Práca verzus IVF

26. mar 2022

Ahojte, prosím vás, ako by ste sa zachovali resp, ako by ste postupovali ďalej, budem sa snažiť vám moju situáciu priblížiť, čo najlepšie. Mam 31 rokov, manžel 35, sme 2 roky po našom prvom neúspešnom Ivf, dlho som o druhom pokuse ivf nechcela, čo i len počuť, ten blok v hlave bol veľmi silný. Vtedy som pracovala a zároveň postupovala liečbu bez akejkoľvek PN alebo tak.
Predošlú prácu som opustila, tých dôvodov je veľmi veľa, pol roka som bola doma na podpore, vtedy ma manžel sa snažil presvedčiť, že keď som doma, mohli by sme to vyskúšať ešte raz, jedine na čo aom sa z mohla, bolo chodiť na folikulometrie k svojej gyn, neúspešne (zabudla som dodať že minulý rok bol zistený dôvod neplodnosti aj na manželovej strane, v roku 2019 bol na spmg, vtedy bol úplne ôk, v septembri 2021 mal horší, morfologia nie je ok), no takže pol roka som stratila zo svojho života, deti 0, mentalne zdravie 0.
V decembri sa mi naskytla práca, poviem len, že je to štátna správa, čiže mzda bieda, plus k tomu, nie je to v meste, z ktorého
Pochádzam, ale musím cestovať cca 15km. Do práce som nastúpila 2/2022(v decembri sme mali online konzultáciu s centrom v Brne ohľadom ivf) v januári mi došli všetky dokumenty a ja som z toho vycuvala kvôli práci, ktorá sa mi koniec koncov nepáči, nie som tma spokojná asi v každej oblasti 😳, veľmi ľutujem moje rozhodnutie, že som dala prednosť práci a dieťa som odsunula na druhú koľaj :( teraz neviem, ako sa zachovať, rada by som pred ivf išla na PN, ale nemocenské by som dostala len v prípade, ak by som bola ešte zamestnaná, neviem ako sa zachovať, prosím, ak sa niekto s takouto vecou stretol resp. Situáciou, ako ste to poriesili? Ja mam pocit, že som úplne už zúfalá a stratená :( veľmi ľutujem moje rozhodnutia, ktoré blv konečnom dôsledku, sú totálne hrozne 🤔😵 ďakujem 🙂

pochádzam

thereisabear
26. mar 2022

Ja teda úplne odbočím, ale podľa mňa by sa ti zišiel psychológ. Chápem, že IVF je náročné na psychiku (zažila som), ale keď sa zložíš po prvom neúspešnom pokuse, tak ti to k bábätku nepomôže. Niekomu to výjde aj na 10.x.
Ja by som sa snažila dať psychicky dokopy a išla na ivf a popritom na PN, ak budeš potrebovať. Ak nemáš možnosť zmeniť prácu.

zuzzi18
27. mar 2022

Súhlasím, vyzerá že to veľmi zle znášas. Nám teraz vyšiel piaty vklad, posledné šieste embryjko. Ani nejdem písať čo mám všetko za sebou lebo to je už na dve knihy. Je to veľmi náročné na psychiky celé.

lienka156
1. apr 2022

Suhlasim s tym co tu pise ostatne zeny. Ale taktiez by som podotkla ze psychicky pokoj a minimalizovat stres pomaha aj pri zvysovani uspesnosti IVF.... ja som sla na PN este pred IVF ... a aj vdaka tomu mi zmizla 5 cm cysta z vajecnika a pod... nasledne uspesne IVF.... . stres a hlavne to ze sa nejako nevies rozhodnut vsetko zhorsuje. Musis sa rozhodnut a urcit si priority 🙂 drzim palce

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre