Podarilo sa! Som tehotná - 1 trimester

lostris151
19. apr 2019

Ahojte dievčatá, vytvorila som túto skupinu pre tie z nás, ktorým sa vyplatili mesiace trápenia s IVF a konečne sme sa prehupli do vytúženej kategórie - tehotná. Aké máte pocity, obavy, aké cítite zmeny o tom všetkom tu!

drimonna
19. apr 2019

Gratulujem

lostris151
autor
19. apr 2019

@drimonna dakujem 🙂 je to este cerstve tak sa tesim len takto konikovo 🙂

asave
20. apr 2019

chcem vas podporit,mam 13r syna po IVF ,drzim palce vsetkym !

lostris151
autor
20. apr 2019

Ahojte taknja zacnem trosku s mojim pribehom v skratke plus co sa deje. Som slovenka zijuca v kanade a moje prve ivf som absolvovala v Martine, stimulacia od Februara. Prvy vklad ET nevysiel v Marci a tak som isla na KET bioptovaneho embryjka 31.3. 9.4 som musela letiet naspat koli robote. 14.4 ni vysiel pozitivny testik a 15.4 som mala hcg 865 takze zatial len takto potvrdene tehotenstvo. Akurat som v procese zmeny starostlivosti medzi SVK a CA, snazim sa vybavit si sono a cakam na terminik takze sonom to este nemam potvrdene ale mala by som byt 5tt+2. Neviem ako to prezivate vy ostatne ale na jednej strane sa strasne tesim a berem, ze proste je to jasna vec, stiahla som si apku, sledujem ako to postupuje, dobre ze kocik nevyberam 🤣😁. Na druhej strane sa strasne bojim, stale berem progesteron a pod chvilou beham na zachod v panike kontrolovat ci nekrvacam ( zatial je to len ten progesteron) a rozmyslam, ze boze dala som si teplu sprchu lebo mi bola zima a potom ze nebola ta sprcha moc tepla, alrbo nezjedla som nieco co som nemala a pod. Takze radost velka plus strasny strach a panika na druhej strane. Kazdopadne uz aby bolo sono. 🍀💕

zuzu8511
20. apr 2019

@lostris151 úplne mi čítaš myšlienky ja sa cítim presne rovnako 🙂 už sa neviem dočkať keď budeme mať sono za sebou a vlastne, neviem sa dočkať kedy budem mať za sebou prvý trimester a kedy budem aspoň v 38gt. 🙂 To čakanie je ale po tomto čím sme si prešli už najmenej hlavne ,že už čakáme na krásny uzlíček 🙂

susanne08
21. apr 2019

Ahojte, nám vyšlo prvé Ivf - ET. Boli sme v Brne. Vklad vyšiel na sobotu tak o dva týždne nato krv, HCG 3152😍. Mala som ísť na ultrazvuk až o dva týždne, ale našla som si krv na slipovej vložke tak som sa zľakla, lebo tiež užívam progesteron 4 ráno a 4 večer. To som bola 5+6 tt. Už som raz potratila tak hneď panika. (prir. Otehotnela) Volala som do CAR, že mám ísť na ultrazvuk skôr. Tak som išla na druhý deň. Tie nervy, viete si predstaviť 🙈 doktor ma pozrel a nakoniec aj bilo srdiečko ❤️ podľa ultrazvuku 5+4. Tam som sa od radosti rozplakala, hneď mi bolo lepšie. Včera som opäť spinila😕 v utorok idem na ultrazvuk znovu (to bol môj prvý pôvodný termín). Tiež chcem nech je už 1. Trimester za mnou 🙏 ide to pomaly... Tesim sa, ale teraz sa chodim častejšie kontrolovať na WC, či je to progesteron. Muž má vždy upokojuje, ale ja sa neviem hneď ukludnit, chvíľu to trvá 🤷 mám kľudovy režim ani vencit psa nechodím. Držím nám baby palce🍀 nech už máme tie malé uzliky šťastia v náručí.👶

