Prolaktín na hraničnej hodnote

buxus24
6. sep 2018

Ahojte baby....
Tento mesiac sa chystáme na Ket,.V centre mi brali krv na hormóny štítnej žľazy,tie boli v poriadku a prolaktin.(na štítnu sa liečim od svojich 11stich rokov.Nastavena som v poriadku)... Prolaktin som mala 12,5 a zvýšený sa berie od 13.
Dr.mi predpísal Parloderl 2,5mg......... 1/2tablety na deň,večer.

Myslíte že to je potrebné? Teda ten prolaktin nie je až tak vysoký.... Ja si myslím,nie že si myslím no viem že ten výsledok ma za následok moja práca .... Posledné 3mesiace som mala strašne nervy v práci a aj stresy... Prerábali sme v práci a boli sme aj otvorený....teda bolo to za plnej prevádzky....pracujem v obchode z oblečením a nie je to malý obchod ..bavíme sa o vyše 900m2

Aké máte skúsenosti z Ket a hraničným prolaktinom+Parloderl?

Otehotnenie bude lahšie?
Je vyššia možnosť?

Dakujem

miriam439
6. sep 2018

@buxus24 No ja nemám skúsenosti s KET a zvýšeným prolaktinom k tomu, ale... tiež sa už dlhšie snažíme o bábo, prolaktin som mala nad 30 a doktorka mi tvrdila, že to nič vážne nie je, lebo vraj je hranica 30. Nedávno tu bola téma, kde jednej babe doktor zase tvrdil úplne inú hranicu... fakt nechápem, či každý lekár má inú normu? Skús sa opýtať svojho gynekológa, nie toho v centre, akú hranicu ti povie on.

miriam439
6. sep 2018

@buxus24 Ja som v takých tabuľkách z biochémie našla hodnoty hraničné 23,3 a v inej 29,2.

buxus24
autor
6. sep 2018

@miriam439 mne v cár lekár vravel že 13 a viac je už zvýšenie a ja mám 12,5...... Práve že tých hraníc je viac,no ja sa musím riadiť tým čo mi povedia v cár..... Predsa tam sú väčší odborníci,než gynekológ....

macko1007
7. sep 2018

@miriam439 ja som mala 26 a povedala mi že je to len mierne zvýšené ,PrL nerieši ale riesi ostatne hormóny ktoré mám zle

romysisi
10. sep 2018

Mne Parloderl zabral hned na prvykrat, hladina prolaktinu sa mi znizila a neskor som aj otehotnela prirodzene. Odporucam.

buxus24
autor
10. sep 2018

@romysisi beriem ho cca 5den
....no mám pocit akoby slabosti a tocky v hlave...možno to robí tento liek....

romysisi
11. sep 2018

@buxus24 Uz si nepamätám, žiaľ, či to robil aj mne, je to už asi desať rokov dozadu, čo som ho brala. Držím palce, aby si to zvládla a aby ti to pomohlo 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre