Preplatí poisťovňa umelé oplodnenie, keď som nezamestnaná?

tahia24
17. jan 2012

Ahoj,od jula som bohužial nezamestnaná,aktivne si hladam pracu.Som nahlasena na urade prace a urad prace zamna plati poistné.
S manželom sa snažime o babatko asi 4 roky,lekary mi povedali že koli mužovmu zlemu spermiogramu pripada do uvahy jedine umele oplodnenie.Keby neboli lieky ktore s umelym oplodnenim suvisia take drahe,nerozmyšlala bi som a kupila sama,ale bohužial.Je to naš prvy zakrok.
Chcem sa teda opytat či vlastne Poistovna DOVERA ,mi može schvalit a preplatit lieky a zakroky ohladne umeleho oplodnenia.6.februara mame ist na zakrok a chcem vediet čo a ako.Velmi pekne vam všetkym dakujem za odpoved,

belusa
17. jan 2012

@tahia24 Ahoj myslím, že Tvoja nezamestnanosť nemá súvis so schválením umelého oplodnenia.Poisťovňa to väčšinou schváli 3 krát, ja som v decembri menila poisťovňu a v máji mi nová poisťovňa schválila umelé takže myslím, že to schvaľujú v poho nepočula som ešte, že by neschválili z toho nemaj strach.Ak môžem poradiť tak čím skôr si daj žiadosť lebo niekedy to dlho trvá. 😒 😒 Ale aj tak sa priprav na to, že na lieky je doplatok ktorý je tiež dosť vysoký ☹ ☹ ☹

tahia24
autor
17. jan 2012

@belusa ahoj,dakujem za odpoved,my sme s tymto vobec neratali že to bude jedina možnost,len sa bojim že Sa mi oplodnene vajičko neujme.

eva7780
17. jan 2012

@tahia24 ja sice nemam doveru,ale ked som bola na uo ,tak mi v pohode schvalila vseobecna poistovna a tiez som bola v tom case nezamestnana,pokial nie si neplatic,tak nie je problem
... neobavaj sa dopredu,más 3 pokusy,cim skor navstiv centrum aby sa to rozbehlo,presne ako pise @belusa
nepreplacaju celu sumu,nieco musis doplatit, tak isto urcite v centre sa nieco plati

tahia24
autor
17. jan 2012

@eva7780 Dufam že sa nam podary mat vlastne babetko,a poistovni nemam nedoplatok 🙂

eva7780
17. jan 2012

@tahia24 držim palce 😵

belusa
17. jan 2012

@tahia24 musíš myslieť pozitívne a ak máš ty dobré výsledky nevidím veľký problém určite otehotnieš na prvý pokus neboj a ver, že ani jedna nebola na toto pripravená 😉 😉

veselavrba
31. mar 2012

Ahoj Tahia asi ta sklamem dovera vobec neplati ziaden pokus ani lieky vsetko si hradis sama.Mam kamaratku ktora to podstupila minuly rok v oktobri a dovera jej napisala ze jej nepreplatia nic,vseobecna preplati 3 pokusy mam ju ja a lieky mi preplacala polovicu tiez este minuly rok,ale tento rok som si hradila vsetko sama,nastastie mam este zmrazene embryka tak som to nemusela absolvova znova,lebo by som si platila uz vsetko sama.Minuly rok som za lieky dala okolo 800eur a to mi uz polovicu platila poistovna.Ale skus sa opytat na poistovni,ale kamaratke to tak povedali,keby to vedela skorej tak by presla do ine poistovne.Ak mas este nejaku otazku kludne sa pytaj,rada odpoviem.

stastenka42
31. mar 2012

@veselavrba budem ti oponovat ale je to hlupost,ja mam poistovnu doveru odkedy vznikla ,absolvovala som 3 ivfka,ktoré som mala schvalene kazdy do 30 dní bez problemu v plnej vyske! Doplacala som len za lieky,Predlzenu kultivaciu a icsi co nepatri do zakladneho baliku. Dokonca aj teraz ako samoplatca neplatim plnu vysku ceny liekov ale normalne mi to dr.da na recept a platim len doplatok. Takze tvoja kamaratka nehovori pravdu,myslím ze kriteria su rovnaké pre vsetky. Poistovna dokonca preplaca liecbu do 39.roku zeny,mne posledny preplatili aj pol roka po limite bez problemu.

afrika
31. mar 2012

@veselavrba tiež mám dôveru a bola so na IVF 2x.zakaždým mi to preplatili 😉

stastenka42
31. mar 2012

@veselavrba este by ma zaujimalo ake lieky si brala ked si ako doplatok platila 800 eur? Ja som pichala jeden z najdrahších puregon a menopur,cetrotide,pregnyl,utrogestan a platila som o polovicu menej.

lili_mia
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
afrika
31. mar 2012

@veselavrba ja som platila za diphereline a gonal-2x 900 a 1x myslím 450 dokopy cca 350 eur 😒

omnia23
1. apr 2012

Nezamestnanost NEMA ziaden vplyv na schvalenie prepaletnia IVF 😉

veselavrba
1. apr 2012

@stastenka42 ja sa nehadam je to moja naj kamaratka urcite neklamala mozno jedine jej ta poistovn nieco zle povedala.Ja nebudem sa tu teraz hadat kto co preplati ja viem len od nej ze co podstupovala a za co platila.

veselavrba
1. apr 2012

@stastenka42 mala som puregon a este jeden uz si nepamatam.Potom som brala este utrogestan..

given
1. apr 2012

Poistovna Dovera ma na stranke toto a myslim, ze to aj plati:
Revízni lekári zdravotnej poisťovne žiadosť posúdia a po splnení všetkých podmienok schvália. DÔVERA nestanovuje limity, žiadosti posudzuje plynulo a individuálne a umelé oplodnenie poistenke preplatí.
Zdravotná poisťovňa DÔVERA prepláca z verejného zdravotného poistenia kompletný cyklus umelého oplodnenia s prenosom embryí spolu s čiastočnou úhradou za lieky potrebné k umelému oplodneniu ženám do 39. roku veku. Pacientka má zákonný nárok pri zdravotnej indikácii a splnených podmienkach na maximálne tri cykly. Zákon neukladá povinnosť preplatiť všetky tri, DÔVERA však pacientkam liečbu uhrádza.
http://www.dovera.sk/sk/casopis-dovera/dovera-j...
@veselavrba tvoja kamoska musela mat nejaky dovod, preco im to nechvalili napr. nemala nejake umele prerusenie tehotenstva v minulosti napriklad? lebo aj to ich napriklad zaujima v ziadosti.

olivia31
1. apr 2012

@tahia24 Ahoj nie som síce poistencom dôvery, ale tiež riešim IVF a bola som sa informovať na poisťovni všeobecnej. Tam ti všetko povedia...tak isto môžeš sa objednať do centra asistovanej reprodukcie nezáväzne a objednajú ťa na konzultáciu a tam ti všetko lekár povie čo si budeš platiť sama a čo ti hradí poisťovňa....poisťovňa neprepláca ivf, ale sa spolu podieľa to znamená, že si niečo musíš doplatiť ....cca Helios Martin 700eur 🙂 .....ja som tiež v poriadku aj manžel a nedarí sa nám 5 rokov......neváhaj a informuj sa sú ochotní ti všetko povedia ...ja už čakám na schválenie ..držím ti palce 🙂

veselavrba
1. apr 2012

@given myslim ze nie.Nic take nemala.

jullinka11
5. jan 2013

Ahojte neviete mi poradit či všeobecna preplaca?? ak ano kde by som nasla žiadost....Dakujem za ochotu 🙂

moname
5. jan 2013

@jullinka11 prepláca a žiadosť ti vypíšu v centre

jullinka11
5. jan 2013

moname ale vraj dajaka žiadost sa dava aj na socialku o tom nevieš daco?

moname
5. jan 2013

@jullinka11 no neviem a načo by im bola-žiadosť mi už 2krát vypisovali v centre a to pre poisťovňu

lubkaeck
5. jan 2013

ahoj do 39 roku veku mas narok na 3 cykly, je uplne jedno co robis, hlavne musis mat poriadok v plateni poistneho - ze mas vykryte obdobia - nahlasene zmeny - zamestnanie, skola, urad prace a pod. ked maju poriadok v platbach tak schvalia, nemal by tam byt problem. No rataj s tym, ze to nie je zadarmo, tiez to stoji aj s preplacanim dost penazi - my sme tam nechali teraz cca 1000eur

jullinka11
5. jan 2013

a preplatili vam všetko či iba čast....počula som že preplacaju len čast na lieky a zakrok...joj som už z toho všetkeho zufala...nedari sa a nedari....k tomu všetkemu mam nepravidelny cyklus tak to koliše hore dole...

lucia2505
5. jan 2013

@jullinka11 Ahoj...preplácajú len časť - zhruba 70% sumy liekov a odber vajíčok s transferom, čiže ostáva doplatiť lieky + doplnkové metódy ako je predĺžená kultivácia, ICSI ak potrebujete, mrazenie a uskladnenie embryí...spolu cca do 1000 eur by to malo vyjsť.

magica78
5. jan 2013

ak mas v poistovni vsetko OK tak nema ti preco neschvalit ziadost , samozrejme na preplatenie musi byt diagnoza je to stanovene zakonom! napr.zly spermiogram, jeden vajecnik,...
danu ziadost possiela CAR do poistovne spolu s dokumentaciou , preplacaju odber a vklada + cast sumy na lieky. ostatne si paltis sama . na schvaleni cakas cca 30 dni ale ked su sviatky alebo dovolenkove a prazdniny trva to dlhsie
nas cca stalo IVF 1650€ /PK,zamrazenie,ICSI,lieky pre mna a pre mm/

jullinka11
6. jan 2013

Ďakujem vám kočky velmi mi to pomohlo.... 🙂

sherny
20. jan 2013

A mate niektorá skusenosti s brnom,doverou a ivf?
Prepláca niečo?
Dakujeeeeeem

giada2
15. apr 2013

ahojte..chcem sa spytat ja som vo VZP a ja nechapem ze vsetci hovoria ze prve 3 preplaca,ked mi sme uz prekrocili sumu 2000 eur a to sme boli prvy krat na umelom oplodneni...a ked som pozerala list platca a samoplatca su tam velmi male rozdiely,skoro ziadne...ale nitko tu nepisete ze kolko ste za to dali..inekcie zamrazenie atd..ved to vsetko stoji peniaze..ja sa pytam co je vlastne zadarmo?to mam ist do poistovne so vsetkymi blokmi aby mi dali peniaze? 😎

pillabea
21. apr 2013

@giada2 ja som VZP mali sme 1IVF a 1KET, IVF nás vyšlo cca 1000€ - tu som nemusela platiť za lieky celú čiastku, niečo dala aj poisťovňa a KET 500€ - tu som musela platiť všetko sama, pretože do KETu poisťovna nič neplatí, kultiváciu som mala len 3dni.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre