Prsia a IVF

27. feb 2023

Ahojte, cca pred 3 rokmi som podstupila IVFko, nedostala som vysoke davky hormonov na stimulku, ale v pravom prsniku sa zmenila ako keby struktura, a v jednej casti je ako keby tvrdsia plocha. Spomenula som to hned vtedy Dr. a povedala, ze co sa cudujem, ved tie hormony maju vplyv aj na prsia, poslala ma aj na USG, a nevideli tam vobec nic, ibaze su ako keby zlazy zhustene, ale nic patologicke. Chystam sa opat na USG v ramci preventivnej prehliadky, ale ja sa normalne bojim, aby ta "zmena" nepresla do rakoviny. 🥺

Kocky po IVF, nepostrehli ste nejaku zmenu v prsnikoch?

valilienka2
27. feb 2023

Nie som po IVF ale v dotazniku pred sonom prsnikov sa pytali aj na absolvovanie IVF, tak asi to ma vplyv

lilyianka
27. feb 2023

Ja som tiež podstúpila IVF ,plus ešte okrem hormónov do mňa pchali aj kortikoidy a zväčšili sa mi prsia o 2 čísla a takisto ako vravíš ty,odvtedy na Sone mi ich dlho pozerajú. Tiež som bola prvý raz vylakana, ale všetko ôk. Povedali,že je vidno,že nastali zmeny,ale zatiaľ som zdravá. Ja musím chodiť na sono prsníkov raz ročne

bejbs123
28. feb 2023

Ano zmeny mozu nastat,ja som slwdovana kvoli IVF kazdeho polroka kvoli jednej cyste v prsniku,rakovina vylucena,bola robena biopsia.dolezita je pravidelna kontrola.Nemam ziadne myslienky na rakovinu

nique
28. feb 2023

Tiez mam za sebou IVF. Prsia sa mi zvacsili, pritom jedno vyraznejsie. Ale kedze som otehotnela a potom este raz prirodzene, dojcila som 5 rokov bez prestavky, pripisujem to tomu. Chodim pravidelne na sono a uz mam za sebou aj mamograf. Vsetko ok.

autor
28. feb 2023

Dakujem Vam!

mondolina
28. feb 2023

tiež zmeny na prsníku po IVF.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre