Pre ktoré CAR sa rozhodnúť?

leto79
1. feb 2010

Ahojte baby,
hlavne tie, ktoré máte skúsenosti s CAR. Založila som túto tému, pretože by som rada mala pokope všetky CAR, ktoré sú na Slovensku a hlavne, aké skúsenosti máte s nimi, či už dobré alebo zlé. Budem preto rada, ak by ste každá mohla napísať pocity z CAR, ktoré ste navštívili, prípadne Vaše rady a odporúčania. Ide mi o to, aby sme si navzájom porovnali prístup, odbornosť, možnosti, a nakoniec aj úspešnosť.

denis19
1. feb 2010

leto79
já chodím, teda chodila jsem ,do HELIOSu v MARTINE a já jen vrele doporučuji. Diskrétnost, ochota, odbornost, prostredí a úspešnost na vysoké úrovni!!!!! Výborné výsledky na počer transferovyných embrií, individuální prístup....jen doporučuji.

leto79
autor
1. feb 2010

denis, dakujem pekne, o heliose som pocula velmi vela a vela dobreho. My sme boli v SPLNE v KE a pocity mam velmi zle 😔 Sme rozhodnuti pre zmenu CAR, len teraz sa chceme rozhodnut spravne

lauritka
1. feb 2010

leto79 😔 nie si tam spokojna ? pristup lekara, ze ?

denis19
1. feb 2010

no priznám, že na SPLN jsem na koníkovi četla rozporuplné pocity, spíše ale negativní a vím i o nekolika holkách co radeji začaly dojíždet do martina a už si píšou TT.....když budeš dobre hledat určite je na koníkovi najdeš a mužeš se jich také poptat 🙂

leto79
autor
1. feb 2010

ahoj lauri,
no hlavne pristup lekara - nic nepovie, len zakladne fakty, nepovzbudi, neusmeje sa, nepovie o kavlite embrijí, o postupe, proste nic a keby ze nepoznam MK, tak som z celeho IVF poriadny jelen. A okrem toho, nechcem dr. alebo centrum hanobit, ale tym, ze nemam podrobnejsie info, tak mam pocit, ze tam len oplodnuje a vkladaju a co oplodnuju a ako oplodnuju ich proste nezaujima

mima263
1. feb 2010

Ahoj, dúfam, že nezavrú túto tému.
Každopádne, keď chceš ísť do Heliosu, tak si tam zavolaj už teraz, tam sa nedá ísť na začiatku cyklu. Majú toho veľa. My keď sme tam volali, tak mali voľný termín až o mesiac

leto79
autor
1. feb 2010

ahoj mima, no este sme sa nerozhodli, ale dik za info 🙂
Nebola si nahodou v splne?

mima263
1. feb 2010

jasne, odtiaľ sa poznáme 😉

leto79
autor
1. feb 2010

mima, radsej IP

leto79
autor
1. feb 2010

najhorsie je, ze my to mame do heliosu o 100 km dalej 😔

lauritka
1. feb 2010

ano leto tak ako vravis.... v podstate aj to druhe centrum je o tom istom.
mna zarazilo, ze ind e mavas rozhovory s embryologickou, vsetko ti ukazu poradia atd atd.
tu je to strohe a chladne. okrrm sestricky, ale ona ta neoplodni . 😀

leto79
autor
1. feb 2010

hej, lauri, ved to.... A teiz myslim, ze ist do Gyncare je ako z blata do kaluze 😝

garnelia
1. feb 2010

Ahojte baby!
My sa snažime zatial otehotniet prirodzene,ale mam toho za sebou uz dost(potraty,mm)a az by sa nam do leta nezadarilo,tiez pojdeme do CAR.

Leto super ze si zalozila tuto temicku,aj ja sa uz vypytujem znamych,do ktoreho Car ist(my mame najblizsie Bratislavu)a zatial u mna vyhrava Gynfiv...ak mate nejake skusenosti budem rada ked napisete.

amigaa22
1. feb 2010

ahojte dievcata,
dobra tema, skoda, ze tu nebola pred 2 rokmi, urcite by mi to pomohlo pri rozhodovani. Ja som bola v GF a teraz som presla do ISCARU (nie som si ista, ci ti bolo dobre rozhodnutie). S GF nemam dobru skusenost, velmi zly pristup lekara. Tak npr. ked somsa pytala na vysledky, tak mi len stroho povedal hodnoty, kedze mi to nic nehovorilo tak som sa opytala, ze co to znamena a on mi znovu len precital lae uz doraznym hlasom tie hodnoty. a takto prebiehala kazda navsteva az kym som sa nenastvala a ostrym hlasom som mu povedala co si myslim a uz som sa tam neukazala. 2 x mi robili iui a vzdy som potom krvacala a druhy krat som isla do mdlob, strasne zle mi zistalo, tak som tam buchala, ze nech mi podaju aspon pohar vody a nikto nic. ked uz som bola na zemi tak vola sestricka, ze co sa stalo, prisiel aj dr. cely nasraty, ze sa musel vratit a este mi vynadal, ze si vymyslam. no a v ISCARE hned na prvom sedeni som mala pocit, ze musim odtial ujst, dr. nola uplne nesustredena, doookola sa ma pytala na to iste a nikdy nevedela, co som odpovedala, stale telefonovala, potom vynadala sestricke, moje papiere strcila do uplne inej karty a este bola nastvana ked som nato upozornila a ked som sa zacala pytat, tak bola nervozna a v podstate mi na nic neodpovedala.
ale pocula som pozitivne veci na Helios a na Ferticent. tak mozno som pomohla.

misi1
1. feb 2010

Ahojte,ono to je velmi individualne a hlavne sa neda cele centrum posudzovať na základe jedneho lekára...Ja navštevujem Iscare, som tam cca 5mesiacov, mojim dr. je p. Maršík a ja sa sťažovať nemožem...robil mi aj laparku endometrial.cysty a vždy keď pridem, tak mi vysvetli všetko na čo sa pytam..ale zase je pravda, že to nemam s čím porovnať, pretože je to jedine CAR, v ktorom som bola....momentalne sa idem pripravovať na IVF, takže asi budem vedieť viac povedať až potom..doteraz išlo skor o konzultacie a kontroly a laparku...

jerryjanka
1. feb 2010

ahojte
ja môžem posudiť len Helios - ostatne cary poznam len z počutia od známych a kamarátok-
ja ale na Helik nemôžem povedaj jedneho zleho slova. Asi by som inde nešla jedine ak by som chcela soft a to by som šla do Brna lebo to v heliku nerobia. alebo na nativ a to je v piešťanoch .
v heliose je super lekár, velky odborník, a aj super doktorka - perfiš servis, všetko povedia, vysvetlia, odpovedia na každu otazku každemu sa venuju individualne - davaju si na to dostatok času - a prave preto je tam taka dlha čakacia doba cca 3 tyždne až mesiac. mne to však z mojho pohladu stojí za to čakať - ale zasa je pravda že ked sme začali chodiť helios bol najlbižšie - teraz maju pobočku az v žiline ale ked som spokojna nechcem isť odtial preč 😉

denis19
2. feb 2010

na margo heliosu v ZA jen reknu, že hodne yáleží od doktoru a já jen slyšela , že se samozrejme helios v ZA snaží udržet standart jako je v MT,ale prý to tak není, všichni radeji do MT,ale to je jen co jsem slyšela. Nedám na helik v MT dopustit!!!

leto79
autor
2. feb 2010

no podla vasich slov, jednoznacne vedie Helios Martin a asi naozaj pravom 😀 😀 😀 😀
Ja z mojich neprijemnych skusenosti zo splnu napisem len jednu, ktora je asi najzavaznejsia - pri 1. IVF som mala 21 vajicok co je teda dost a doktor sa aboslutne nezmienil o OHSS, vobec ma neupozornil na priznaky a ako im celit, len sestricka mi poradila, aby som vela pila jedla slane a opviem vam, keby ze nepoznam konika, tak urcite skoncim v nemocnici s oaradnym OHSS ale vdaka radam inych snaziliek som to ustala. Na OHSS by doktor mal upozornit vzdy, ved to nie je sranda

bubulka722
2. feb 2010

Ahojte kočky!!! Super témička, ktorá bude mnohým ďalším snažilkám strašne nápomocná.
Takúto dylemu som mala aj ja pred rokom. Najprv som chcela ísť do Heliosu, ale to mám ďalej ako do BA. Nakoniec som sa rozhodla pre Gynfiv. Keď som to tu zverejnila, tak mi baby odporučili Ferticent a popravde to čo čítam o Gynfive, tak som rada, že ma na to upozornili skúsenejšie. Vo Ferticente som zatiaľ veľmi spokojná, doktor toho síce moc nenahovorí, ale treba sa len pýtať. Čo sa týka finančnej náročnosti, tak je naj na Slovensku.

mima
2. feb 2010

ahojte, mozem sa pridat ? ja mam skusenosti s CAR v PN, min.tyzden som absolvovala odber vajicok, 5 a z toho len 3 mohli oplodnit a ujalo sa len jedno, ale aj to po 2 dnoch prestalo bojovat teda vyvijat sa, a tak k transferu, ktory mal byt vcera ani nedoslo

ale inak pristup v CAR velmi fajn, teda inde sme neboli, takze z vlast.skusenosti nemozem porovnat, sestry aj lekari velmi mily a ochotni, lekar nam vsetko dopodrobna vysvetlil, takmer nic sme sa nemuseli pytat dodatocne, pred aj po odbere vajicok sa za mnou zastavil aj veduci lekar aj embryolog osobne na pokec, co je si myslim velmi mile - ludske, cize moje skusenosti s nimi OK, tazko povedat ci za nasim neuspechom sme my / teda ja a moj partner / al. min.skusenosti CAR-u, lebo kdesi som citala ze to robia len od oktobra, ale neviem ci to je pravda, dozvedela som sa to az vcera, kazdopadne nikohio neobvinujem, bolo to nase rozhodnutie a mozno to s nimi skusime aj 2 x ? iank ako vravim su naozaj ochotni, mili

sirell
3. feb 2010

ahojte, ja mam skusenosti so SPLN KE. je pravda, ze lekar je "nezhovorcivy". vzdy vysvetlil jasne a strucne co sa bude diat, ak mi nieco nebolo jasne tak som sa opytala a dostala som odpoved. jedine negativum bolo, ze aj ked sme boli objednani na urcity cas, tak sme este museli cakat v cakarni niekedy aj 1 hod.

adik64
13. máj 2010

Ahojte, ďakujem za túto témičku...lekár mi nedávno odporučil CAR, takže sa rozhliadam a rozhodujem, do ktorého ísť. Plánovala som ísť do Košíc, keďže to mám najbližšie k bydlisku, ale asi dám na vaše pozitívne referencie a skúsim Martin...

dahra
17. máj 2010

Ahojte,
ja poznam len Helios Martin, som velmi spokojna. Pristup super, lekar odpoveda na otazky, vysvetli (na zaciatku som si raz normalne doniesla zoznam otazok na papieri 😀 a nemal problem mi ich zodpovedat.). Snazi sa povzbudit a nikdy nepovie, ze sanca na prirodzene otehotnenie u vas nie je. Poznam baby, co im v centre v BA pri endometrioze povedali, ze inak ako cez IVF nikdy neotehotneju a ak, tak hrozi mimomaternicove, a pritom to je loz. Pri diagnoze 100% teratozoospermie niektori povedia, ze najlepsie by boli darcovske spermie a nas lekar nam dokonca povedal, ze existuje sanca aj na prirodzene otehotnenie. V heliose netlacia do IVFautomaticky a davaju moznost paru sa rozhodnut. My sme otehotneli pri 1.IVF napriek mojej diagnoze endometrioza, jednemu vajecniku a manzelovej 100% patologii spermii.

