Pomôžu otehotnieť v CAR aj prirodzene?

emi_emi159
2. feb 2023

Ahojte,s partnerom sa snažíme o babo už 3 roky, mame obaja 27 rokov , bohužiaľ mám gynekológa ktorý mi moc nepomáha, meniť lekára sa mi tretí krát už nechce, zistil že mám zvýšený mužský hormón , aj pco a cely život veľmi nepravidelnú menštruáciu , niekedy ju nemám aj 2-3 mesiace. Priateľ bol u urologa a tiež nemal ukážkové výsledky na spermiograme, vraj to neni najhoršie ale ani najlepšie a v kombinácii so mnou sme vraj zlé “kombo”. Gynekológ nič viac preto neurobil aby mi nejako pomohol,povedal mi výsledky a mame sa snažiť a že o rok sa vidíme na preventívke no skoro som odpadla. Vážne nula bodov a to mu platím 150€ ročne a za nič! Tak mi napadlo že by sme sa objednali v BA do iscare kliniky a tam by mi spravili odznovu všetky vyšetrenia a možno nejako pomohli s otehotnením napríklad sledovať ovulaciu alebo vyvolať ovulaciu keďže možno žiadnu ani nemám a naplánovať pohlavný styk, a teda otázka znie myslite že mi tam pomôžu aj prirodzene otehotnieť ? Nechcem aby nás tlačili do umelého. A cenovo by to asi koľko vychádzalo za takú odbornú pomoc odtiaľ ? Ďakujem

zdenkak87
2. feb 2023

@emi_emi159 my chodime do Iscare BA. Uvodna konzulatcia zadarmo. Zobrali nam potom krv, partnerovi spermiogram, mne robili hysteroskopiu. Zacianli sme planovanym pohlavnym stykom, potom skusili 2x IUI a nakoniec som otehotnela po prvom IVF.

gejb
2. feb 2023

@emi_emi159 ahoj, bola som v tvojej koži. Gynekolog neschopný,vždy ma len odbil. Takže smer CAR. Spravia ti základné vyšetrenia, treba narazit na empaticku doktorku. Zistia ci mávaš ovulaciu. Spravia hormonálny profil - podľa neho ta môžu poslat na endokrinologiu. Toto všetko ti môže pomôcť. Ale treba si uvedomit, ze to robia preto aby ti oni vedeli nastaviť potom IVF a to bolo úspešné. Je to biznis..zo začiatku ta tlačiť nebudu. Ale ak máš problém vážny, časom ti povedia ze treba IVF. Oni tam totiž neliečia. ..nakoniec ale budeš musiet vymeniť gynekológa (ja som tak spravila az po 3 rokoch a nadávam si ze som mohla uz skor) . taka je moja skúsenosť.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gejb
2. feb 2023

@emi_emi159 platili sme za spermiogram (35e), a za priechodnosť vajcovodov , ale to si nemusíš davat ( 140e)

gejb
2. feb 2023

@emi_emi159 prepáč za spam, ale dosť sa v tvojom príspevku vidím, ešte napíšem moju skúsenosť z GynFiv - pani doktorka mi na druhom stretnutí povedala "toto ste sa ale mali pytat svojho gynekológa, ku nám prídu ženy ktoré sú rozhodnuté pre umele oplodnenie,lebo to tu robime. Keď budete rozhodnutá, tak prídite". Viac som neprisla...,v Iscare úplne iný prístup.. tam s navrhom prisli až po všetkých vyšetreniach 😁😁

uctovacik123
2. feb 2023

@gejb ahoj, prosím ťa, napíšeš mi, k akému gyndovi si prešla? pokiaľ si z ba. veľmi pekne ďakujem.

janetinka27
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cokoladova_babovka
2. feb 2023

@janetinka27 Ahoj, prosím ťa máš konktakt na gyn. ktorá rieši prirodzené otehotnenie? O tom som ešte nepočula. My sme boli dnes v CAR a hneď že IVF lebo že spermie nemajú až také dobré výsledky. Mne nič nezistili. Ale dr. mi nechel ani priechodnosť kontrolovať ani nič, že po 2 rokoch radšej hneď IVF. Na jednej strane nechcem strácať čas, ale na druhej sa asi ešte úplne necítim na IVF.

gejb
2. feb 2023

@uctovacik123 prešla som ku MUDr. Blaškovej, v Dúbravke a dosť sa mi zatial pozdáva.

gejb
2. feb 2023

@uctovacik123 ináč mam podozrenie , že sme mali toho istého gynekológa ... 🙄🙈 lebo toto snáď nie je normálne ze na také problémy kašlú...

janetinka27
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lula3108
2. feb 2023

Ja som bola v iscare u mudr. Lapides a teda najskor navrhla len riesit stielku, robit folikulometriu a iui skusit az najskor o 6 mesiacov. Ale ide samozrejme o diagnozu, vobec ma do nicoho netlacila ale jasne ze ked niekto neovuluje alebo maju velmi zly spermiogram tak im nebudu davat medove motuzy ale rovno poslu na ivf. Ja som teda mala velmi dobru skusenost, sj ked som otehotnela bez cohokolvek (mna ocividne stacilo len postrasit a prestat sa na to sustredit👌).

barju
2. feb 2023

@emi_emi159 my chodíme do iscare od mája 22 nikto nás netlačí do IVF. Doteraz sme mali len plánovaný styk s pomocou letrozolu a Ovitrelle. Tiež mám PCOS. V ďalšom cykle by sme vyskúšali IUI,preto som bola v pondelok na Hyfosy u dr. misakovej. Ešte čakám na výsledok krvi,lebo že už sú staré a muž pôjde na kontrolny spermiogram,lebo bral antibiotiká. Keď by si mala otázky,pokojne mi napíš správu.

