Poistenie a IVF

cubos
2. jún 2024

Ahojte, v roku 2022 sme boli na IVF, podarilo sa a malý sa narodil 2023 (mala som poisťovňu Dôveru).
Materskú sme fungovali na Dôvere aj s malým a keď som prešla na RD tak mi poistenie zaniklo aj napriek tomu že prác.pomer stále trvá a tak sme aj s malým prešli na komerčné Unión ktoré si platíme ročne každý 600eur.
S manželom by sme zasa chceli ísť na vklad keďže nám zostali zamrazené embryá ale neviem či to pôjde s týmto komerčným poistením.
Išla by som sa rovno opýtať niekde na pobočku ale neviem kam, do CAR, Unionu, MIO alebo kam? 😏
Preto skúšam tu, možno niekto poradí.
Úkony ako vklad, lieky si platím sama ale niečo tam ide určite aj z poisťovne.
Štátne občianstvo SR budem mať až o cca rok a pól tak že klasická zdravotka nehrozí 😊
Ďakujem 😊

butterflyeffect
2. jún 2024

@cubos Poistovna preplaca samotny odber a prvy ET(alebo KET) kazdy dalsi sa plati v plnej sume. Ale blizie info najlpesie poskytnu v unione.

sonkam
3. jún 2024

KET si platíš už sama nič tam nejde cez poisťovňu. Jediné tak poisťovňa hradí časť liekov aj to nie každých. Taký progestenalle si hradis ajtak v plnej výške sama.

cubos
autor
3. jún 2024

@butterflyeffect
@sonkam
Áno, KET a lieky to viem že sa platí a to nie je problém.
Teoreticky, keď má človek komerčné poistenie, čo je vlastne cestovné poistenie tak že či je vôbec možné ísť na vklady a či mi to teraz vplíva nejako aj na embryá ktoré sú u ních zamrazené.
Npr aj keď idem na preventívnu gynekologovi tak to platím 70eur.
Skočím asi najlepšie do Unionu najskôr a hadam poradia 🙂
Ďakujem baby 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre