PGD a netestované embrya

doda89
13. dec 2020

Ahojte chcela by som vedieť či ste vkladali aj netestovane embrya a či Vám to s nejakým vyšlo 😊✊🏻// (viem že vecsina ani netestuje)
Keďže idem na opu 15.12 neviem koľko bude dobrých a na testovanie pgd by sme chceli 3🐣🐣🐣a chcela by som vyskúšať jedno netestovane vložiť mám robertsonovu translokaciu q13 q15 čiže mám 45xx a 50/50%zdrave a zle vajíčka 🙂 ak by embriolog povedal že sa vyvíjajú nejaké dobre aj bez pgd chcela by som to skúsiť vložiť ...testovať majú v Brne až v januári cca 4tyzdne kým budú výsledky 🙈tak by sme chceli (chcela) ET tento mesiac 😇🙏🏻🙏🏻 Aký je Váš názor??

albertka1980
13. dec 2020

@doda89 ahoj, ja by som si netestovane vlozit nedala. My sme museli podstupit IVF s PGD, pretoze som 3x prirodzene otehotnela, ale aj 3x potratila. Manzelovi potom zistili translokaciu chromozomov a preto doslo k potratom. Ale mozno Tebe to vyjde.

doda89
autor
13. dec 2020

@albertka1980 dakujem 🙏🏻Ja už mám 5x za sebou pirodzene a 5x nevyšlo :/ vždy do 8tt to skončilo ale to mi všetko zistili až po tom (tu translokaciu,lepive doštičky) čiže už len to som chcela počuť ako bol niekto na tom “podobne” ;)

leamax
15. dec 2020

@doda89 ahoj.mne niekto povedal,ze ani PGD nie je uplne zaruka.pred 7 rokmi sme mali 4 krasne,ukazkove embryjka.bolo to uz nase 6.IVF.2 sme hned vlozili,2 isli na PGD a uplne zdrave putovali na zmrazenie.mala som za sebou 4 potraty a skusili sme asi vsetko,co sa dalo.
Tie 2 "nevysetrene" zrovna vstavaju do skolky a su to uplne zdravi,sikovni,uzasni chalani🥰🥰
Minulu jar sme vlozili 1 embryjko,ktore bolo na PGD.nechytilo sa.verila som tomu druhemu,otehotnela som,no,zial,v 9tt nasa radost skoncila😢 nevedela som to pochopit,kazdy vravel,ze asi malo nejaku vyvojovu vadu nezlucitelnu so zivotom.a vtedy mi jeden lekar povedal,ze ani PGD nie je zaruka uspechu...
Tiez mam syndrom lepivych dosticiek,na ktory mi prisli az po porode.brala som sice preventivne vtedy fraxik (tak,ako aj ostatne tehotenstva),no nikto neprisiel na to,co bolo pocas tehotenstva s dvojkami ine,vdaka comu to vyslo.su to proste nase male zazraky🥰🥰 (a modlim sa,aby nam este jeden taky bol dopriaty🙏🥰)
Kazdopadne drzim silno prsty,nech to vyjde aj vam😊

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre