Ahojte žienky 🙂 v hlave mi napadol taky nápad založit na socialnej sieti konkretne instagrame profil kde budem anonýmne pridavat pribehy žien ktore si prechadzaju alebo prešli IVF ...Všetko bude v anonymite ale myslim si že je o tom potreba počut aj viac verejne a hlavne u nas na slovensku .Pokial sa niekomu bude tento náapad páčit velmi by sme ma potešili svojim príbehom ktory potom prezdielam . Ja momentalne začínam druhy cyklus IVF a to čo my pomohlo bola hlavne myšlienka že v tom nie som sama . Moj príbeh tam už je 🙂 Nazov instagramu je ivf_príbehy . Možete príbeh napisat aj sem pod prispevok bolo by to velmi nápomocné 🙂
@miskam333 to je super nápad 👍🏼
Môj príbeh začal keď po dvoch rokoch snaženia sa nepodaril ani jeden duch 🙂 najprv mi gynekologička vzala krv a s výsledkom hormonalneho profilu mi odporučila dve centra kam sa mám objednať na Hyfosy (priechodnosť vajickovodov) tam sa zistilo že vaječkovody sú ok ale podľa hormonalneho profilu mám PCO takze mi lekár nastavil lieky a sledoval rast folykul 3x sme absolvovali IUI opäť ani jeden duch. (Muž spermiogram ukážkový a vek sme mali 26 a 28) takze pomerne mladý zdravý pár a stále nič. Tak po neúspešnom IUI sme šli na prvé Ivf kde mi vybrali 15 vajíčok z toho sa 7 oplodnilo, 6 prežilo. No po IVF som dostala ohss takze sa vklad odložil o dva mesiace. Prvý vklad sme si dali jedného mrazacika, ten nám opäť nevyšiel. Druhý krát o asi 3 mesiace sme si dali (to už je KET aj keď to prvé bolo asi tiež neviem) 2 embrya a konečne sme sa po skoro roku a pól dočkali nášho prvého ducha, ktorý sa každý deň viac a viac ukazoval až tam boli dve plne čiarky na 14 deň od vkladu. Dnes to je skoro 7tt a tehotenské nevoľnosti má veľmi tešia 😍
Stalo nás to od spermiogramu, cez priechodnosť vaječníkov, genetiku, lieky, 3xIUI a doplnkové služby (pre embrya) ivf okolo 5000€
Nám začal príbeh v januári tohto roku 😊 mám 24 rokov, nízke AHM, manžel mal horší SPG, takže hneď IVF. Dostala som krátky protokol, bála som sa ako to všetko dopadne. Injekcie v poriadku, odber tiež, odobrali mi 7 vajíčok, 3 sa podarili oplodniť. Boli sme nesmierne šťastný, že aspoň niečo. Na 5 deň po predĺženej kultivácii som absolvovala čerstvý ET, proste som cítila, že načo čakať keď nemám problémy a mala som nádej, že to výjde. Z tých 3 mi jedno vložili a jedno zamrazili. Už keď som po vklade ležala tak som tušila, že sa to podarí. Po 2 dňoch od vkladu ma pichalo v podbrušku, tehotenský test som si spravila po 10 dňoch. Keď som tam videla slabú čiarku rozplakala som sa od šťastia.❤️na ultrazvuku už bolo vidieť vak, neskutočná radosť. A po ďalších dvoch týždňov už aj akcia srdiečka ❤️ aktuálne prežívam 7 Tt, trápia ma nevoľnosti, no sú to krásne nevoľnosti, lebo viem že pod srdcom nosím našu malú lásku 😊🤰 veríme že to dobojujeme do konca a tieto Vianoce už budeme v trojici 😍
@mius12345 krásne gratulujem
Nas pribeh zacal ked som zistila ze manzel bol v detstve operovany s oboma nezostupujucimi semennikmi.Som doktorka,takze mi zacala hned blikat kontrolka ,dovtedy sme sa o dieta vobec nesnazili.Manzel nikdy nebol u urologa, ani na inom vysetreni a myslel si ze na prvykrat budem tehotna akonahle budeme dieta chciet.Ja som mala vzdy nepravidelny cyklus ale tiez som to neriesila,antikoncepciu som odmietala kedze nie som zastanca liekov.Ked sme sa v 6/2019 rozhodli ze uz dieta chceme,preventivne som manzela poslala na spermiogram.Na nase zdesenie mu vysla azoospermia a tak zacal sled vysetreni.Manzel absolvoval genetiku,endokrinologiu a urologa.Nakoniec sa pricina zistila ako zle zoperovanie semenikov a nepriechodnost ductus defferens cize prirodzene pocatie u nas nikdy nebude mozne.Cize jedine IVF.Mne medzicasom na genetike vysla kongenitalma adrenalna hypeplazia late onset forma,cize to bola pricina nepravidelnej menstruacie.2/2020 sme podstupili odber oocutov a manzel MESA/TESE.Zamrazili nam 12embryi po 6 dnoch kultivacie v stadiu blastocysty.ET sa nekonal pretoze som mala po stimulacii hyperstimulacny syndrom.Nasledne som chcela v 3/20 1.KET v nativnom cykle ale sliznicu som mala hranicnu a dr.nedoporucovala.Potom som stimulovala s Estrofem a Progestanel a 1.KET v 5/20 -1 embyo skoncil ako biochemicke tehotenstvo.Nasledne pauza a zase stimulacia a v 8/2020.KET-2embrya a tehotenstvo.Dnes mame uz 6.tyzdnoveho zdraveho chlapceka.Este som si z vlastnej iniciativy dala pred 2.KET vysetrit komplet hematologiu,reprodukcnu imunologiu a uzivala som mesiac Wobenzim a 3mesiace Seratokinazu a asi pol roka Inozitol,vit.C.Chodime do Gyn FIV Zilina ale ak by som mala vyberat centrum znovu,isla by som hned do Brna,kvoli to u ze kedine v Brne sa da spravit genetika embryi ,na SK nie a o pristupe lekarov ani nehovoriac.Drzim vsetkym palce.
Oprava uzivala som Serapeptazu.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@miskam333 Instagram nepouzivam, tak neviem... mne sa paci toto forum. Tu som nasla uz starsne vela pribehov zien co si presli IVF a ano, ako vravis, je to velmi dobry pocit zistit ze nie som sama.