Protilátky na spermie a IVF

17. sep 2024

Ahojte, mali ste nasadenu liecbu pri vkladoch ked ste mali zistene protilatky na spermie ? Norma je od 65-120 a ja mam 44.. Doktorka tvrdi, ze sa pri ivf protilatky obchadzaju a nechce mi dat ziadne lieky ale co som nasla par diskusii nie je tomu celkom tak, lebo embryo je tvorene zo spermie na ktoru ma zena protilatky.. nasadili vam na reproimuno alebo v car nejaku liecbu pred vkladmi ? Mam za sebou 2x biochemicke 1 MA v 11tt..

tali111
17. sep 2024

Áno, pri protilatkach som počas ivf užívala Prednison. Nenasadili mi ich v centre ale na imunologii reprodukcnej.

autor
17. sep 2024

@tali111 mala si len Prednison ? Nepamatas si prosim ta davkovanie a do akeho tt si musela brat ? Vklad bol uspesny ?

mimuska328
17. sep 2024

Ja síce poznám normu ze do 60 je v pohode a všetko nad je už pozitívne. Ja som mala 172 hodnotu a poslali ma do ivf bez liečby ze tam sa nedáva nič pretože sa to vraj obíde tým ivf a metódou icsi ci tak nejak sa to vola ale čo sledujem tak ženy pri ivf majú liečbu dokonca ešte aj vtedy keď majú hodnoty v norme.

autor
17. sep 2024

@mimuska328 ved toto ja uz nechapem.. neni lepsie radsej dat tu liecbu ako potom same neuspechy ? Tu normu si mala asi v Presove, ze ? Tam maju ine normy u Dzurilly maju od 65-120 ze je ok..

mimuska328
17. sep 2024

Áno v Prešove sme boli. Vieš co pre mňa to bola rana a dlho som to spracovavala v sebe potom sme sa na to vykaslali zistili nám ureaplazmu ktorú sme vyliečili a začali sa snažiť a po 4 mesiacoch som otehotnela. Ja im nejaké tie protilátky neverim už lebo ta imunita sa mení a keď tie protilátky nemáš môžeš ich mat a opačne.. ale bez liečby by som do toho ivf nešla. My sme chceli prirodzene sa snažiť a liekmi ale mi nepovolil dr tak som sa na neho vykaslala a spravila si po svojim a zachviľu sa dočkáme nasej vytúženej malej lásky ❤️

autor
17. sep 2024

@mimuska328 to je super to som rada, ze vam to vyslo prirodzene ❤️ nam zistili tiez ureoplazmy ale tie sme preliecili a pri opakovanom odbere aj tak protilatky ostali.. muz ma 0,5% morfologiu tak neviem, u nas prirodzene asi nehrozi.. snazime sa 4r a mame za sebou 2 ivf a 4 vklady..

mimuska328
17. sep 2024

Ja som už na odber kontrolný nešli ze ci boli ci nie a v centre keď mi robili tie protilátky tak len embryo a vajíčka ale spermie nie. A môj muž mal tiež vtedy 0,5% morfologiu a ten daný mesiac to vyšlo. Tiež nám doktor povedal ze prirodzene to nebude

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre