Pomôže mi intrauterinná inseminácia, keď mám polycystické vaječníky?

lugy25
9. apr 2017

Ahojte babule.. Ja mam PCO a anovulacny syndrom. 4roky sa snazime a nic. Teraz nam zacali planovat IUI. myslite ze to zaberie? Ake mate vy skusenosti? Dakujem za kazdu odpoved 🙂

lugy25
autor
9. apr 2017

* Teda anovulacny cyklus

1988majka
10. apr 2017

A ako ta liecili pocas tych 4-och rokov? Najprv musia liecbou navodit ovulaciu. A v tom prípade ak je to jediny problem slo by to aj prirodzene. Poznam take pripady 🙂

lugy25
autor
10. apr 2017

No jedine beriem duphaston a dva mesiace som brala clostilbegit ale ten mi potom vysadili. Teraz mi ho doktor znovu dal a potom ze mam ist na sono a bzdu vlastne riesit IUI..

wanda52
11. apr 2017

Na tvojom mieste si dám zistiť priechodnosť vajicovodov pred IUI, dá sa aj metódou HYFOSY - čiže bez operácie, ak ich máš priechodné choď na IUI, ja som to absolvovala 2x ale žiaľ bezvýsledne, teraz som v procese IVF. Ja som absolvovala IUI bez zistenia priechodnosti, ale ak by som do toho išla znovu, tak určite si dám spraviť HYFOSY a až potom IUI.

lugy25
autor
11. apr 2017

@wanda52 ja tu priechodnost mam za sebou ale operacne a robili mi aj driling vajecnikov.. Vela stastia ti prajem..

wanda52
11. apr 2017

@lugy25 ďakujem , aj tebe🙂

lugy25
autor
11. apr 2017

@wanda52 ako presne prebieha IUI?

annouchka
11. apr 2017

@lugy25 ahoj, ja mam ten istý problém, najprv som brala 4 mesiace innofolic potom norethisteron na spustenie menštruácii, potom clostyl až nakoniec pregnyl a vydarilo sa hneď prvé iui 🙂 my sme sa snažili skoro 3 roky. Treba to vyskúšať. Prajem ti veľa šťastia nech sa čoskoro tešíš z Fazuľky 👶

lugy25
autor
11. apr 2017

@annouchka ahoj. Jateraz tiez zacnem bra

lugy25
autor
11. apr 2017

@annouchka ahoj ja teraz tiez zacnem brat clostilbegim a potom ze mi maju pichnut ten pregnyl. Dufam ze mi to pomoze .. Ako vidim aj ja mam sancu 🙂 gratulujem a prajem vela zdravicka 😉

lugy25
autor
11. apr 2017

@annouchka a ako to prebiehalo IUI?

annouchka
11. apr 2017

@lugy25 v stredu večer som si pichla pregnyl a v piatok som išla na iui. Došla som do CAR. Nechali ma ešte hodinku čakať aby sa mi poriadne naplnil mechúr.potom celé iui trvalo tak pol minúty. Nič som necítila. Ešte ma nehali 15min.lezat a išla som domov.potom už len dva týždne čakať na výsledok 🙂

lugy25
autor
11. apr 2017

@annouchka bola si aj na pn alebo si normalne chodila do prace?

annouchka
11. apr 2017

@lugy25 no ja som už vtedy nepracovala ale čo iné baby vraveli tak normálne chodili do práce. Jaj a ešte som zabudla po iui si začneš vkladať progesteron, sú to dost silné lieky ale pomôžu sa drobcovi udržať.

lugy25
autor
11. apr 2017

Vkladat? To su vaginalne tablety?

wanda52
11. apr 2017

@lugy25 podľa toho, do akého centra chodíš. My chodíme do Heliosu v Martine. Postup bol asi taký, že ma tiež stimulovali najskôr clostylbegitom (kvôli tomu, aby sa vytvorilo viac vajíčok), v presne stanovený deň a hodinu sa pichal pregnyl a povedali nám, kedy máme prísť na IUI. Ráno tam prídeš, manžel pôjde najskôr na spermiogram (odporúčajú predtým cca 3 dňovú abstinenciu) a o nejakú hodinku, dve ideš na IUI. IUI prebieha ako také gynekologické vyšetrenie, ľahneš si na lôžko ("kozu"), povedia ti ako sú na tom spermie a potom po krátkej dezinfekcii rodidiel ti tenkým kráterom zavedú mužove spermie do dutiny maternice. Nemusíš sa báť, nie je to nič hrozné. Je to nepríjemné, ale nie nejak bolestivé. Trvá to len pár minút, potom si tam poležíš s nohami hore (neboj, sestrička ťa prikryje, aby ti nebolo zima), nám v Heliose púšťajú aj takú príjemnú relaxačnú hudbu.. Chvíľu poležíš a potom ťa zavolajú a môžeš ísť domov. Mne sestrička ponúkla aj slipovú vložku, ale ja som mala svoju. Potom ti dajú tabletky, ja som užívala myslím duphaston. Po 14 dňoch ideš na krvný test a sono. Výsledky ti zavolajú z centra niekedy poobede. Ja som to absolvovala dvakrát, neboj, nie je to nič hrozné. Určite to vyskúšaj, pokiaľ máte dobrý spermiogram, mohlo by to vyjsť.

annouchka
11. apr 2017

Ano vaginálne i keď na letáku píšu inak. Neboj oni ti všetko vysvetlia 🙂 do akého CAR chodíš?

lugy25
autor
11. apr 2017

@annouchka do martina do heliosu a presunuli ma do bb

wanda52
11. apr 2017

@lugy25 ja som nemala vaginálne tabletky, ale duphaston - normálne cez ústa, záleží do akého centra chodíš.

annouchka
11. apr 2017

@lugy25 ja som bola vo ferticente v BA. No tiež pravda ze záleží od CAR ale v podstate je postup všade podobný s menšími odchýlkami 🙂 držím ti moc moc palce

lugy25
autor
11. apr 2017

@wanda52 no uvidime... Duphaston berem aj teraz

lugy25
autor
11. apr 2017

@annouchka dakujem. No uvudime ze ako to bude a ci to vyjde

lugy25
autor
11. apr 2017

Ale mam riadne obavy z toho..

annouchka
11. apr 2017

@lugy25 nie nemaj obavy, naozaj. Buď pozitívna a ver že všetko bude fajn 😉

lugy25
autor
11. apr 2017

No po 4rokoch uz ani neverim

annouchka
11. apr 2017

Ja to poznám, tiež som bola negatívna a stratila som nádej na maličké. Neverila som ze iui vyjde nakoľko je tam mala šanca ale podarilo sa. Naozaj treba myslieť pozitívne a nebáť sa.

lugy25
autor
11. apr 2017

Aj tak estevmesiac musim cakat

lugy25
autor
11. apr 2017

A ty si si test nerobila? Mala si aj ty problemy s kramami? Bo ja bez duphastonu nedostanem kramy

annouchka
11. apr 2017

Robila som si asi 5 testov 😀 kým čiarka zosilnela. Ja som mala od puberty problém. Naposledy som rok nemala menštruácii preto som aj išla k lekárovi a ja tiež tak, bez liekov nedostanem krámy už

lugy25
autor
11. apr 2017

Jaj takze si na tom podobne ako ja.... To az po 2tyzdnov si si robila test?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre