Ahojte babulky,citala som tu prispevok o jednej babe,co chodila do GYN-FIV centra, 4 krat neuspesne oplodnenie,potom bola v Brne a tam sa jej to podarilo hned na prvy sup,ja idem v utorok na krv po prvom IUI,no normalne mam teraz obavy,ci tam nie su vsetci amateri,utvrdte ma prosim o opaku
@liebling98 velmi pekne ti dakujem,ze si sa ozvala,hned mi je lahsie na dusicke,uz len cakat do utorka
@zuzicek88 moj gynekolog mi povedal toto, ked som sa pytala na GF vz. RF......"v GF su najlepsi na Slovensku, na poslednom kongrese prezentovali 80%uspesnost na 3cykly IVF, co nedosahuje ziadne centrum na Slovensku.... je to LEN na vasom rozhodnuti a zvazeni, ale nevidim dovod ist na liecbu do zahranicia, ked to iste robia rovnako kvalitne na Slovensku"... osobne si myslim, ze Brno je v povedomi zien tak velmi vysoko, lebo takmer nikto nehovori o tom, ze bol v Brne a nepodarilo sa...ja som takeho este nepocula.... vsetci Brno spominaju ako miesto, kde to vyslo...urcite su odbornici, o tom nepochybujem, ale myslim si, ze to presvedcenie, s akym tam idu zeny (ze vsetci tam otehotneli), robi cast tych zazrakov.... 🙂 psychika je mocna carodejka 😉 j
a mam Brno tiez v zalohe, velmi zavzujem, ale zatial som v GF.... drzim palce na pozitivny vysledok... ja som zatial sice nemala, ale raz bude!! 😎
@waitiekatie dakujem ti za nazor,aj za palceky,aj ja drzim tebe,velmi
Ahoj aj my mame krpca z IVF a chodili sme len do Gyn fiv. Podarilo sa na 1IVF a 3KET a su tam naj odbornici a super pristup,len je trošku drahšie 😖 inak super,max.spokojnost 🙂
3. IUI cakame dcerku 🙂
@zuzicek88
ahoj, v gyn-fiv to funguje tak, ze ta nutia urobit 3x IUI, (podotykam, ze to nie je povinne) aj ked to je len a len na tebe ci to podstupis alebo nie a potom 3x IVF, co ti preplaca poistovna, ked sa "nezadari" tak si samoplatca a uz len na tebe zarabaju...mam to potvrdene priamo od zamestnanca z gyn-fiv...uz tam nerobi lebo to co robia oni s zenami, nerobia nikde...tiez mam vlastnu skusenost a nie som sama, poznam vela zien, ktore isli do Brna a liecba bola uspesna...tiez som ten pripad 🙂 ...gyn-fiv nidky viac!!!
@jkubove
mna do IUI teda nikto nenutil a ani ho nebudem podstupovat - dohodli sme sa rovno na IVF. neverila by som vsetkemu, co nejaky zamestnanec hovori, najma ked tam uz nerobi 😉
pristup mali ku mne vzdy super - ci uz ked som tam len tak nabehla, lebo som sa potrebovala porozpravat s lekarkou - bez problemov si na mna urobila cas, alebo ked som volala. neviem, ako mi dopadne 1. IVF, je to skor otazka stastia a v nasom pripade aj zazrak
@bubinko1506 drzim palceke,velmi silno a zazraky existuju
@jkubove nikoho nenútia do IUI. Ale pokiaľ nie je známa žiadna patologia v páre ( otrasný spermiogram, nepriechodné vajcovody a pod), bez predchádzajúcich IUI Ti IVF nemusí schváliť poisťovňa. To práve pre poisťovňu je IUI lacnejšie, odhliadnuc od toho, že je to menej invazivny zákrok.
Podobne ako @bubinko1506 nám IUI ani len nenavrhli, hneď sme vypisovali žiadosť na IVF.
@zuzicek88 Tebe veľmi držím palce, nech to vyjde! Len sa veľmi na to neupínaj. My sme mali napríklad vybratú peknú dovolenku, že v prípade neúspechu si urobíme radosť inak. Na tú dovolenku sme sa dostali až po 2 rokoch 😉
@liebling98 Velmi pekne dakujem si moc zlata a nie som taka neupinam sa nato,viem ze je len 10-15 percentna sanca na uspech,praveze sa mi zda,ze ten cas straaasne rychlo leti a inak ani nas do IUI nenutili,bolo to nase rozhodnutie ,ktore bez ohladu na vysledok neobanujeme
ja osobne GF neodporucam... aj keby som tam bola byvala uspesna, stala by som si za tymto nazorom. Pristup k pacientkam otrasny od lekara az po poslednu sestru. Co sa tyka mrazenia embryii.... mne sa vraj poskodili vsetky 4 E pri rozmrazovani... a ako mi to oznamili... to sa teda tusim este nepodarilo nikomu. GF mrazi vsetko zaradom odhliadnuc od kvality a perspektivy E.... IUI ponukaju ako lentilky... atd atd...
@bubinko1506 ahoj,tak ako pokracujete? ja som prave dnes vypisala ziadost na umele,no tak uz iba cakat na schvalenie
@zuzicek88
ahoj, zatial este stale nemame odpoved z poistovne, cakam kazdy den, kedy nam daju vediet, ze to mame schvalene. ale stimulka bude aj tak az v januari - ms mi vychadza kratko pred vianocami, takze v decembri to uz riesit nebudeme.
@bubinko1506 neboj pride,aj my budeme zacinat az v novom roku,to bude najlepsie a kto vie,mozno uz ta ms nepride a nic nebude treba,jeden nikdy nevie...
@zuzicek88
tak u nas ms urcite bez problemov pride. nam sa prirodzene nepodari mat baby, kedze moja imunita funguje ako protiletecka obrana, a tych par manzelovych bojovnikov likviduje 😠
@bubinko1506 jaj tak,no ale hlavne je,ze bojovnici su a nedaju sa urcite. U nas je to zasa aj vekom ja uz mam 38 a snazime sa rok a pol,zistili mi znizenu cinnost st.zlazy a trosku spomalene vajecniky,ale ze to je uz vekom a manzel raz ma lepsi spermiogram,potom zasa horsi a tak dookola...takze tak no
ahojte trošku sa k vám votriem..potrebovala by som vedieť čo bude Ďalej keĎ mi vzali krv na 3 deň ms...teraz mám o tri týždne zavolať že čo a ako...prečo tri týždne??a sestričky sú v pohode som bola na krv v neďelu a super 🙂sestrička vysmiata a úplne dobre naladená...akurát mi oznámila že náš doky Drábek tam už nepracuje 😒 nevadí veď mne ide o to aby to vyšlo 😉 je jedno ktorý to bude doktor...potom mi už dajú lieky a ide sa na to alebo ako to je???mám žiadosť len do mája dúfam že to stihneme 😠 vopred ďakujem za vaše odpovede...prajem krásny deň
@bubinko1506 Ahoj no co ako pokracujete uz ste boli na ivf?
@zuzicek88 ahoj, uz sme boli. Len som momentalne trosku zahada pre lekarov. Transfer bol uspesny, potom som na 16 ty dn zacala krvacat. Hodnoty poriadne klesli, a vcera pri dalsom odbere zistili, ze opat stupaju. Takze zajtra znova krv a ultrazvuk. Som zvedava, ale mam obavu, ci to nie je mmt, aj ked ma nic neboli a citim sa fajn.
@bubinko1506 vau no tak to si ma predbehla,ja idem na krv az v piatok,tak som zvedava...a neboj budem drzat palce,urcite je vsetko o.k.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@zuzicek88 prvé IVF úspešné, jedno embryo vložené= 1. syn + niekoľko mrazáčikov. O 3 roky na to prvý KET, vložené 2 embrya, ujalo sa jedno = 2.syn
Takže nie sú to amatéri. U mňa mali 100% úspešnosť.