Ahojte, komu pomohla asistovana reprodukcia ? Kedy sa vam vdaka nej podarilo otehotniet?
Asi si niekde celkom na začiatku a nemáš poňatia, čo sa máš spýtať. Tak to vyzerá. Ako dlho o tom uvažuješ? Asistovaná, IVF je pre tých, ktorým nepomáha prirodzené počatie. Ak si našla odrádzanie z náboženských dôvodov, tie celkom ignoruj, pretože tie sa riadia zmyslenými pravdami a hlavne vôbec nemajú k tomu mať prečo postoj, pretože celá Biblia nemá o tom ani slovko. Ja som mala takéto názory v rodine zakomplexovaných sfanatiuzovaných náboženských tradicionalistov.
Umelé oplodnenie je pomoc, ak to nejde z dôvodov zdravotných, ak niečo nejde, telo reaguje, neprijíma, lebo niečo zlyháva. Asistovaná pomáha, funguje a nie je to nič strašné, ako niekto môže hovoriť. To, čo pokladá, je nesprávne, neuplne a nejasne položená otázka. Poradiť môžem len po fázu, kedy sme nemuseli pristúpiť k IFV. My sme počali keď sme to takmer vzdali a mali naštudované komplet IFV. Nakoniec nebolo treba. Ak by sa tak nestalo, šla by som určite do toho. Človek to má v hlave už raz nastavené, že chce byť rodič a stane sa ním. Tam nie je o čom. Skôr ak máš pochybnosti, uveď aké. Alebo koho názory to sú.
Ivf pomohlo vela parom ale je aj vela parov ktore riesia ivf xy rokov a vrazili do toho tisice a dietatko nemaju. Takze je to individualne. Daj sa do skupinu ivf tu na modrom konovi alebo fb su aj slovenske aj ceske skupiny. Nieco si o tom precitaj a potom mozno budes mat konkretnejsie otazky 🙂
Nam pomohla po 9 rokoch po 2 ivf 11 vkladoch mnozstvo dr..a cca 14000€
Pomohla, vysiel 2. Cyklus ivf, druhy vklad.
Po 8 rokoch som otehotnela.znova- prirozdene, necakane.
Áno, máme 2 deti.
Prvé bohužiaľ nevyšlo ,, čaká nás druhé ,,, zatiaľ sme dali do toho 9000€ ..
@leennkka0710 ani nam prve nie … verim ze v druhom budete mat uspech🙏🏻ak za mňa mozem poradit tak určite genetiku embryi🙏🏻🍀drzim palce
Nam aj ano aj nie, mam za sebou 3ivf, 2 tehotenstva a obe nedopadli zial dobre. Niekomu sa podari hned, niekomu vobec, niekto je ako ja a niekomu sa ani neuchyti. Tazko povedat
Ako komu, záleží to od mnoho faktorov, veku a diagnóz. Niekomu vyjde hneď prvý vklad a niekto sa trápi roky. Na insta sledujem žienku, čo má za sebou 30 vkladov, dala do toho cez 60tis EUR a dieťa stále nemá. Tuším je aj moderátorka v skupine IVF. Ale to sú extrémne prípady, väčšine sa to podarí aj keď až na xy pokus niekedy
@martaatram ďakujem velmi za podporu ❤️ ,,, no mali sme 2 embrya a povedali , že sú krásne a neviem ako sa to už volá ale priplatila som si ako by to lepidielko,, že embryo sa pekne potom uchytí a bohužiaľ som začala krvácať ,, len ja som chytila aj bolesti ,, zápal zo spodu ,,
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Zvlastna otazka. No asi vacsine co to skusila pomohola. Otehotnela som pri prvom pokuse. Ale nechapem zmysel tejto tvojej otazky a statistiky