Ahojte, chcem sa spytat tych z vas, ktory to uz postupili aky je dalsi postup? Dobrala som Clostilbegyt a v stredu rano som objednana na ultrazvuk,kde by mi mali povedat, kedy bude ovu a kedy mam prist na iui. V ten den ako mam iui ma manzel prist o dve hodky skor a doniest vzorku, z ktorej sa urobi spermiogram a zaroven sa pripravia spermie. Ale chcela by som sa spytat ci je nejake obmedzenie v sexe pred iui alebo pred ultrazvukom (neviem ako dlho po nom bude iui). Zabudli sme sa spytat doktorky.
Mala by byť aspoň 4dni absencia tak nám bolo pred iui v centre povedané 2 je malo.
Dakujem dievcata. Nas to prave napadlo az doma. A ako dlho po utz sa robi IUI? Alebo to je individualne?
@nina004 ja napríklad som bola minulý týždeň v pondelok na utz v stredu som si pichla ovitrelle a v piatok 29.11 ráno o 8h mi robili IUI a teraz už len čakám.
@butterfly333 Dakujem, ja prave vobec neviem, co mam cakat. Nedostali sme k tomu blizsie info a zabudli sme sa spytat.
Drzim prsty, aby to dobre dopadlo 🍀🍀🍀
@nina004 veď keď potrebuješ niečo tak sa spýtaj.Toto je naše druhé IUI. Aj máš stimulku?
@butterfly333 dostala som Clostilbegyt od 5DC na 5 dni,jedna tabletka denne. Vysledky z hormon.profilu by mali byt teraz v stredu a manzelovy este len budu robit spermiogram. Boli sme tam minuly tyzden prvykrat a vsetko to ide nejako rychlo 🙂
@nina004 tak vás IUI ešte len čaká držím palce ja som brala letrozol 2x1
@butterfly333 idem prave teraz v stredu na ultrazvuk a povedia mi kedy to bude. Vajicka by mali byt tym Clostilbegytom nastimulovane. Prave neviem, co mam cakat po tom utz. Ci mi este daju nejake lieky a potom iui alebo na dalsi den alebo ako. To nam nik nepovedal. Len vravela dr, ze manzel pride o dve hodky skor ako ja a necha im tam vzorku 🙂 Som na to strasne zvedava. Kiezby to vyslo. Ja sa na to normalne tesim a modlim sa, aby sa to podarilo 🙂
@nina004 no po IUI zvyknú dávať progesteron alebo utrogestan. Moj išiel ráno somnou odovzdal spermie a za hodinu mi robili zákrok nemusel ísť skor
@butterfly333 Nam to nacasovali, aby som nemusela brat tolko volna v praci. Po IUI si sla normalne do prace? A ked sa mozem opytat to sa snazite o prve babatko?
@nina004 po iui som bola v ten deň doma na druhy den som išla do práce. No ja mám dve deti z prvého manželstva no s terajším sa nedarí dva roky takze spoločné nemáme.
@butterfly333 My sa snazime o prve vyse roka a pol a tiez sa nedari, tak snad nam aj vam cim skor zadari 🙂
@nina004 3-5 dni abstinovat. Ja som tiez v ten den ostala doma a relaxovala. Vecer kazali poistit 🙂 Na ultrazvuku uvidia ake velke mas folikuly a podla toho bude zakrok. My sme prisli na ultrazvuk a hned v ten den mi pichli pregnyl a aj iui spravili. A teraz mi v bruchu kopka male dievcatko 🥰 Drzim prsty 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Dva dni pred IUI by mal manzel sex .abstinovat,potom sa uz medze nekladu...moze sa prirodzene poistit