ahojte potrebujem poradit
ideme s manzelom na ivf a moj lekar ma oboznamil ze nenam narok na pn
chcem sa opytat ci nebude predsa len lepsie ostat doma lebo mam fyzicky dost namahavu pracu
dakujem
Ahoj..a to ti povedal lekar z centra??lebo my chodime do heliosu a ako prve nas lekar oboznamil ,ze narok na pn mam,ja som na pnke od zaciatku stimulacie az do dnes,et sa podaril a som tehu...planujem ostat az do konca 12tt.
@ lucinda17 ano povedal,ze na to sa nevstahuje pn, ze ak chcem ostat doma musi ma vypisat moj doktor a napisat iny dovod ako ivf
@logienka ja som chodila do Ferticentu a tam tiež lekár hovoril, že zo zákona nemám právo na PN-ku. Ale obvodná ma nechala doma počas tých 2 týždňov, potom ešte predlžila pn-ku na ďalšie 2 týždne a potom ma už vypísal môj gynekológ a bola som doma celé tehotenstvo. Tiež som mala fyzicky aj psychicky namáhavú prácu a ešte k tomu aj vcelku infekčné prostredie.
urcite si skus vybavit pnku, ak ti ju nechce dat obvodny lekar tak ho zmen, nestoji to za to.
kočky držim vam palce všetkym a je smutne že nemožu ženy byt pn aby mohli mat babo bez stresov.
Ahojte, ja som tiež PN už druhy týžden po KET, tehot. test pozitívny, zajtra idem na krv a riešim dilemu, či sa vrátiť do práce, ak sa potvrdí tehotenstvo. Tiež mám fyzicky náročnú prácu a aj prostredie je infekčné...ale pri troche úpravy pracovnej náplne by sa dalo eliminovať to infekčné a náročnosť. Ale zas na druhej strane..12 tt sme na "vážkach", keby sa nieco stalo, len aby som si nedajbože nevyčítala, že som mala zostať PN. PN ma aj obmedzuje, môžeme sa cítiť celkom fit, ale treba dodržiavať výchadzky kvôli kontrole....tak čo poradíte? 🙂
ahojte, treba byt aj po KET na PN? ja planujem po 3 dnoch do prace--
@janyc Ja som po IVF zostala na PN a lekár mi to aj odporučal. Veď sme sa už toľké roky snažili a keď to nakoniec vyšlo nebudem riskovať. Teraz je obdobie všelijakých viróz je lepšie ostať doma. A keď budeš mať nevoľnosti a únavu určite budeš rada, že ráno nemusíš nikam ísť. Ja radím ostať doma v klude.
@logienka Ahoj, ja mám obe deti cez IVF samozrejme nie na prvý pokus, tých pokusov bolo viac a vždy som bola 2 týždne PN a buď som potom prišla do práce alebo zostala ďalej PN až do materskej. Môj doktor ma vždy ochotne vypísal a nebol s tým problém.
Ja Ti odporúčam ostať doma v kľude a nestresovať a nenaťahovať sa. Držím palce!
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@logienka ja mam tiez namahavu pracu a ostala som na pn 1xma vypisala obvodna 2x gynekolog