ti preplatia.

bebe133
18. okt 2016

@lili12345 ano posielala.som aj tlacivo. Na stranke vszp ke vsetko popisane. Treba aj prefotene recepty a aj blocky. Ale mozno preplatia aj bez receptov, neviem.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre