Zdravím Vás. Chcem sa opýtať či majú antibiotiká nejaký vplyv na rast folikulov.
Snažíme sa o dieťa už dlho a mame teraz naplánovanú inseminaciu. Ja mám tretí deň antibiotiká kvôli zapálenému hrdlu, teplota atd. Muža to chytilo dnes a nasadil si antibiotiká aj on. O nejakých 10 dni by som mala dostať ms. Keďže nemám pravidelnú tak neviem aký deň ju očakávať. Mám od 3-7dc užívať letrozol a následne budem chodiť na folikulometriu a potom IUI. Minuly cyklus som mala clostilbegyt a nezabral (žiadny dominantný folikul). Dost ma to zobralo a poplakala som si. Už som sa ukludnila, že to tento cyklus vyjde a zrazu toto.
Je tam asi veľká šanca, že to nevyjde ani tento cyklus však? Všade čítam že atb majú veľký zlý vplyv na spermie a on ma zhoršený spermiogram už bez toho a užíva vitamíny. Je možné že ani mne nebudú rast folikuly? V deň kedy budem užívať letrozol už určite atb brat nebudem mám ich len na 10 dni. Ale chlap začal brat dnes a teraz nad tým veľmi rozmýšľam, že to asi nebude mat ani tento cyklus zmysel či? Fakt som už dosť smutná 😭😭
@simca115 no veď budem musieť počkať do pondelka 🙄 ale chcela som vedieť či s tým ma niekto skúsenosť alebo tak. Lebo ja už som zúfalá z toho čakania. 😭 4x neúspešný pokus, potom anovulacny cyklus, potom čakanie na spermiogram, anovulacny cyklus a teraz keď som mala konečne nádej zase toto 😭 je to tak náročné 😢
Napísala by si mi správu ? Môžeme sa kľudne porozprávať.
Ak nie je nevyhnutné, antibiotiká nebrať... Ako mám rozumieť, že si ich nasadil? To akože sám? Antibiotiká sa neberú len tak, ale až keď si telo pár dní nevie s chorobou poradiť samé. Nám sa ani po pol roku neupravil spermiogram po nich a skončili sme na IVF. Ďalšia vec, či chceš ísť na IUI, keď budeš po antibiotikách. Treba si zvážiť, či je nutné antibiotiká brať, či je to také vážne - neviem diagnózu 🤷
@bambulka711 no mne ich dala doktorka lebo mám zapálene hrdlo- infekcia, celé biele ani prehĺtať som nemohla, zimnice a teploty. Ale dobrat ich musím aj keď mi je už lepšie. Chlap si dal včera penicilín lebo bolo mu neskutočne zle, mal teplotu, cely sa potil a nemohol ani sliny prehltnúť. Takze tiež zapal. Dnes bol na pohotovosti a dali predpísali mu iné antibiotiká ale tiež penicilín. A prvé dieťa už vyše týždňa doma zo škôlky lebo tiež choroba 🙄🫣 no takze neviem aký bude další postup. Zajtra zavolám do CAR že čo ďalej či ísť aspoň na spermiogram že v akom stave to bude lebo stále berie vitamíny ako liečbu spermií tak neviem čo povedia
Určite treba zavolať, antibiotiká sú svinstvo a spermiám trvá najmenej 3 mesiace, kým sa dajú do poriadku. Nehovorím, že to musí byť váš prípad, ale treba to skonzultovať. Plus samozrejme aj ty, po nejakej ťažšej chorobe ísť do IUI... na vajíčko by to vplyv mať nemalo, ale ja by som počkala. Aj keď chápem, že to čakanie je na nervy, prežívame to tiež.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Bolo by dobré zavolať do kliniky či to má význam alebo nie. Tam ti poradia. Ja tiež beriem antibiotiká dlhodobo ale kvôli ženskym veciam a ako prvé som sa opýtala či to ovplyvní ivf. Tak skús zavolať