ahojte žienky, zistili vám protilátky na spermie? mne to zistili hned na prvom vysetrení v CARE. Nasleduje podrobnejšie imunologické vyšetrenie, sme akurát objednaní. Lekár v CARE nám oznámil, že je pre nás jediná možnosť otehotnieť cez IVF, inak to nevidí veľmi ružovo. Dosť nás to vystrašilo, tak by som sa chcela informovať, ako ste na tom vy, ako ste postupovali a ako to nakoniec dopadlo? priadne v ktorom CARE ste? My sme vo Ferticente v BA ružinove.
@kvett ja len tolko k tomu viem povedat,ze sestra mi tiez vravela ze mala protilatky na spermie,plus dalsie ine problemy,dali im nulovu sancu na prirodzene oplodnenie..a nakoniec otehotnela predsa prirodzene,sice po niekolkych rokoch snazenia :/ no uz caka druhe a to len tak bez namahy 🙂
@kvett Ak mas problem iba s protilatkami proti spermiam, tak ivf vobec nie je jedina cesta. Protilatky sa daju obist obycajnou inseminaciou, co je pre telo ovela setrnejsie ako samotne Ivf. V Prahe v Podoli to riesia aj kondom ochranou a uzivanim prednisonu pocas niekolkych mesiacov a potom sa v obdobi ovu planuje pohl. styk bez kondomu. Ale je na vas, ako dlho chcete cakat. Na vasom mieste by som mozno zvazila vysetrenie na specializovanom pracovisku a nie v CARe(im predsa ide aj o bizniz (a ivf je dopredu zaplatena vec) Aj ja mam problem s reprodukcnou imunitou, ale v ovela horsom pripade. Skor ako vas natlacia do ivf skuste aj veci, ktore hlavne nebudu take zatazujuce pre tvoje telo a tiez budu stat mnohonasobne menej ako ivf. Drzim palce! 😉
Neviete baby kde na Slovensku liečia Prednisonom? Ferticent to nerobí, o PRG viem, len by ma zaujímalo, či aj nejaké centrá na SVK to predpisujú. Prípadne nejaký imunológ. Sme objednaní do KE k Bobákovi na odbery(on nelieči, robí len odbery a vyhodnocuje ich), výsledky prídu do Ferticentu, tak by sme ich rovno od tial zobrali a isli do iného centra, kde nás budú liečiť a nie hneď posielať na umelé oplodnenie...
@lienka_1 ake specializované pracovisko myslís? Chodís do Prahy? Aky je tvoj problem s repr. imunitou?
@kvett My sme boli na reprodukcnej imunologii v Prahe v Podoli v UPMD http://www.upmd.cz/?lang=cz&category=1-4-51, ale dievcata chodia aj za dr. Malickovou do Prahy. Ta je trosku komplexnejsia a pristupuje k parom individualnejsie. Dr. Madar sa o dr. Bobakovi a tkanivovej banke v Ke vyjadril s velkym respektom. U mna okrem toho, ze tvorim protilatky proti spermiam je aj ten problem, ze tvorim protilatky proti trofoblastu, co je cast embryjka, z ktoreho s vyvija placenta, teda nase emruska takpovediac moje telo zlikviduje. No a mam mierne pozitivny annexin, aj ten robi velku sarapatu pri otehu. Chodime do Reprofitu v Brne. Odporucam! Skusili sme uz nejedno centrum, ale tam su ozajstni profici.
Caute baby, pri akom vysetreni vam zistili protilatky na spermie?
zienky neviete ci MUDr. Natalia Kadkalenko este v Prahe pracuje?
Hm ja mám tento problém od začiatku nášho snaženia sa. Už skoro rok beriem Prednison, ale nepomáha to. Takže áno, nasadia ti Prednison, ale veľa od toho neočakávam. Myslím, že je to celkovo skomplikovanie snahy mať dieťa. Všimla som si, že v týchto prípadoch v MT navrhujú IVF.... A ešte tu tuším bola otázka, kedy to zistia - no kvalitné zariadenie ti to zistí hneď pri prvom odbere krvi. Je to jasné, takže ti to povedia na druhej návšteve. A odporúčala by som naliehať na doktorov, nech ťa začnú liečiť. Ako som povedala, je to vážna prekážka.
Baby, u nás je to opačné, mm si vytvára protilátky proti spermiám, momentálne máme nariadený sex len s kondómom, v piatok mám volať o výsledky z vyšetrenia, tak som zvedavá.Nemáte niektorá skúsenosť s týmto??
Ahojte, ako ste dopadli? Podarilo sa vam otehotniet? Mne tiez zistili protilatky :(
@zuzanaech mne doktor nepovedal ziadne hodnoty, robili mi penetracny test kedy zobrali vzorku mojho hlienu a a spojili s partnerovou vzorkou. Doktor mi to ukazal pod mikroskopom a ano spermie sa zrazu spomalili, niektore neorezili, ale doktor stale tvrdil, ze sanca stale je, len sa znizuje. Snazime sa uz rok a toto som sa dozvedela len minuly mesiac. Mam predpisany clostilbegyt a kazdy mesiac chodim na folikulometriu, takze mi sleduju aj ovulaciu, ktora prebieha, tak teraz neviem co dalej..ci iui alebo to skusat prirodzene..zacinam stracat nadej..
Aha....tak mne to zistili z krvi. Ale su to hranicne hodnoty... No celkovo toto znamena, ze to moze znicit manzelove spermie. Ale asistovana reprodukcia je o tom, ze jemu vyberu tie najlepsie a daju ich tebe. A daju ti ich rovno k vajicku. A predtym budes mat imunitny system oslabeny, takze ta sanca, ze nepreziju bude mensia. Alebo potom ist na IVF. To je sanca dobra, lebo tie najlepsie spermie spoja s tvojimi najvacsimi vajickami. Ak stracas nadej, tak odporucam chod na IVF. Necakaj zbytocne. Lebo ano doktor ti povie, ze aj tak ide len o jednu najsilnejsiu spermiu, ale vies ty, kedy sa ta madam do teba dostane?? No nevies. A co, dokedy budes cakat. Ak velmi tuzis, chod. Ak mas ovsem evrace... A velku trpezlivost... A potom uvidis, ako to dopadne.... Ale nadej nemozme stracat, lebo nas porazi. 😎
Ja som mala tiež problém s protilátkami ale aj priatel so spermiami ( zistili nám detailný rozbor v Reprogene). Vraj nemáme ísť na ostro nam povedali v CAR..
Ahojte, viete ake su hodnoty protilatok na spermie? Ja mam nameranu 60. Viete o tom nieco? Dakujem
@lienka_1 ahoj prepáč celkom tomu nerozumiem.
@monika20111990 Som mimo kontext. Comu konkretne?
@pietrula skúšali sme IVF min mesiac, pri soft stimulacii som mala 2 dominanty a 7 veľkých folikov, čo je výrazný úspech, hovorila som im, že na liečbu akúkoľvek čohokoľvek moje telo reaguje silnejšie, ale nevnímali to, 9den cyklu som mala 19mm a 18mm zvyšné 15mm, mala som ísť na odber 13den, pichnúť Ovetrile 2d pred a ako pri všetkom, foliky rastli ako bežné, ovu prišla nie o 24-36h ale presne na min do 24h, čiže som prišla v ukrutnych oblastiach a kompletne vypraskana a keďže sa na mňa nikto ani nepozrel, zaplatila som si zákrok, ktorý už bol úplne paseee.. Po tejto skúsenosti a hormónoch mám pauzu, som zdravá, mám dobre hodnoty, iba túto neznasanlivost, takže ideme skúsiť IUI a dúfam, že sa mám podarí, keďže až po tomto cirkuse som sa dostala ku kompletným výsledkom, podľa ktorých viem, prečo sa nam nedarilo.. plus mali sme obaja covid a to akoby mňa pokazilo na 4mes cyklus a spermie nám to tiež zhoršilo.. plus mám odvety horšie obličky a keďže pri stimulacii sa odporúča bielkoviny dávať, mne to uškodilo, nakoľko som si tým zhoršila oblicky a ešte viac vylučovanie keratoninu
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ahoj, nemyslim, ze jedina moznost je otehotniet iba cez IVF, riesi sa to liecbou s prednisonom, viac si precitaj v teme: https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotni-probl...
drzim palce 🙂