Sestra zacala chodit do Gyncare k Hermanovi v KE, zatial neutralny pocit, lekar je skor odmerany, ale snazil sa im vysvetlit veci.

mairi1
2. jún 2010

A ISCARE v Martine? Neviete poradiť.
J

mairi1
2. jún 2010

Ja chodím do Martina do Heliosu. Doktor je milý aj doktorka, ale už tam majú veľa ľudí. A s tým čakaním je to na nervy.
Teraz som mala začať, ale vraj mám čakať do augusta. Pritom aj dr. mi povedal, že plánujeme na máj až jún. To už minulý rok od septembra som musela čakať do januára,lebo nemali kvótu.
V januári som začala pichať a uprostred mi oznámili, že ďaľšie lieky neprepláca poisťovňa, tak mám prestať a začať od ďaľšieho menzesu nanovo. To ako mi to oznámili...Nakoniec tam môj partner zavolal, ale nejak sa to vyriešilo. Ale to človeka neupokojí.
Po druhej inseminácii mi bolo strašne zle, nemala som si ani kde sadnúť , kým som čakala na vyšetrenie.
Uvažujem, že zmením centrum.Poraďte,pls

sony44
2. jún 2010

ahojte - ja chodím do iscaru v Martine, podľa mňa záleží aj od toho kde bývaš, lebo tie kontroly sú dosť náročné na čas

tiež sme zvažovali Helios, lebo Martin je pre nás najbližšie, ale v novembri otvorili toto nové centrum, tak sme išli tam. Je tam zatiaľ asi.... menej ľudí, ale tiež sa to tam postupne zapĺňa.Je tam super doktor - doc.Tomáš - zlatý človek a aj ostatný personál je veľmi zlatý. ( u mňa to vyvolalo prístup doktorov z ordinácie z ružovej záhrady, kde plnia naše ružové sny!!!) vidno, že sú tam pre nás.....

sony44
2. jún 2010

ešte sme vedeli, že helík je dobrý a v iscare zas pracuje doc., ktorý kedysi robil v helíku....takže sme mali možnosť vybrať si z dvoch dobrých carov ( rozhodlo to, že v iscare bude zatiaľ menej ľudí ), doteraz nemám pocit, že by sme sa rozhodli zle 🙂 😉

mairi1
2. jún 2010

ďakujem sony44

meggie77
4. jún 2010

Ahojte, ja som tu tiez nova, ale mozem Vam povedat svoju skusenost s Gyn-fiv. Isla som tam po polroku neuspesneho snazenia k Dr. Behunovej. Jej pristup bol maximalne arogantny, poziadala som ju ci by mi nemohla urobit laparoskopiu alebo nejake vysetrenie, ktore by potvrdili, ze som v poriadku. Dr. to odmietla s tym, ze nie su ziadne indicie, ktore by ukazovali na problem u mna. A pritom mi ziadne vysetrenia nikdy nerobili! Ze po polroku snazenia mozem prist az ked budem mat nad 35 rokov. (bolo to 3 mesiace pred mojimi 35timi narodenami). 3 mesiace nato som otehotnela mimomaternicovo a museli mi zobrat vajcovod. Zaplatila som si sukromne diagnosticku laparoskopiu na ten druhy vajcovod, a zistili, ze je nepriechodny. Takze vdaka Dr. Behunovej som zbytocne stratila rok casu a prisla o jeden vajcovod. Do Gyn-fivu uz nikdy nepojdem.

biancaneve
6. jún 2010

Meggie77, pripájam sa k tebe a zdieľam rovnaký názor na menovanú doktorku.Bola som u nej len 2x na konzultácii, ale ma tak vystresovala, že som odtieľ zutekala. Išla som do Iscare a mám už 4 mesačnú dcérku čo mi sedí teraz na kolenách... Podarilo sa nám to hneď na 1x, personál bol neporovnateľne milší a vôbec celkový prístup, atmosféra a pod. bola príjemnejšia. Myslím, že tieto veci sú tiež podstatné, keď máš absolvovať to čo máš.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre