Dobrý večer. Chcem sa poradiť ohľadom reprodukčnej kliniky. Mám 22 rokov a plánovala som mať do tridsiatky aspoň jedno dieťa. Lenže sa zistilo že mám polycystické vaječníky, trombofilný stav a zníženú funkciu štítnej žľazy. Menštruáciu mám nepravidelnú aj keď užívam lieky od gynekologicky. Veľa ľudí mi radí aby som nečakala a aby som išla na nejakú kliniku. Vraj to bude vekom horšie. Lenže gynekologička mi povedala že najväčšia pravdepodobnosť otehotnenia bude až po 35 roku. Chcem sa spýtať čo by ste robili vy? Ďakujem
@diamond007 zatiaľ áno
Najvacsia pravdepodobnost otehotnenia je po 35 roku? To si asi zle pochopila. Vtedy zacina prudsie klesat.
Trošku si to napísala chaoticky.... Kvôli čomu chces ísť do umelého už teraz? Ako dlho sa snažíte prirodzene?
@sparkling práveže som to pochopila dobre 🤷🏼♀️moja gynekologička povedala že okolo toho veku budú moje vaječníky najviac pripravené
Trombofilny stav poriesi hematolog, stitnu zlazu endokrinolog a nie lieky od gynekologicky - s tym moze suvisiet aj nepravidelna ms, pco poriesi gynekologicka. No a kym nemas ok tieto tri veci tak v tom centre s tebou aj tak nic nemozu
robit pretoze ta na tie vysetrenia poslu aj oni.
Okej, tak z tejto diskusie sa ja zdekujem preč. A ty by si sa mala asi zdekovať od svojej gynekologicky ked ti taketo rozprava.
@sparkling áno chápem...všade chodím lieky na štítnu žľazu beriem, gynekologička rieši liekami vlastne tie polycystické vraj...hematologička povedala že na lieky to zatiaľ ešte nie je
pozri ak vsade chodis a mas vysledky od tychto lekarov a nastavenu liecbu tak skus ist na kliniku. Za konzultaciu nic nedas a vypocujes si dalsi nazor.
A potom po 35ke ti povie, že ups, tak som sa mýlila alebo čosi. Nespoliehala by som sa na to, čo táto tvoja gynekologička tvrdí. Vekom sa to všetko ešte viacej komplikuje, viem o tom svoje, tiež sme mali problémy a nedarilo sa nám. Vyhľadaj kliniku, za to nič nedáš, urobia komplet vyšetrenia aj partnerovi a budete vedieť čo by bolo najvhodnejšie aby ste mohli mať dieťatko. My máme skúsenosť s Iscare, prístup super a ozaj sa venujú 🙂
@dadula_15 ďakujem za radu😊
povedala by som, ze PCOS je v dnesnej dobe problem mnohych zien a je na mieste to riesit a neodkladat, lebo ozaj roky plynu a teda u nas zien je to komplikovanejsie ked chceme mat deti ako u chlapov 🙂
@kellypiu bohužiaľ je to tak
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Partner zdravý?