Pravidelná "výmena spermií" počas stimulácie

17. máj 2024

Ahojte, sme v stimulacii pred IVF a poučili nás, aby sme od začiatku stimulacie každý druhý deň "menili" spermie, aby boli stále čerstvé. Je toto niečo čo treba od začiatku ozaj poriadne dodržiavať? My na to akosi zabúdame, libido už až moc nie je po tých rokoch snahy 🙈 (aj tak klasický styk už nechcem, aby sme ochránili folikuly), a proste moc to nedodržiavame tie každé dva dni, dnes je piaty deň stimulacie a spermie sme vymenili zatiaľ iba raz (predvčerom). Dnes zas nič, a na víkend ideme preč tak už to vidím jak zas nebudeme stíhať. Pred OPU samozrejme naplánujeme aby tá pauza bola tak akurát, ale kým ešte nejdeme na OPU, je nutné to každé dva dni meniť? Ako ste to mali vy? 🙂
Chcela by som vás ešte veľmi pekne poprosiť o normálne komentáre, ak týmto príspevkom náhodou niekoho naštartujem, prosím odbúrať si to inde, ďakujem 😁

colsami
17. máj 2024

Ahoj, ja len ze ak ste sa dopracovali postupne uz k stimulacii pred IVF tj mate za sebou roky neuspechu, velku tuzbu, tazke chvile a samozrejme aj vynalozene nemale financne prostriedky... tak uz by som si tu chvilu casu a "namahy" na takuto cinnost proste nasla, ak je to odporucanie lekarov na vas konkretny pripad. Urcite by som sa neriadila tym, co mi povie ina zena na fore, kedze kazdy pripad je iny. A ano dodrziavala by som pokyny lekarov - musis im doverovat, inak to bude tazko fungovat. Ak nedoverujes, najst si inych.

Drzim palce nech vam to vyjde. Uz ked ste sa dostali az sem, uz dobojujte podla odporucani - aby boli vase sance co najvyssie. 👌

mircalla
17. máj 2024

Tusim raz sme to robili take 3 dni pred OPU. Ale zase partner mal ukazkovy spermiogram, chyba bola vo mne. Je to odporucane, ale docitala som sa to len v nejakej informacnej brozurke, ziadny lekar v CAR nam to vyslovene nespominal

sagitar
17. máj 2024

A ako vymieňate tie spermie, keď nie klasickým stykom? To potom stačí aby manžel raz za dva dni masturboval, čo časovo náročné nie je (na margo toho "nestíhania"). Častá ejakulácia sa prejaví v znížení objemu a počtu spermií, ale keďže na IVF ich stačí minimum, tak to problém nie je. Ak sa dá, držal by som sa toho odporúčania, ale nemyslím, že je to nejako kriticky podstatné, je to len odporúčanie.

butterflyeffect
17. máj 2024

Muz mal dobry spermiogram, nic take nam nevraveli, len ak dobre pamatam ze povedali ze nie je dobra dlha abstinencia ze idealne tak max 3 dni pred…

ssizk
18. máj 2024

Ani nam nic podobne neodporucali. Akurat nam povedali, ze min.2 dni pred OPU nic a aby spermie neboli starsie ako 5 dni (to bolo pre ivf) pri druhom neriesili vobec nic.

ssizk
18. máj 2024

A ano chapem Ta co pises, ze chut a cas nieje. My sme to mali rovnako pocas stimulacie, ku koncu uz proste mas respekt, obavy obcas bolesti vajecnikov. Po OPU sa chystas na vklad a konkretne my sme si po vklade povedali, ze nebudeme riskovat do krvy..takze dalsie 2 tyzdne a potom ten strach o dieta je vacsi ako tuzba po sexe. Takze ak chut nemate a necitite sa na to, tak to nesilte. Proste chodte pocitovo 😉 (sex nieje vsetko)
Drzim palce.

autor
18. máj 2024

Ďakujem všetkým 🙏

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre