Prečo IVF nevyšlo?

15. dec 2022

Unuvali sa vam v car aspoň vysvetlit že prečo ivf nevyšlo ? Veď predsa podmienky by mali byt úplne ideálne, embryo skontrolované krížom krážom, nechápem... komunikácia žiadna

gladys_07
15. dec 2022

Nie nevysvetlili. Nie vzdy je znama pricina. Drzim palce nech to dalsie vyjde!

janetinka27
15. dec 2022

asi nie je velmi co k tomu povedat. embryo sa neprichytilo a dovod sa zistit asi ani neda. mozno vklad na nevhodne miesto, mozno sliznica nemala vhodnu hrubku alebo kvalitu.

andreatytler
15. dec 2022

Oni nemozu vediet pricinu ale mali by ju hladat a skusat nieco ine. Zial oni to beru vsetko ako na beziacom pase. Kazdu pacientku ak nema vyslovene nejake indivialne problemy beru rovnako a ocakavaju ze bude reagovat rovnako. Nemaju individualny pristup.
Ked som bola na IVF v cechach tak 3 vklady robili presne ten isty protokol, ani ich nenapadlo urobit nieco ine. Ked som mala IVF v Kanade tak po prvom neuspesnom vklade zistili ze moje telo nereaguje na estrogen co sa dava pocas embryovkladu a islo do ovulacie, cize po ovulacii produkovalo progesteron a ked mi ho neskor este aj nasadili tak bolo uz vsetko zle. Ale toto sa neda zistit ak neberu pocas transferu krv na rozbor hormonov, co v cechach nerobili.
Ked nevysiel ani druhy vklad v Kandade, chcel doktor operovat myomy co mam. Proste nesli bezhlavo do dalsieho vkladu a nemrhali cennymi embryami, ale snazili sa nieco zmenit a robit veci inak.
Kamoska mi rozpravala tiez podobnu skusenost, ze mala 2 rovnake stimulacie a ani pri jednej nemala vajicka. Vsetko si sama nastudovala, isla si dat robit testy ako samoplatca a zistila ze potrebuje iny protokol. Doktor to samozrejme ignoroval a zase jej navrhol ten isty protokol ako prve dva. Ona sa len usmiala a isla si podla seba a cuduj sa svete mala pekene vajicka vyprodukovane.
Musis byt asertivna, nastuduj si veci, pytaj sa doktorov, chod aj do ineho centra sa popytat, konzultovat a neboj sa povedat ze chces veci inak a trvaj na tom. Doktorom sa to nepaci ale ked vezmes opraty do vlastnych ruk a si rozhodnuta za tym ist tak nejak sa to vsetko obrati. Myslim ze ta zena sa tak mentalne nastavi ze Tak teraz idem otehotniet a ja urobi pre to maximum a tak sa to udeje... inak len caka co spravia doktori a dufa ze mozno to vyjde.

autor
15. dec 2022

@andreatytler je to smutne že to takto je..pre nich biznis a hokus pokus a pre ženu je to fyzické psychické a finančne vyčerpanie

andreatytler
15. dec 2022

Ano. velmi dobre viem ake nesmiesne narozne a crdcervuce to je. Ak chces napis vac o tom ako to prebihalo a co robili a ako si reagovala a co podla teba moze byt pricina... mozno niekto poradi nieco co ti pomoze.
Ja som napriklad tu nafore zo starsich diskusii zistila ze nedostatok kyseliny listovej moze byt pricina preco tehotenstvo skonci ako biochemicke. Zacala som studovat o tej kyseline listovej a zistila som ze ak sa berie v inej forme (folat) tak je v tele lepsie vstrebatelna. Zmenila som kyseliny listovu za folat pred tretim vkladom a ten bol uspesny. Neviem na 100% ze to bola pricina. To asi nikto nevie, ale treba skumat, hladat, skusat.
Ale ak je to pre teba prilis narocne, tiez sa da s IVF skoncit a zmierit sa s tym ze deti mozno nebudu. Je to neskutocne depresivne ak to nie je uspesne a clovek nevie pricinu.

lasoli
15. dec 2022

ale ved to je normalne ze to je len biznis a co ine si cakala?Nezachranuju zivoty,len ich vyrabaju.Bud rada ze tk noznost je,pred 200rokmi by si mohla len snivat o umelom.Nastuduj si preco zena nemoze otehotniet a porob si komplet vysetrenia,nemusi byt chyba v embriy ci lekaroch ale v diagnostike,ak nemas na 100% urobene bserky vysetrenia v gyn centre ti ich asi neurobia ani nebudu patrat po pricine .To si skus zistovat.Mas aj tie protilatky voci embriu urobene?

autor
15. dec 2022

@andreatytler prosím akú značku kyseliny listovej ten folat ste užívali ? Ja mám aj niečo že nižšia absorbcia čreva, že aj keď užívam hociake lieky tak sa viac-menej nevstrebaju alebo neviem presne tak nejako ...

andreatytler
16. dec 2022

Prepac uz si nepamatam znacku a zijem v Kanade, takze asi mate aj tak ine znacky na Slovensku. Hladaj taky co ma v zlozeni methyltetrahydrofolate (5-MTHF). Treba uzivat 3 mesiace pred planovanym tehotenstvom.
No to si zisti ako to mas s tym vstrebavanim a ci to moze mat vplyv na IVF. Mozno hormony co si uzivala neboli dostatocne vstrebane a mala si tym padom nizke davky.

andrea_r016
16. dec 2022

nikto ti nikdy nevysvetlí prečo Vám nevyšlo ivf....či to je len zhoda náhod, či je tam nejaký problém s uchytením....môže byť, že embrya sú zlé aj keď vyzerajú dobre, teda myslím kvalitu....u mna prvé ivf bolo na svk také, že 1 vklad biochemické..druhý vklad MA a potom 3 vklady nič..keď som sa pýtala na kvalitu tak len mi vždy povedali, že embrya sú krásne .....prešla som do druhého centra v ČR, ktoré sa zameriava na embryologiu a som tehotná v 12tt....podľa mňa všetko záleží od embryi akú majú kvalitu....mali sme aj genetiku, ktorú nám odporúčali v tomto centre, že by mohla niečo ukázať prečo nám nevyšlo ivf, ale genetika nič nepotvrdila embrya sú špičkovej kvality....

andrea_r016
16. dec 2022

femibion 1 obsahuje ten folát, ktorým sa lepšie spracúvajú látky v tele...

s_o_n_i_k_e
16. dec 2022

My sme po dvoch vkladoch, vždy dve embrya a krv bola negat v oboch prípadoch. Potom čo som videla a spoznala tému umelého oplodnenia a čo všetko sa musí udiať, aby bol ET/KET úspešný by musel mať asi človek čarovnú gulu resp. CAR, aby dali odpoved na to ,,prečo,, Podľa toho čím sme si prešli, je to žiaľ tak, že vkladom to končí a ostáva nám sa len modliť a nechať to je len medzi nebom a zemou, či sa podarí. Žiaľ v rámci tejto časti sú len v plienkach :( a áno aj my sme zažili presne to ako je písane vyššie, že len ísť pokus a omyl a len skúšať vklady, čo sme odmietli, tak sme si vyžiadali hemotologiu, repro imuno a uvidíme, ideme aj na genetiku. Zmenili sme CAR. Zmenila som Gynekologa. Tak nový rok nový začiatok, tak si držme palce!

zuzzi18
21. dec 2022

to nik nevie preco to nevyslo, keby to vedeli tak su vsetky vklady uspesne

milakrasna
21. dec 2022

Ak som spravne pochopila robili PGT embryu. Boli ste aj na repro imunológiu, hematologiu a párovú genetiku? Aj tam môže byť problem. Ak by ste chceli urobiť maximum tak odporúčam aj ERA test. A samozrejme brat vitamíny... D (vyššie dávky) kys.listovu tak ako spomínali vyššie par mesiacov pred KET. Niekedy sa podarí až neskôr,len treba verit. My sme vložili 10 embryi kým to vyšlo. Držím palce 🙏

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maxxim
25. dec 2022

Tiez máme zial takuto skusenosť...

essenceee
24. jan 2023

dovodov može byt vela. A tažko niekoho obvinovat. Druhé určite vyjde, držím palce

pauli_nama
12. júl 2023

@andreatytler prosim v akom centre v Cechach si bola? Tu v diskusiach su velmi chvalene, tak ze s ktorym nie je dobra skusenost. Dakujem

andreatytler
13. júl 2023

Ja som bola v Prague fertility centre. Bolo to v 2016. Je mozne ze dnes su tam iny lekari a maju iny pristup. Napriklad s tym meranim hormonov pocas embryotransferu viem ze robili v niektorych centrach... tusim Helios Martin. Nie je ich vela ale niektore robia.

juliet86
13. júl 2023

my sme boli v reprofit brno. a mali sme 4oplodnene vajicka. a pri kontrole 5ty den odumreli 3 zo 4. zrazu ostalo len jedno. to bol najvacsi sok
pisala som si s embryologiou ze co to znamena a vysvetlili my ze vacsinou toto nacasovanie suvosi s kvalitou spermii lebo v tom cas evyvinu delenia vajicko prebera murzsky biom alebo cca tak nieco. cize ono to ivf ma este vela stupnov pred samotnym vkladom kedy sa mlze nieco po. niekto ma problem vahivka niekto spermie niekto aj aj niekto embrya niekto vklady niekto potraty. je to fiftyfifty

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre