Pozitívny test a menzes

gejb
17. nov 2022

Ahojte, som 13 dní po KET. Už ale 4 dni mám mrchu (bežne mi trva len 3 dni), takže som sa prestala tešiť a dúfať, a brala som to tak, že sa neuchytilo. Mala som doma jeden ClearBlue digi test, tak som si ho spravila len pre pokoj na duši a on vyšiel pozitivny! Zajtra mam ísť so CARu na krv, tak sa dozviem verdikt. Ale som z toho na nervy... ohrozuje to krvácanie nejako plod (odchadza predsa stielka z maternice)? Dajú mi nejaké lieky ? Potrebujem trosku ukludniť, lebo doteraz som na teste nikdy // nevidela... 🥲 dúfam,že som to nepo*rala, ze som čakala doteraz, ale myslela som ze nič z toho ...

stellarstar
17. nov 2022

@gejb a keď už 4d krvácaš prečo nevolaš do car?

martul
17. nov 2022

@gejb biochemické, testy budú ešte ukazovať pozititivu kým to nevyprcha z krvi.
Ale na pohotovosť si mohla ísť, aspoň by som skúsila a možno by to dali lieky.

gejb
autor
17. nov 2022

@martul teraz už viem, ale brala som to tak ze je to normálna MS. Doktorka kt. Mam je dost skupa na slovo ani slovkom nespomenula ze v takych pripadoch to treba riesit ..už som volala do CARu...pani zlata mi poradila ...zvyšok budeme riesit až zajtra keď tam budem osobne...

gejb
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrea_r016
17. nov 2022

@gejb tak toto je už silná káva ....aby ti nedali lieky na udržanie tehotenstva..že zabudla to je už len výhovorka..ak si krvácala ako pri menzese tak to môže stiahnuť aj plod takže áno ohrozuje....uvidíš teda ako krv bude ale skús testnut aj zajtra či čiarky silnejú alebo slabnu..lebo aspoň uvidíš intenzitu....nie je to sranda a lekárka v car to riadne po*rala...

gejb
autor
18. nov 2022

@andrea_r016 mala som predpísané len injekcie progesteronu lebo mam krátky cyklus,tak vraj aby sa mi predlzil a neprisla ms. Tie mi ale došli už pred pár dňami a sestrička na infolinke ma riadne zajazdila, že prečo svojvoľne končím s liekmi,ze to si mam pichať este 8 týždňov ... tak neviem či doktorka vie čo robí (dufam 🤞) alebo mi zabudla predpisat ...ťažko sa s ňou komunikuje, pracuje len 2 dní v týždni a aj to ma natresk v čakárni 😑

dominikahr
18. nov 2022

@gejb a to lam chodíš prosim ta?? S takým prístupom by som tam nezostala ani minútu.

gejb
autor
18. nov 2022

@dominikahr mam tam mrazaciky, tak ešte počkam. Ale ak by som mala ísť znova na IVF tak vymením mudr. ...alebo sa to dá hocikedy?

dominikahr
18. nov 2022

@gejb ale ake centrum?

gejb
autor
18. nov 2022

@dominikahr iscare Ba

dominikahr
18. nov 2022

@gejb fuha nemam s nim skúsenosti chodim do mt ale toto by sa nemalo stavať. Urcite zmeniť lekára a nenechať to len tak. A bola si na krv?

gejb
autor
18. nov 2022

@dominikahr áno bola som dnes na krv, je to pozitívne. Ale nič to v zásade uz neznamená keďže dost krvácam..v pondelok mam ísť zas ci hcg stúpa alebo klesá..

bm_
18. nov 2022

@gejb a dali ti znova ten progesteron?beries ho este? mala si nativ alebo riadeny cyklus?

matka1209
18. nov 2022

@gejb fu vôbec nechápem ako sa toto mohlo stať že takto to lekárka zanedbala ....určite by si to nemala nechať len tak .

gejb
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gejb
autor
18. nov 2022

Podľa toho čo čítam to bude biochemické...už som múdrejšia (vďaka MK)

gejb
autor
18. nov 2022

@bm_ áno cez sestričku som dnes dostala ďalší progesteron...Mudr. mi vtedy nedávala ine lieky, ale tak snáď vedela co robí . Pred KET mi robila folikulometriu, a keď to vypadalo že som po ovu šla som na vklad...znamená to ze je to nativ?

andrea_r016
19. nov 2022

@gejb doktorka ťa mala upozorniť že máš vtedy keď ti dochádzajú volať znova o predpis a že brať to 14 dní do krvi...avšak mohla ti rovno predpísať liečbu na 14 dní ....v kazdom centre tak robia že dávajú do krvi liečbu na 14dni...vďaka tomu že tebe skončila liečba ti prišla ms ....keby toto nezanedbala základnú vec mohlo ti to vyjsť a nemusela si takto dopadnúť ....no nabudúce prosím buď aj ty múdrejšia a pýtaj liečbu na 14 dní ...ak ti tam nedajú volaj svojmu gyn a ten ti určite rád predpíše 🙂

nativ je keď pichas pri ovulácii ovitrelle alebo niekedy aj bez neho ale progesterón vkladas potom 5dni a je vklad a od vkladu pokračujes v brani progesterónu do potvrdenia tehu a vtedy pokračujes ďalej

lia_na
19. nov 2022

@gejb ahoj nejde mi to sem nenapisat. Ale to ze si dostala MS a test mas pozitívny este neznamena ze nie si tehotna!!! Ked si tu pretas viac diskusii tak viacerim sa stalo ze aj pocas tehotnosti dostlali ms. jedna tu pisala ze tusim v 10tt normalne dostaka ms a a ma zdrave dieta. Proste ber tie lieky a chod znova na krv! Je to tvoje dietatko tak sa k tomu tak postav. Pokial tam na krvi nebude vyrazny pokles alebo klesanie hcg tak to ber ze si tehotna. Co by ine za to dali... a vymen lekarku toto je normalne na zalobu za zanedbanie lekarskej starostlivosti a do toho centra by som uz nevkrocila. Na svk sme boli v 2 a obe sme poslali do... a isli do zahranicia aj ked sa za to viac plati.. je to tvoje zdravie! Mysli na seba a na bábätko.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre