Pocit menejcennosti po neúspešnom IVF

16. okt 2023

Ahojte, prišla som sa sem trosku vyliať. Mám za sebou prvú stimuláciu a aj odber vajíčok. Najorv mi bolo povedané že mám malo vajíčok a dnes som sa dozvedela že vajíčka boli nezrelé a teda oplodňovat to nebudu nakoľko je to jasný neúspech. A vo mne sa strašne zhromažďujú pocity že som zlyhala, že nie som schopná ani len v podstate mat ovulaciu. Veľmi má to trápi a neviem ako sa s tým vyrovnať. Som mladá, nemam ani 30, AMH nad 7 ale PCOS. Manžel ma poruchu spermatogenezy takze jedinou možnosťou pre nás je IVF. Všade som sa Dočítala že s takýmto amh je veľa vajíčok a aj ženy s PCOS to tak majú. Neviem prečo to u mna bolo inak. Mám pocit že manželovi nikdy nedam dieťa, že nevyplnim v sebe to prázdno čo mam.. Pred tym ako sme išli do IVF som bola silná, nikdy som sa nedeptala že tehotenský test je negatívny a tiež ani som nikdy šialene neriešila ovulacnr testy dokonca keď manželovi zistili poruchu spermatogenezy tiež som to zvládla. Ale ten cyklus IVF ma úplne položil..

viestta
16. okt 2023

V rvom rade ty si nezlyhala, v ziadnom pripade. Niektore veci su mimo nasej vole a nemozeme za to, ze sa nepodaria. Za druhe, mas hormonymi rozhadzane cele telo a to vyplyva aj na tvoju psychiku. Preto tie pocity. Uz su lekari mudrejsi, uz budu vediet ako tvoje telo reaguje a prisposobia tomu dalsie postupy. Treba verit im aj svojmu telu, verit, ze dalsi cyklus bude uspesny.

luccija
16. okt 2023

Máš výborný vek budete skúšať ďalej.Nemusi sa podariť ani prvé, druhé musíš veriť, že to bude dobre

drake122
16. okt 2023

Menejcenná by si bola, keď po zistení diagnózy sa rozhodneš, že nepôjdeš do žiadnych pokusov IVF a vykašleš sa na svoju túžbu mať dieťa. Ak si preto všetko spravila, v podstate aj za cenu vlastného zdravia, telesného aj duševného, tak nikto ti nemôže vyčítať, že si menejcenná, aj keď sa to nepodarilo.

miadi
16. okt 2023

Nezlyhala si! Su veci v zivote na ktore nemame ziadny volyv dosah. Proste toto nie je v tvojich rukach nie je to nieco co nedokazes. Je to mimo tvojej vole snahy. Vacsinou umele oplodnenie aj tak vyde az na 3 + pokus. V tejto oblasti nemam skusenosti no urcite je este sanca a ked nie.. mozete pouzit darcovske vajicko . Jedna z Kardashian’s mala po niekolko rocnom snazeni sa umelo oplodnit dalsie dieta v 44r . Drz sa a nebud na seba zla. Netrap sa hladaj v sebe silu a nadej.

ayaya
16. okt 2023

Úplne chápem tvoje pocity, niečo podobné som po prvom neúspešnom ivf prežívala. Tiež sme museli riešiť ivf kvôli partnerovi, nemá takmer žiadne spermie a aj z tých pár kusov čo mal, bolo ťažké niečo vybrať. Dokonca sme museli mraziť spermie, aby bola istota, že vôbec budeme mať čo použiť. Keď som sa dozvedela, že to prirodzene nepôjde, tak som to vobec neprežívala, hneď padlo rozhodnutie, že ideme do ivf. Všetky výsledky som mala v poriadku, AMH som mala nad 6, stimulácia vyzerala byť úspešná, odobralo sa dosť vajíčok a potom studená sprcha, takmer všetky nezrelé. My sme sa dostali aj k jednému vkladu ale kvalita embryí bola taká, že bolo jasné, že nič z toho nebude a ani nebolo. Strašne zle som to prežívala, celé dni som len preplakala, mala som pocit, že nikdy nebudeme mať dieťa. Nejako som sa pozbierala a začali sme riešiť ďalšiu stimuláciu, zmenili mi lieky aj dávkovanie, posunuli odber vajíčok o dva dni a hneď prvý vklad bol úspešný.
Ono veľakrát tá prvá stimulácia je pokus - omyl, lebo nikto nevie, ako tvoje telo zareaguje na stimuláciu. Ak sa rozhodnete pre druhé ivf, možno by nebolo zlé aj rozmýšľať nad zmenou centra, aby ste mali čerstvý štart na novom mieste. Netreba vešať hlavu, viem, že teraz je to veľmi ťažké ale nič nie je stratené. Ešte ste mladí a kým máš vajíčka a manžel spermie, máte veľmi veľkú šancu, že budete mať dieťa 🙂

veselo_neveselo
16. okt 2023

Sucitim s tebou, ibaze ja mam o 10+ rokov viac, spermise vdakabohu ok, a z mojich par zrelych vajec sa nic neoplodnilo.
Ty mas aspon sancu, ze na dalsi pokus nastavia lepsie protokol, nechaju ich viac dozriet. Mas cas to skusat, nastavit spravne liecbu, cas je na tvojej strane, aj moznosti.
V mojom pripade niet co vylepsovat, skusime este icsi ked sa zas podari nieco nastimulovat, ale to je tak vsetko.
A ten pocit ze deti mat nebudeme je hrozny. Ale drzim ti palce, mas este nadej, tak nezufaj. Dobre bude.

menelag
17. okt 2023

Ja som uz po 6tom neuspesnom vklade a najviac mi pomohlo z celeho procesu odobrat zle pocity - to ze som si nacitala vela informacii o procese, pochopila som ze nie som jedina, mozno som len na zlej strane statistiky (a zial aj na tej musi byt niekto). Cim viac viem o vsetkom tym beriem situaciu vedeckejsie a menej osobne.
To ze si napisala je super lebo takto lahko prides nato ze je vela zien co maju rovnake problemy. Nie si sama a zle pocity nepomozu. Aj ked je to tazke pozeraj sa dopredu a najdi cestu. Bojuj 🙂

barju
19. okt 2023

Pri PCOS je ten problém vajíčka sú nekvalitné,ze aj keď vznikne veľa folikulov tak môžu byť prázdne a vajíčka nezrelé preto treba užívať inozitol, omega 3. Koenzým Q10, D3, metylfolat,pokiaľ máš inzulínovú rezistenciu,tak možno aj lieky na cukrovku.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre