Reprodukčná imunológia Alergoimun - vyšetrenie spermiogramu

frida1990
31. jan 2023

Ahojte, v marci sme objednaní na vyšetrenia reprodukčnej imunológie do Prešova – Alergoimun (kvôli neschopnosti otehotnieť). Vybrali sme si ich, lebo na stránke majú pekne vypísané aké všetky komplexné vyšetrenia páru robia, nie len z krvi, ale aj u muža vyšetrenie spermiogramu, a je to jedna k jednej v porovnaní s Dzurila centrom NR, podľa toho, čo majú uvedené na stránke, by mali robiť identické vyšetrenia ako v Nitre. Teraz som sa náhodne od sestričky dozvedela medzi rečou (cez správy), že nám budú brať iba krv, ale to nám nestačí, kvôli tomu sa k nim ideme teperiť cez pol republiky, že potrebujeme dať vyšetriť aj všetky parametre spermiogramu, nad rámec toho čo sa vyšetruje v CAR. Do NR nechceme ísť lebo sú prehnane drahí a tie isté vyšetrenia by mali vedieť spraviť aj v Prešove. Takže moja otázka - žienky tie čo ste boli v Prešove v Alergoimune, vyšetrovali aj partnerov SPG alebo ozaj iba krv ?

ninka99865
31. jan 2023

@frida1990 boli sme tam a na spermie nás poslali do gyncare a potom im to poslali na vyhodnotenie. Nebol to ale klasicky spermiogram ale taký čo vyhodnocuje protilátky a nejaký protein ci čo

frida1990
autor
31. jan 2023

@ninka99865 aha tak, rozumiem, ďakujem pekne

frida1990
autor
31. jan 2023

@ninka99865 a v ktorom odbernom centre Gyncare ste boli, v Prešove, alebo ste mohli aj v inom meste? Vybavili ste to v rovnaký deň ako odbery krvi? Mne to v Alergoimune celé dni nikto neberie a my budeme do Prešova cestovať cez polku republiky a potrebujeme vedieť, ako sa zariadiť , či spermiogram robia v rovnaký deň ako odber krvi.

ninka99865
31. jan 2023

@frida1990 musíš im napísať cez ten portál opýtaj sa sestričky. Nie to sme sa museli objednať a boli sme v ke.

frida1990
autor
1. feb 2023

@ninka99865
Ďakujem. Ešte prosím poslednu otázku - Vy ste museli aj vysadiť vitamíny pred odberom krvi? Nám nekázali zatiaľ, ale tu na MK som čítala že sa majú vitamíny určitý čas pred odberom vysadiť, aby neskreslovali výsledky. Vám nedali žiadnu inštrukciu vysadiť vitamíny?

ninka99865
1. feb 2023

@frida1990 ja som sa ani nepýtala a rovno sme mali všetko vysadené, ale myslím že oni nám nič nespomínali. Skús sa aj to opytat

maggie3310
1. feb 2023

ja by som šla radšej do Nitry, to bola podľa mňa veľmi dobrá investícia, neľutujem ani cent....

ninka99865
1. feb 2023

@maggie3310 my sme tam boli veľmi spokojní, vyšetrili nám všetko. A lekár je super, zaujímalo ho všetko, lekárske správy chcel vidieť všetky čo boli k dispozícii, naozaj nám venoval čas a všetko podrobne vysvetlil

frida1990
autor
1. feb 2023

@ninka99865 áno z toho čo som počula je Alergoimun veľmi dobrá klinika, ja na nich samé chvály počúvam, a vyšetrujú úplne to isté čo v NR, akurát že pacientov nezdierajú. Boli ste u Lešťana? Sestrička hovorila, že vysadiť netreba nič, ale predsalen vitamíny možno vysadíme tak na týždeň/dva pred odbermi.

ninka99865
1. feb 2023

@frida1990 ano u neho sme boli. A riešili sme ešte aj iné veci ohľadom alergií, nie len repro Imuno, mne sa na ňom páčilo že on hneď dávam vyšetrovať aj lepok napr, že nie vyslovene len tie záležitosti ohľadom reprodukčnej imuno. A akože tiež sme tam nechali dosť peňazí za všetko asi aj 200 eur. Ale dobre, mne prišli na niečo čo nemá vplyv na otehotnenie ale ak by som zistila že som tehotná tak mám sa hneď hlásiť na odber.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre