Podstúpili ste zmrazenie vajíčok?

8. aug 2024

Dobry den,

je tu niekto, kto podstupil zmrazenie vajicok a vie mi k tomu napisat par info? ako to prebieha, ako dlho to trva, ci je to bolestive, ma to vedlajsie ucinky atd atd..

budem velmi vdacna 🙂

dakujem

natalis1998
8. aug 2024

Nepodstúpila vyslovene mrazenie ale IVF, čo je v podstatne to iste.
Trva to približne 14 dni. Väčšinou od 2. dňa cyklu začneš užívať lieky. Môžu to byt aj tabletky ale hlavne sú to injekcie. V priebehu procesu absolvujes 2-3 kontroly, kde ti vezmú krv a na ultrazvuku sa pozrú a zmerajú velkosti folikulov a či lieky účinkujú. Po každej kontrole sa dávkovanie môže upraviť. Pri poslednej kontrole ti povedia termín zákroku. A 36 hodín pred zákrokom si pichnes poslednú injekciu. Potom už len ráno prídeš na kliniku a čaká ta 10 minútová anesteza kde sa odoberú vajíčka, preberú ta ešte na sále a do hodinky po zákroku si plne pri vedomí. Cca 2-3 hodiny po zákroku ideš domov v sprievode a ešte pred tým ti povedia počesť odobratých vajíčok. Deň po by ti mali povedať a zhodnotiť kvalitu a ďalej by sa malo pristúpiť k mrazeniu.
Vedľajšie príznaky vznikaju z liekov. Môžeš cítiť nevoľnosť, zvýšenú chuť do jedla. Napríklad ja mám aj návaly tepla a zimy. Sú to hormóny a na každého to zaberá inak. Po zákroku sa môže objaviť spinenie a bolesti v podbrušku ale spravidla do 5 dni to odozneje.

andrea_82
8. aug 2024

Ja len doplnim, ze ako vedlajsi priznak moze vzniknut ovarialny hyperstimulacny syndrom, kedy sa do brusnej dutiny moze po odbere vylucovat tekutina. Niekedy to treba riesit v nemocnici. Po odbere treba pit dostatok tekutin, aby sa to vylucilo.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre