Ahojte, tento mesiac som chcela podstúpiť moj 3 Ket a zároveň posledný, na 13dc endometrium 5,5mm, avšak žiadny dominatný folikul, mám anovulacne cykly. Užívam na pravidelnosť menštruácie progestanelle 200mg 2x1 od cca 18dc. Moja lekárka sa rozhodla, že tento mesiac mi vklad posunie až na budúci mesiac, vraj preto, že nakoľko nedochádza u mna k ovulácii, tak to skúsime od nového mesiaca tak, že ovulaciu naštartujeme a urobíme ket s ovulacnym cyklom, aby telo lepšie prijalo embryo, a teda mi odporučila od 2DC začať každý deň pichat meriofert Kit 75IU, následne 10DC ultrazvuk a následne v správny čas pichnúť ovitrelle(pregnyl) na spustenie normálnej ovulácie, a samozrejme progesteron na udržanie. Možno ako taký zmysel urobit tento cyklus inak to má, ale nechápem prečo mi predtým vklady nikdy takto nenavrhli, len estrimax a progesteron😳 a vždy vklady len v anovulacnom cykle🤔
Vraj to má pri pco lepšiu úspešnosť aby telo lepsie prijalo embyjko. Máte prosím zienky s pco s týmto postupom skúsenosti? Je to nás posledný pokus, preto budem rada za vaše názory a skúsenosti 🙏🏻❤️
@majka2806 no ja sa ti cudujem ze si v heliose..ja som tam bola na 2x IVF ale pristup aj priprava na KET slabota..boli iba ako stroje..potrebuju len nahnat prachy a statistiky..ja som bola velmi sklamana heliosom..2x po sebe ten isty protokol aj ked vedeli ze to na mna nefunguje..len ma stale tlacili do darvovskych vajicok..totalne ti odporucam iscare v martine..okamzite mi zmenili protokol,maju uplne ine metody a ten zlaty doktor a uzasny personal..to sa neda porovnat..to je 100 a jedno fakt..lutujem ze som tam hned nesla
@kawasakier6n priznám sa že heliosu som dávala veľke nádeje, ono niekedy to nevide aj tam kde sú špičkové kliniky, ale v tomto prípade mám úplne rovnaký pocit ako píšeš 😞 napr teraz som bola na kontrole s tým že chcem plánovať vklad a dr. má pozrela a zrazu mi vraví keďže mám posledné embryo že tento mesiac nič s toho lebo nieje ovulacia... a ja jej hovorím že to je u mna bežne keďže mám pco, že ani predtým som ju pri ket nemala... povedala mi že to skúsime urobit v novom cykle a vyvoláme ovulaciu že majú štatisticky väčšiu uspešnosť🙄 kým som si uvedomila že tento mesiac nic s toho už nebude, tak predpísala mi 2x recepty na injekcie pýtam sa prečo sme to už predtým pri tých vkladoch takto neriešili ale až teraz keď mám posledné ... no a teraz prídem do lekárne vybrať injekcie, a pani mi hovorí že 85€ 😳 vôbec som s tým nepočítala, že sa az toľko bude platiť, vlastne som ani netušila že budem ešte pred ket užívať take drahé lieky ako predprípravu 😰 samotný IVF cyklus bol finančne drahá záležitosť a mne lekárka predpísala ako nič recept, so slovami toto si budeme dávať od 2DC .., my už sme si povedali s manželom že už to chceme mat za sebou nech vieme na čom sme a chceme sa posunúť dalej.., na začiatku príjemný prístup, no potom keď sa začnú financovať platby za zákroky ide to ako na pase ... som s toho veľmi sklamaná
@majka2806 no presne ako pises!! Je to tak bohuzial..my s manzelom sme mali velmi divne pocity po prvom IVF..nemala som z toho vobec dobry pocit!!lekarka ma zakazdym odbila ze v mojom pripade sa neda moc robit a podobne..uplne ma odpisala hned na zaciatku akoby som bola uz neplodna alebo co..bola velmi chladna! Uplne som mala pocit ze ju zaujima len to kedy mi urobia odber a zaplatim..nic ine ju nezaujimalo..vravim jej ze co este mozem urobit aby sa to podarilo..odpoved..vy nic lem my..nic mi neporadila navyse!!za mna helios urcite nie!oni su mozno super pre lahsie pripady ale tazsie pripady moc neriesia a len cecaju peniaze z nich..nevyjde 1ket,2 ket, 3 ket a potom uz len tlacia do darcovskych..no takze tak..
@majka2806 aj ja som zvedava, preroze akurat si picham meriofert a na 10DC mam ist na usg
@stefane33 mala si aj test negativny? Robila si sipred tym? 😔 to ma mrzi..raz to isto vyjde
@kawasakier6n vtom novembri nám to nevyšlo.... Ale nakoniec sa na podaril 3ti vklad,práve vďaka vyvolanej ovulacii (od 2DC meriofer, potom ovitrelle) teda ja tomu verím, že ovulácia ma svoj význam.... Pred tým 2 cykly anovulacne a vklady neúspešne... Čiže si myslím ze u nás to pomohlo... Momentálne som v 36tt
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@majka2806 pripojím sa.... Som po prvom Ket, dnes 13DPT....tiez Helios Martin.... Na koltrolnom Sone pred transferom 13DC som bola bez dominantného folikuli, PCO, čiže predpokladám ze bez ovulácie....dr riešil iba výšku sliznice... Tiež užívam progestronele a estrimax.... Tiež ma napadlo presne ci nieje problém, že neprebehla ovulácia.... Zajtra idem na krv... Tak uvidím... Ale zaujala ma otázka tak sa pripájam