clodika22
6. feb 2023

Mám kamošku, ktorej sa podarilo napokon prirodzene, ale bola normálne v car, tak ako aj ja s mužom. Urobia komplet vyšetrenia a na základe tých Ti povedia, že ako to vidia oni, ale netlačia, myslím, že aj tam tí lekári si uvedomujú, že to celé nie je pre ženu jednoduché 🙂

janetinka27
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
betulienka79
6. feb 2023

@cokoladova_babovka MUDr.Polomská v Poprade a MUDR. Walefels v ŽIline

cokoladova_babovka
6. feb 2023

@betulienka79 ďakujem pekne, to máme ďaleko. Po čítaní skúseností tu na MK s našou diagnózou som sa nejako zmierila s IVF :(

janetinka27
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cokoladova_babovka
6. feb 2023

@janetinka27 no z Nitry to je celkom ďaleko. A v čom je prístup iný?

natalia123456789
6. feb 2023

@barju Ahoj, akurat pred 5 minutami som napísala do Iscare BA že si prosím termín o hyfosy (vyšetrenie priechodnosti vajcovodov). Prosím ťa, za aký čas ti dali termín na hyfosy? a čo je potrebné pred samotným vyšetrením?

cokoladova_babovka
6. feb 2023

@barju prosím ťa, aký máte spermiogram? A vekovo ste ako? Rozmýšľam, že prečo s nami neplánovali styk a ani IUI. U nás spermiogram horší, ja som ok.

barju
6. feb 2023

@natalia123456789 ja som im volala a dali mu termín podľa menštruácie na 15 DC. Pred vyšetrením si treba dávať pozor aby si nebola tehotná, lebo tá emulzia čo tam vstrekuju by oplodnené vajíčko mohla zaniesť do vajickovodu a spôsobiť mimomaternicové tehotenstvo. Máme obaja 33 a ja mám PCOS. Manžel je ok. My sme sa dohodli na IUI budúci cyklus ale manžel musí ísť predtým ešte na kontrolny spermiogram lebo bral antibiotiká

cokoladova_babovka
6. feb 2023

@barju ďakujem. Tak vy to máte inak. V každom prípade držím palce. 🙂

bayuska
6. feb 2023

urcite ano. My mame pred 30tkou, ja mam takisto PCOs + hypotyreozu a sli sme tam s tym, ze teda sa snazime uz roky(10), nic nepomahalo + aj manzelov spermiogram vysiel na spodnej hranici, napriek tomu sa asi pol roka snazili este prirodzene a len stimulovat folikuly a sledovat atd... My sme boli v Heliose v KE a platili sme myslim len ked za odber krvi a podobne. Nespominam si, ci aj za PCT(postcoitalny test) sa nieco platilo ale ak ano, tak to nebolo nic horibilne. + chceli mi robit HYFOSY, ale to uz som mala absolvovanu u svojho dr. Nakoniec sme aj tak skoncili s verdiktom, ze jedine IVF, kedze stimulacia absolutne nezaberala a manzelovi vysla zla morfologia... ale uplne nakoniec sa mala rozhodla, ze ziadne IVF nebude a predsalen pride sama bez vsetkych stimulacnych liekov a pod. :D

janetinka27
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barju
6. feb 2023

@cokoladova_babovka tiež tak,aj tie na nohách 😊

cokoladova_babovka
6. feb 2023

@bayuska faakt? Wow tak to gratulujem 🙂 je to naozaj nevyspytateľné. Ale čakať na zázrak sa mi už nechce keď vidím všetky tie mimi dookola :( 🙂

katuskamala1
6. feb 2023

Babule len vas chcem podporit. Po pol roku neuspechu sme sli do car a nelutujeme. Kym sme dostali termin, kym sme riesili vysetrenia, priefuky, planovany pohlavny styk, niekolko iui,sak medzibtym liecitelia, cajiky atd atd.. Az nakoniec ziadost na ivf a vsetko okolo toho.. Presli 2 roky kym nakoniec k ivf prišlo. Teraz mame uz 2 deticky po ivf a sme nesmierne za ne vdacni. Drzim vam palce, necakajte len na zázraky, tie môžu prist kedykolvek...

bayuska
6. feb 2023

@cokoladova_babovka dakujem 🙂 urcite niet naco cakat. To, ze pojdete do CAR este neznamena hned, ze bude babo do mesiaca alebo ze hned bude treba platit majland. Podla mna to bol spravny krok, predsalen sme sa trochu viac porozpravali o nasich moznostiach, dozvedeli sme sa omnoho viac info, nez bezne od doktora, kedze tam je to brane tak komplexne + podla mna aj pre manzela to bolo take “osvietenie”, ze zena proste nema az tolko casu ako muzi. On to bral tak, ze vsak su zeny co aj v 40-50 rodili, cize od toho dr mu to tiez trochu viac davalo zmysel alebo ako to povedat, ze viac porozumel tomu procesu a ze to nie je len tak. No a ked doslo k tomu, ze teda ideme do IVF tak sme sa rozhodli, ze pockame este rok, dovtedy poroesime nejake veci (auto, nejaku vacsiu fin. rezervu atd) a ze tak sa v klude pustime do toho IVF no a nakoniec v obdobi, ked sme to fakt necakali sa to zrazu podarilo 😄 doteraz tomu nerozumiem a kebyze nechodim k dr a nehybe sa vo mne, tak by som ani neverila. Je pravda, ze my sme aj zacali cvicit a lepsie sa stravovat, ale to bolo uz dlhsie. Fakt netusime “co” sa stalo, ale stalo sa 🙂

janetinka27
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre