Prvé stretnutie s koordinátorkou v Sanatóriu Helios

ivanka0603
24. jún 2015

Ahojte, tak už aj nám schválili v poisťovni žiadosť na IVF a to len po 2 týždňoch od podania žiadosti 🙂. Baby vy ktoré už máte IVF za sebou, chcem sa spýtať ako prebieha prvé stretnutie s IVF koordinátorkou? Na čo sa máme pripraviť? Môžem sa objednať v ktorýkoľvek deň cyklu? Dr. vravela, že pichať začneme v 16ty deň, len neviem na čo sa mám pripraviť na tú prvotnú konzultáciu....ďakujem veľmi pekne

macik9999
24. jún 2015

Ahoj neboj je to normálny rozhovor o celom postupe naučí tá ako si pichať injekcie držím palce nech všetko dobre dopadne my máme domka trojročné dvojčatá chlapec aj dievča ja už na to len spomínam veľmi príjemný personál mysli pozitívne veľa šťastie

adka2891
24. jún 2015

Ahoj, nám tiež po 2 týždňoch schválili žiadosť a už som sa objednala na predpis liekov aby som mohla začať na 16 deň zo stimulkou... Tak som rada že nie som sama... toto bude naša "letná " dovolenka 🙂 lebo cenník nepustí a zdravotka moc toho nepreplati.

ivanka0603
autor
24. jún 2015

No veru letná dovolenka 🙂 len dúfam, že po nej už budeme traja 🙂 snažím sa myslieť pozitívne, aj keď je to niekedy ťažkě. My sme s manželom nikomu nepovedali, že chodíme do CAR, je to také naše tajomstvo 😎
@adka2891 ja sa objednám až na júl, teraz sa mi ani z práce moc nedá a máme to celkom ďaleko do Martina tak to nechám, keď bude dovolenka....Dúfam, že nám to obom dobre dopadne a možno sa v Heliose aj streneme 🙂
@macik9999 ďakujem za povzbudivé slová, ver, že mi to pomáha a vždy mi zlepší náladu, keď mi niekto napíše, že keď už nie príroda, tak aspoň lekári im pomohli mať vlastné detičky 🙂

dubbar
24. jún 2015

Ahojte babenky,dnes sme boli na konzultaciu s koordinatorkou.Dostali sme instrukcie a plnu tasku liekov ☹ teraz cakam na menzes ze mozeme ist na to.Uz sa neviem dockat kedy to vsetko absolvujem a dufam ze to skonci s pozitivnym vysledkom.

princezna1212
24. jún 2015

Ahojte baby. Ja som na tom podobne, dokonca samoplatca... Coskoro zacinam zo stimulaciou, verim, ze nam to dopadne dobre. Koordinatorka bola uplne skvela, obaja sme odchadzali s pocitom, ze to dopadne fajn, dobila nas energiou, aj ked ja snazim byt v pohode. Ak budu dvojicky, bude to maly sok, ale radsej dve deti, ako ani jedno. Drzim palce a vidime sa mozno v Heliose 🙂

ivanka0603
autor
26. jún 2015

Dievčatá, držím nám všetkým palce, nech to všetko dobre dopadne a sú z nás už čochvíľa tehuľlky 😉
@adka2891
@dubbar
@princezna1212

dubbar
26. jún 2015

@ivanka0603 dakujeeeeem aj ja vam drziiim vsetkyk palce a potom sa pochvalte

adka2891
27. jún 2015

Tak to sa teším že sa budeme spolu povzbudzovať. Ani mi sme nikomu nepovedali že ideme na IVF, v pondelok volám aby som zistila či už majú V centre schvalenu žiadosť a utorok sme objednaný na predpis liekov... Tak tfujj tfujj tfujj aby tento rok 2015 bol pre nás všetky úspešný a prešli konečne aj na iné fórum 🙂

monka112
27. jún 2015

ahojte baby, nasa ziadost este neni odoslana, od maja, lebo sa niekde stratilo moje cestne prehlasenie z poistovne, nakolko som teraz v zahranici tak az ked sa vratim domov im to poslem aby sa mohla moja ziadost na ivf odoslat, trocha ma sklamali, od maja mi ani nedali vediet ze moja ziadost ani neodisla, keby ze sa neozvem tak ani neviem 😢

princezna1212
27. jún 2015

Ahojte dievcence. Odpadla by som, keby este niektora z vas bola z LC ci z okolia... :D . Dnes som videla kamosku s malou a mali nadhernu trojkolku taku retro, mam vykseftovanu, ze ak ju budeme potrebovat.... Tiez to nevesiam na nos hocikomu a mienim to okoliu oznamit az ked bude po 3.mesiaci. Dovtedy len mamicky, ktore to hlavne sponzoruju, kedze vnuca chcu... ja rok nezamestnana a k tomu 39 rokov, takze podpora porodnosti bielej zeny zo strany statu ziadna... Cierna cvarga 10 deti, to je ok, rodi aj za mna. A poistovni to len vyhovuje, je to smutna realita. Ale toto musim vsetko zahodit a dufat, ze vsetko bude ok. Aj sa tesim, aj sa bojim...

ivanka0603
autor
28. jún 2015

@princezna1212 presne tak ako píšeš.....štátu platíme všetky možné odvody a keď človek potrebuje pomôcť, tak si aj tak musí všetko zaplatiť sám. Je to krutá realita, ale asi si nepomôžeme. Najhoršie je to, že tie tmavšie ženy o tie deti veľakrát ani nestoja a sú vystavené napospas osudu. A my čo po nich túžime a urobili by sme aj nemožné......nemám slov. Ale rozčuľovanie nám moc nepomôže, skôr len uškodí. Preto treba myslieť pozitívne a neboj, čo chvíľa budeš tlačiť tú štvorkolku pred sebou 😎

slimko
30. jún 2015

@princezna1212 ahoj, ja som na to podobne ako píšu baby, schválili nám akurát žiadosť a v júly máme pohovor s koordinátorkou a ideme nato 🙂 a som z LC 🙂

princezna1212
1. júl 2015

Tak od dnes stimulujeme :D. Tesim sa na to cele, aj bojim... Asi ako kazda z nas. Som rada, ze aj LC tu ma zastupenie🙂. A mozno sa aj pozname...

adka2891
4. júl 2015

Tak aj ja dnes začínam so stimulkou... Tak držím všetkým babám palecky aby stimulka bola úspešná a plodná 🙂

princezna1212
4. júl 2015

Hello vsetky, ake mate pocity pri stimulacii? Ja musim poklopkat, ze je to ok. Akurat ma lavy vajecnik pobolieva a miesto po vpichu Merionalu. Ale inak bez problemov. Troska som " saskovala" na zaciatku pri vytahovani roztoku z liekovky, vzduch ... 😀. Nuz darmo teoria v MT je jedna vec a prax doma druha 😉 .Dnes picham 4. den, zatial vedlajsie ucinky min. A pijem vkuse 🙂 Fu tak nech je to takto nadalej a znesiem vela vajicok ako sliepocka. Drzim palce aj ostatnym. V pondelok kontrola...

dubbar
13. júl 2015

Ahojte babenky taknja som tiez zacala so stimulkou v sobotu zatial beriem lieky a od bud.pondelka picham aj inekcie.Dufam ze to zvladnem pichnut tie inekcie.Chcem sa opytat registrujete uz na sebe nejake vedlajsie ucinky?Dost som o nich citala ze sa aj pribera aj kadevo,ale to asi tiez na kazdeho musi vplyvat.Je tu uz niekto kto ide uz na odber?

ivanka0603
autor
14. júl 2015

Ahojte ženy 🙂 ja začínam so stimulkou až 27.7. ale už teraz sa neviem dočkať.....počas pichania chodíte aj do práce alebo ste na PN?

adka2891
14. júl 2015

Ahojte "spolubojovníčky " tak ja si pichám od soboty injekcie a čakám koncom týždňa mrsku aby som sa objednala na prvé sono a krv ja chodím do práce len mam od budúceho týždňa dovcu aby som nemusela riešenie tie otázky v práci že načo??

ivanka0603
autor
14. júl 2015

@adka2891 aj ja rozmýšľam že zostanem doma až keď pôjdem na krv a sono....ale dám sa na PN, aby mi nejaká dovolenka zostala aj na potom. V práci som už kolegyni oznámila, že pôjdem na PN, lebo sa musíme zastupovať, keď jedna z nás vypadne, ale nepovedala som jej pravdu kvôli čomu....aj keď ma to mrzí, ale nechcem takéto veci riešiť s kolegami.
Adka tie injekcie si picháš sama alebo si ot nechala na manžela?

adka2891
14. júl 2015

No ja som to nikomu nepovedala a nie som taká odvážna na to pichanie... Mám zlatého manžela ten mi to namieša a pichne 🙂

ivanka0603
autor
1. aug 2015

@adka2891 @dubbar @princezna1212 dievčatá ako sa darí? Už ste boli niektorá aj na odbere vajok?

adka2891
1. aug 2015

@ivanka0603 no dnes som 15den môjho cyklu a ešte mám poslednú kontrolu v pondelok a už sa rozhodne kedy bude odber dúfala som že to stihnem cez dovolenku ale ta mi končí a pondelok utekám po kontrole do práce a vajok mám dosť neratala som ich a tiež pijem ako ťava :

ivanka0603
autor
2. aug 2015

@adka2891 ja začínam zajtra pichať.Týždeň ešte budem chodiť do práce a potom pôjdem na PN. Koľko krát si bola počas pichania na kontrole? Budem držať palce pri odbere ;)

adka2891
2. aug 2015

@ivanka0603 ja som rada že už končím s pichanim.... no ja som bola pomaly každý 4 deň na kontrole prvá bola keď došiel menzes.. Keď to rátam na prstoch tak toto bude moja posledná 5 kontrola 🙂 uff dosť i ch veru bolo a tiež každa inak reaguje na stimulku a držím palce aby ti to rychlo ubehlo 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre