Dobrý deň prosím vás o radu. Pracujem v zahraničí som poistená tam poistné si platím sama. Ale mám aj EU kartičku z Všeobecnej zdravotnej poisťovni,je možné že by mi VŠZP preplatila umelé oplodnenie?Alebo je lepšie keď prestanem v zahraničí pracovať a prihlásim sa riadne do Slovenskej zdravotnej poisťovne,aby mi niečo preplatili ?
@gejb skor si myslim (mozem sa samozrejme mylit), ze sa pyta preto, ze tu to bude lacnejsie…aj zahranicni sem chodia presne kvoli tomu
@lelelienka moze byť, vôbec neviem koľko to stojí v zahraničí. Len ja som bola veľmi prekvapená koľko musím platiť (ako poistena) ..
Bývam na Slovensku pracujem ako opatrovateľka v zahraničí na živnosť čiže si platím sama poistku.
@lelelienka myslím si tiež že v zahraničí je to drahšie .. preto sa rozhodujem že ukončím v zahraničí prácu aby som sa mohla evidovať na Slovensku aby mi niečo aspoň prispela poisťovňa .. lebo teraz nárok na príspevok nemám
Kedze neodvadzas poistovni na SR poistne, pochybujem, ze ti VsZP preplati IVF. Karticka sluzi len na preplatenie akutnych a zakladnych vysetreni. To ako keby som ja platila poistne tu, isla napr. do Rakuska a na zaklade europskeho preukazu chcela, aby mi tam preplatili IVF.
@jana696 ano, uz len za rohom v CR su ceny inde, ale zase na druhej strane tam vela ludi napokon skonci, tak si to treba naozaj dobre zvazit. Neviem kde pracujes, ale ak nahodou v Cechach, mozno by som to na tvojom mieste riesila rovno tam.
@lelelienka Pracujem v AT
@jana696 aj keď budeš poistená na SK poisťovňa ti preplatí možno 1500€ cca celé IVF ta môže stát od 1500€ do cca 3500€ možno 4000€ je to veľmi individuálne. Takže si treba zvážiť či sa ti oplatí skončiť v AT ak tam zarabaš lepšie 🤷♀️ je to len na tebe
Mozes i nadalej pracovat v zahranici a na slovensku si zdravotne poistenie platit mesacne sama,treba sa zahlasit na poistovni. Z mojich akusenosti vyjde ivf najlacnejsie na slovensku,i napriek tomu ze doplatis tolko co pisala baba vyssie. Zvaz si ale,ze to nie je mesacna zalezitost,a teda nie len 1 mesiac budes musiet ostat na slovensku (lebo tie navstevy v car byvaju par x do tyzdna),lebo kym k samotnemu ivf dojde predzadzaju vysetrenia aj v car a nasledna liecba a pod.. kvoli dochadzaniu pripadnej dlhej dovolenke ..
@jana696 ahoj presne ten istý prípad, ako ty, opatrovateľka , v Rakúsku, rakúske zdravotné poistenie, európska zdravotná kartička, preplatili mi , na Slovensku, všetko v poriadku..oni si to medzi sebou vybavia
@dominikahr mňa to nevyšlo nič,platila som len za lieky a to isté mám ako autorka
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@jana696 nie úplne odpoveď na otázku ale...nebude pre teba lepšie podstúpiť IVF tam kde zijes/pracuješ? Lebo na Slovensku sa nepreplaca celé IVF,je to len akoby príspevok cca tretina z celkovej ceny...