lostris151
autor
21. apr 2019

Upne suhlasim, ani si neviem predstavit ze este mam 9 mesiacov cakay, pardon teda 8 😁 kedy vam vychadzaju terminy? @susanne08 hlavne pokoj a pohodku, normalne ti teraz pri tom mojok kolotoci zavidim ten kludovy rezim. Gauc je moj najlepsi priatel stale by som len spala. Manzel vcera vecer na mna kuka v posteli ze ako vobec mozem byt unavena vsak som cely den spala. Tonjeho spatie je oddych na gauci medzi pracou s ocami na cinanka 😂😳 inak to hcg mas celkom vysoke ci je to normalka, super inak ze uz mas tie sona za sebou 😍
@zuzu8511 inak to cim sme si presli ako naozaj nikto nepochopi len my, ako ja obcas pripomeniem drahemu ked je zo vsetkeho taky kludny a co stresujem a tak ze jemu sa to vravi ten vsetko co spravil bola jedna sukromna navsteva izby a tot vsio. Uplne zabuda na to co som musela a stale musim absolvovat, a preco mame take stresy.

zuzu8511
22. apr 2019

@lostris151 môj manžel sa síce predomnou snaží byť kľudný no keď sa niečo stane ako to spinenie tak ma obskakuje a stráži ako poklad ,niekedy som z neho až prekvapená.ale to je aj ty ,že on neznáša injekcie a všetky so mnou prežíval a nevie si predstaviť ,že by som tým musela prejsť znovu.Ale už chcem byť asponv 36 gt.vsetko sa to strašne vlečie a fakt to neustále čakanie je vyčerpávajúce 🙂

nikusiak9
22. apr 2019

Ked si zadas termin do prpfilu prida ta do terminoviek a rpvnako je tu kopec skupin na ivf

susanne08
22. apr 2019

@lostris151 ja si tiež rada pospím aj poobede, muž detto aj so psom. spí celá rodina🙂 ale tak nemám také tempo ako ty. HCG mám ešte v norme v tej tabuľke, čo dávali baby po 5 dňovej PK, tak uvidíme zajtra čo povie doktor a dúfam, že už nebudem musieť len ležať, lebo ja tiež neobsedím🙂 mne vychádza termín na 10.12. a tebe kedy? kedy to chcete oznámiť rodine?

mkt26
22. apr 2019

Ahojte zienky, vsetkym Vam gratulujem a tesim sa s Vami. Ja som uspesne otehotnela po prvom IVF momentalne som 10+3tt a boli na zaviatku riadne nervy. Zo 17 vajicok sa podarilo oplodnit iba 5 a z toho sa 4 po troch dnoch zastavili. Na 5 den mi vkladali jedno embryo ktore bolo najsilnejsie. Bola som smutna a bala som sa co bude kedze mi nic na mrazenie nezostalo 😢 chvala bohu po 7 dnoch mi zacal vychadzat pozitivny test najskor duch ale ciarka silnela. 10 den po ET som sla na krv (stvrtok) s potvrdili mi tehotenstvo o 4 dni som zacala spinit vyplasila som sa tak som letela na pohotovost tam ma nechali a davali mi infuzie na zastavenie krvacania nakoniec som tam bola dva tyzdne lebo sa cakalo na akciu ❤️ Teraz je aj napriek stresu a problemom na zaciatku vsetko v poriadku a uz sa aj prestavam bat este vydrzat ten tyzden a pol nech prejde prvy trimester 😊😊 vsetkym Vam drzim palce!!!!

lostris151
autor
22. apr 2019

@susanne08 mne to vychadza na 17.12, budeme mat pekne vianocne darceky 😊😍 ja som to uz zopar ludom povedala tak rodina a ty najblizsi co to so mnou prezivali, mi prislo blbe ze ma podporovali a vypocuvali ked bolo treba a teraz im nedat vediet ze sme zase o krocik blizsie 😊 bolo by to ine kebyze som tu v kanade a riesime to lebo by to bolo hlavne medzi mnou a manzelom ale takto som mala svoje slovenske okolie na pomoci 🙂 no a zvysku sveta po tom 3 trimestri, vychadza to nejako okolo 11 Juna, a my mame 17.6 vyrocie svadby tak som myslela, ze to potom mozeme spojit 🙂 mate nejake appky stiahnute na tehotenstvo? Ci len ja som taka salena 🤣😁 fest si toto zmesane pocity lebo sa moc tesim ale na druhej strane ma sem tam zamrazi ze co ak to nie je pravda 😳 a nieco bude zle ale potom si zase vravim ze vsak vsetko mi vyslo v poriadku, tehotna som este nebola nikdy, vraveli ze by to malo ist ok, mam gen testovane embryjko tak to tiez ok tak vlastne to musi byt ok 😌 si ako schizofrenik pripadam obcas, lebo diskutujem v hlave o stonsest 😂 inak upravili ste si nejako speci jedalnicek?

susanne08
22. apr 2019

@mkt26 gratulujem aj tebe veľa zdravia😊 a čo ti v tej nemocnici dali?

susanne08
22. apr 2019

@lostris151 presne najkrajšie vianoce to budú. My ešte nikomu, lebo predtým som sa pochválila rodine a nedopadlo to dobre. Budeme oslavovať moje narodeniny tak vtedy im to povieme. Máme tiež v júni výročie ale ostatným asi tak priebežne, hlavne tým čo sa stále trápne pýtajú. Ja mam apku Pregnancy stiahnutu a čítam vývoj na babyweb.sk co sa jednotlivých týždňov týka keď niečo po anglicky nerozumiem. Stravu áno už od vkladu, žiadnu bryndzu ani iné nepasterizovane výrobky, bylinky som si teraz čítala co by sa nemalo, veľa bolo že buď prekvrvuju maternicu alebo znižujú účinok progesteron.

zuzu8511
22. apr 2019

@mkt26 gratulujem 🙂 to sme na Tom skoro rovnako nám ostalo z 8 vajíčok tiež len jedno embryjko a ujalo sa 🙂

zuzu8511
22. apr 2019

@lostris151 som na tom úplne rovnako ako ty tiež si pripadám ako šialená niekedy 🙂 my máme termín 13.12 zatiaľ takže fakt nás čakajú najkray Vianoce 🙂 a aj u nás to už najbližší vedia,ktorý to prežívali so mnou a držali má nad vodou.A jasnee že mám apku už stiahnutu.ja len dúfam,že to nieje sen a všetko bude v poriadku lebo ja si to už inak ani neviem predstaviť 🙈 presne o bylinkách som si už aj ja čítala 😁

lostris151
autor
22. apr 2019

Super! Kuknem tu babyweb.sk tam som este nebola, pregnancy ma aj ja 🙂 ja aom tiez tie syry vylucila a bylinky, caj som prestala pyt ale prisla som na to ze vraj Roibos je 100% ok ked si tehotna, on ma aj vapnik v sebe tak som sa potesila lebo mi chybal moj vecerny pol litral caju. Ale ked luhujem tak tiez len tak kratko to tam omocim. Ked vravim znamym ze nech to neprehanaju s tymi bylinkami tak na mna kukaju ako na blbu 😔 aj drahemu stale pripominam a ten stale ze si nemysli ze ked zjem jeden listok bazalky alebo petrzlenovej vnate ze mi to nieco spravi. Ale tak mu stale vysvetlujem ze mi ta vnat za to fakt ze nestoji, a samozrejme ze neries to... vlastne nic nemam riesit a tvarit sa ako keby min 3 mesiace neboli a ja som otehotnela po vasnivej noci... jo nevysvetlis..🤦‍♀️🤷‍♀️

susanne08
23. apr 2019

@lostris151 tak už som po druhom ultrazvuku, drobček narástol aj srdiečko pekne bilo🙂 roibos dobre vedieť ten nepijávam, ale čítam, že aj na migrény je dobrý. včera ma tak hlava bolela (zmena počasia) že som až vracala:( ten môj je tiež číslo, občas zabudne a pýta sa ma, či si nedám poldeci🙂 potom sa spamätá, že jáj však nemôžeš. kedy máš ultrazvuk?
@zuzu8511 my dávame tipy na termín pôrodu s mužom tak aj 13.12. tam je🙂

dnes som sa aj s doktorom bavila ohľadom nifty testu, tak ma už predbežne objednala sestrička na termín, je to drahé ale tak vieš, že máš zdravé dieťa a ako bonus aj pohlavie. Doktor hovoril, že je to dobré a čo má skúsenosti tak tie trisomy testy, že nie sú také presné a občas vychádzajú bludy.neviem ešte som si o tom trisomy veľa nečítala, iba že to hradí poistovňa mi vravel.
A vy máte genetiku embrií baby tušim tak si asi toto už netreba dávať robiť....

zuzu8511
23. apr 2019

@susanne08 juuuj ti trošku závidím ten ultrazvuk 💞 teším sa s tebou 🙂 ja genetiku nemám a asi ani na ňu nepôjdem okrem toho základu ,ktorý sa robí.

lilly79
23. apr 2019

Ahojte, tak dnes som bola na krv a týchto 5hodin bolo nekonečných..... Ráno som si robila testik vyšiel mi poztitvny a teraz mi volali, ze HCG 1353 a zajtra o 15 hod. idem na ultrazvuk.... Dúfam že všetko bude v poriadku ✊❤️🙏👌

zuzu8511
23. apr 2019

@lilly79 👏👏👏👏 gratulujem a vitaj medzi nami tehulkami 🙂

lilly79
23. apr 2019

@zuzu8511 ďakujem ty si už mala ultrazvuk?

zuzu8511
23. apr 2019

@lilly79 až v štvrtok 😫😫

susanne08
23. apr 2019

@zuzu8511 ďakujem no vždy som trochu v strese čo sa ultrazvuku týka. Tak čítam, že vo štvrtok ideš to bude ktorý tt? Ešte 2x sa vyspis, tak čakáme na správy ☺️
@lilly79 gratulujem, vitaj tehulka! Ak si dobre pamätám chodila si k štelcl? Som zvedavá aký termín pôrodu budeš mať ty 😍

lilly79
23. apr 2019

@susanne08 dobre si pamätáš, zajtra idem na prvý ultrazvuk. Dnes ako som bola na krv, tak Dr. mi predpisovať fraxiparin na základe odporúčania hematologicky, takže od dnes si ho začnem pichat a chce ma co najskôr vidieť, takže zajtra o 15 hod. idem na ultrazvuk. Verím, že všetko bude v poriadku, koordinátora mi povedala, že sa mám spestriť tak od dnes budem oddychovať.
Viete mi povedať ci na prvom ultrazvuku sa rieši? Lebo koordinátorka, že od zajtra do 14 dní mam ísť a malo by byť už aj akcia ❤️ držím nám všetkým veľmi palce 😘✊🙏👣

susanne08
23. apr 2019

@lilly79 na krvi si bola v Brne? Ja som všetko u môjho gyn riešila. Po krvi som tiež mala ísť o 14dni na ultrazvuk čiže dnes, ale bola som aj minulý kvôli krvácaniu a už vtedy bola akcia srdca. Takže si 5 tt, podľa mňa pozrie či uvidí gestacny vak inak ma nič nenapadá. A chce ťa vidieť štelcl? Lebo aj môj gyn v BA ma hneď chcel vidieť, ale sestričke som vysvetľovala, že som po ivf a mimomaternicove nehrozí (viem ze mizivé percento sa stáva) tak potom že dobre.

zuzu8511
23. apr 2019

@susanne08 som 7 gt takže už by malo byť aj 💞 a tiež sa trošku bojím či bude všetko v poriadku 🙏

susanne08
23. apr 2019

@zuzu8511 bude uvidíš a štvrtok sa budeš tešiť zo srdiečka 💞

lilly79
23. apr 2019

@zuzu8511 neboj, všetko bude v poriadku 💞✊

zuzu8511
23. apr 2019

Susanne08 lilly79 dúfam baby strašne sa bojim 🙏

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre