Ahojte. Dnes som bola na dalsom KET. Boli sme si po surodenca. Ktora z vas bola tiez na vklade alebo s v blizkej dobe chysta? 😉 Podporme sa navzajom 😍
@jarrys a kolke IVF? Ja som mala zatial len jeden cyklus. ET mi nevysiel z nasledneho KET mam doma 1 a pol rocneho synceka a mali sme jednu zmrzlinku tak sme si dnes boli po nu. Drzim ti velmi palce aby ti to vyslo 😉🙏🍀
@janulka1351 toto je 2 IVF cyklus. Prvy cyklus som absolvovala v januari 2022 Helios BB a len jedna blastocysta ktora sla ako KET lebo tam nerobia ET. HCG bolo a potom zacalo klesat. Neboli sme tam ale spokojni lebo urobili dost vela kixov. A maj 2022 som sla na inu kliniku a twm sa podarili 4blastocysty. Urobili v maji aj ET ale ten nevysiel. A teraz som bola na KET. Tak dufam ze uz vyjde lebo je to velmi narocne na psychiku.
@jarrys ja som praveze v Helios BB spokojna. Z mojej skusenosti nemozem zle povedat,teda zatial. Ja som tam zo zaciatku mala stastie na Krajkovica a potom skoro stale na Svacovu a ta je uplne super. Ku mne sa ani Krajkovic nespraval zle a ked som sa daco spytala tak mi v pohode odpovedal. Kamoska ta napr na neho nadava a pokial sa da tak k nemu viac nejde. 100 ludi 100 chuti.
@jarrys na psychiku je to vsetko dost narocne,ale za ten krasny maly vysledok to stoji 🥰 tomu ver 😉 treba len verit ze to dobre dopadne. A teraz si isla na ktoru kliniku?
@janulka1351 ja som mala Rosovu, raz Krajkovica a transfer a po transfere kontrolu robila Svacova. Rosova mi zle diagnostikovala tekutinu v pravom vajecniku a posielala ma stale na vyber. Nebyt toho ze som sla si to overit k mojmu gynekologovi tak mi vyberu zbytocne vajecnik v ktorom ziadna tekutina nebola. Aj ked mala papier od mojho gynekologa ze je to oka tak stale ma posielala na operaciu a vyber vajecnika v ktorom ziadna voda nebola. Potom ma posielala na konizaciu ktora je prisne zakazana pre zeny ktore este su nerodicky ako ja a chcu mat dieta. Pri odbere folikulov sa netrafila a skoro mi prepichla mocak. Krajkovic uplne necitlivo pred odberom folikulov na poslednej kontrole mi uplne necitlivo povedal ze nic moc a ze nevie ci ma este predlzit protokol ale ze to uz necha tak a uvidi sa co zo mna vytrieskaju.
@janulka1351 Rosova, Svacova ako aj koordinatorka nikdy nevedeli odpovedat na moje otazky. Vzdy len mozno, nevieme a podobne. V novom centre ked som im povedala aku stimulku mi dali tak tam skoro doktor odpadol a spytal sa ma ci chceli zo mna vytrieskat posledne vajicko (AMH som mala 0.71). ze pri tak nizskom amh sa nemoze davat taka stimulka aku mi dali oni. Navyse co som si pisala aj s inymi tak tam maju asi len jednu liecbu Bemfolu a decapeptyl lebo to brala kazda. No a nehovorim ani o tom ako necitlivo mi oznamila koordinatorka ze som prisla o babatko.
@janulka1351 teraz som GYNFIV Zilina a velmi velka spokojnost. Neda sa ani porovnat. Vsetci uplne mili, vedia na vsetko odpovedat a naozaj sa snazia aby nasli spravnu liecbu a podarilo sa to. A hlavne tam mam pocit dovery v nich ze vedia co robia vsetci. A liecba sita presne na zenu a jej vysledky a nie hromadne len j3dna pre vsetky. V heliose som mala pocit ze som pre nich len kus, len eura. o dufam ze to vyjde tentokrat lebo uz sa mi ide stale tazsie a tazsie na vklady. A uprimne zacinam viac a viac nenavidiet svoje telo.
@jarrys s Rosovou som sa nestretla vobec ani jedenkrat,tak ta neviem aka je. Krajkovic mi pride odmerany,no ja som ho vystihla skor v tych lepsich naladach ked sa aj usmial. Mne najlepsie vedela veci vysvetlit Svacova,len jasne u mna problem nebol ale bol na strane partnera. S tou bemfolou mas pravdu poznam 4 zeny co ju tiez mali...jedna baba co som sa tam s nou zoznamila a stali sa z nas kamosky ta mala ine lieky vzdy...vajicok vzdy malo a aj malo embryii jej vzniklo...potom som ju uz ukecala nech si pyta doplnujuce vysetrenia a nakoniec sa zistilo ze ma nejaku geneticku poruchu na chromozome,nieco sa jej tam stiepa a vlastne dietatko nebude mat bo by bolo tak postihnute ze nezlucitelne so zivotom. Tak isla so Brna do Heliosu vravi ze tam uplne iny pristup aj vsetko a jedine z darovanych vajicok.
Teraz sa ako citis? Myslim po vklade,ake mas zatial pocity
@jarrys pozeram ale ze sme tu len dve co mali teraz v blizkej dobe vklad...som myslela ze nas tu bude viac 😊
@janulka1351 no co som citala tak baby mali vklady zaciatkom juna. Teraz v tomto obdobi len ja a ty. Vies co sama neviem ako sa citim. Mam velmi zniesane pocity. Na jednej strane chcem veeit ze teraz to vyjde konecne. Na druhej strane ma prepadaju pocity strachu ze to dopadne ako dvakrat predtym. Velmi si zelam wby to vyslo teraz. Fyzicky sa citim ani neviem, mam taje pobolievanie v podbrusku, take zvlastne. Ako predmenstruacne ale zaroven ine. Tazko sa to opisuje. Obcas pocit akoby som mala svalovku v podbrusku. A obcas mi byva tazko od zaludka, hlavne vecer to na mna pride. Naozaj velmi si zelam aby to vyslo ale bojim sa ze to zase dopadne zle. a neviem sa zbavit toho strachu. do teraz som nespinila ale neviem ci to vzdy musi byt pri zahniezdovani. Pri prvom KET som mala po nom spinenie. Teraz zatial nemam ale davala som si embryoglue co v Heliose neponukaju.
@jarrys embryoglue som si nedavala ni predtym ani teraz tak to neviem posudit...ja ked som mala ET tak ked som zacala spinit to uz bolo zle znamenie a nevyslo to a po KET som nespinila vobec a vyslo to...ale nemusi to nic znamenat. Velmi ti drzim palce aby ti to vyslo 😉🍀🙏 a ak sa smiem spytat ty mas kolko rokov a preco ste museli ist cez umele?
@janulka1351 v Heliose embryoglue ani nemaju v ponuke. Ja mam 39 a doktori kvoli viacerym veciam vylucili prirodzene otehotnenie. Nizske AMH, nepriechodny pravy vajcovod takze tam je ovulka kvazi naprazdno kedze sa vajicko nedostane cez zablokovany vajcovod. Tiez predrakovinovy stav na krcku maternice. Dufam ze uz nic viac nenajdu a tento pokus vyjde. A vy ste mali aky problem ked umele?
@jarrys fuu no mas toho dost. Kludne mi tykaj. Ja mam 29 tento rok budem mat 30. A u nas bol problem na strane muza - OAT. Malo,slaba pohyblivost a aj zly tvar. Po vitaminoch co mal sa mu to zlepsilo len na chvilku a ked si telo na ne zvyklo tak vysledky presne take iste ako predtym. Sancu na prirodzene sme mali s jeho vysledkami len 5%, keby sme chceli IUI tak cca 7 az 9% a tak sme sa rozhodli ist rovno do umeleho.
Mne jedine povedali ze AMH mam nizsie ako by som mala v danom veku mat ale ze stale v norme.
@janulka1351 ahoj, ja mam doma 1 dieta z ket 2 roky a tiez mam este jedno zmrazene. Bojim sa to absolvovat. Drzim palce nech to vyjde
@jasminka22 dakujem velmi pekne 😊 to mame rozdiel pol roka medzi detickami. Preco sa to bojis absolvovat?
@janulka1351 u nas partner ma vsetko tip top len vo mne je problem. A naozaj dufam ze to vyjde tentokrat. Vacsine zien vysiel prvy alebo druhy pokus. A ak nie tak treti skoro kazdej. Ak mi nevyjde tento tak uz neviem co je zle so mnou. Zacinam byt z tohto vsetkeho uz vo velmi velkom stese a pod velkym tlakom.
Ahojte môžem sa pridať do skupiny? 🤗
Ja som mala 9.6. KET, čakám na výsledok, vo štvrtok pôjdem na sono a krv, ale chcem sa opýtať, ja som nemala nejaké extra príznaky, je to normálne? Niektoré čo som čitala príspevky tvrdili, že jemne špinili a že to bolo dobré znamenie, ale ja nie 😔 len také jemné pichanie v brušku, ale nič iné, bojím sa že to nevýde, lebo máme len 1 pokus
@linda279 ja som mala 17.6. piatok KET a zatial som nespinila. Aj ked vcera som kusocek slabotmaveho mala ale to boli iba 3 bodky a dnes jedna mala slabuckohneda bodka. Inak vobec nespinim. Nemusi byt spinenie. Moze to byt ale nemusi co som citala ja. Aj pichanie v podbrusku pisali niektore ze je dobre znamenie. Tak tebe sa to uz blizi super. Drzim paste. 🤞🙃 ja az buduci stvrtok na kontrolu. A testovala si sa?
@jarrys ďakujem 💗 aj ja držím palčeky 🤞🤞🤞
Netestovala, nemám akosi odvahu, počkám na tej štvrtok, len sa bojím, že keď neboli žiadne príznaky, tak nič z toho 😔 ale v kútiku duše sa snažím myslieť pozitívne 😍👶 že to bude dobré ... jemné pichanie pod bruškom je, ale to jemné a bojím sa že to je menzes lebo uživam progesteron 2x denne a Estrofen 3xdenne, ty maš niečo na užívanie?
@linda279 Samozrejme, je to v poriadku. Hlavu hore 🙂 Akýkoľvek príznak, či už bolesti, pichanie, naliate prsia a pod., je spôsobený pravdepodobne len liekmi. A naopak absencia príznakov neznamená, že sa nezadarilo. Každé telo znáša tu nálož hormónov inak, dokonca tým, že každý men. cyklus je iný môže tá istá žena každý vklad vnímať inak. Toľko teória a teraz prax 🙂. Tiež som bola 16.6 na KET a nepozorujem nič zvláštne. Možno prvé 3 dni slabučké akoby menštruačné kŕče, jeden večer zvýšená teplota a odvtedy už nič, ale dúfam, že sa podarí aj tentoraz. Keď to porovnám s ET, kedy bolo tých liekov podstatne viac a brala som ich dlšie, bolesti som mala podstatne výraznejšie, dokonca zimnicu a samozrejme aj prestimulované vaječníky dlho boleli, ešte v 3 mesiaci tehotenstva som ich mala zväčšené, už od OPU som nemohla ani spávať na bruchu. Nešpinila som vôbec vtedy a zatiaľ ani teraz, klop, klop.
@janulka1351, @jarrys
Dievčatá, je nás podstatne viac, čo sme mali vklad teraz nedávno, skúste pozrieť aj do skupiny IVF, ak tam nie ste. Držím palce, aby ste sa stali mamičkami, resp. viacnásobnými mamičkami. ❤
@zanajana ano uz som postrehla ze nas je viac,len som tam nechcela striehnut stale komentare,tak preto som zalozila tuto skupinu ze budeme to tu mat prehladnejsie 😉 aj tebe drzim palce,nech ti to vynde. Uz mas nejake dietatko?
@jarrys chodím do MT Helios, je to moje u nich 2hé IVF, inak som chodila do GynFiv ZA, ale tam sa nič nepodarilo 😔
Hej pociťovala som také mierne bolesti v podbrušku, ale nič extra silné a tak pichalo aj na jednom mieste, ale inak ako pred menštruáciou ... ja pred mrchou nepociťujem bolesti, ja až keď ju dostanem, zakrvácam, tak potom mám tlaky, toto bolo iné, tak pevne verím 🙏🙏🙏 ale áno je pravda že to aj lieky vyvolávajú
@zanajana ďakujem 😍 áno každá sme ináz pocity máme iné a tá neistota tých 14 dní je katastrofálna ... mám strach, lebo už mám 30 a ževraj vekom to bude horšie a horšie s plodnosťou a možnostou otehotnieť ... a vajíčok mám malo, ženy ktoré somnou ležali tak 16,18,20,22 a ja s biedou 8 😔 a potom aj horšie sa oplodňujú a ja som ešte darcovskými spermiami ... ale aj za to ďakujem bohu, že je takáto možnosť 🙏
@janulka1351 Mám už 11 mesačnú dcérku z IVF. Ešte by sme chceli súrodenca pre ňu, tak to hádam opäť vyjde teraz.
@jarrys Ja dobre viem, aké to je tak veľmi túžiť po dieťatku. Skúšali sme 4 roky, kým sme sa dostali na IVF, negatívny test mesiac za mesiacom. Dopriala by som každej jednej z celého srdca, ktorá túži po dieťati, nech sa vyplní prianie. Mne v centre po prvom vklade povedali, že sa mám správať tie cca dva týždne ako tehotná a tento prístup mi veľmi pomohol. Proste som si povedala, ok som tehotná a uvidím po krvi či drobec s nami zostane, alebo nie... Chcela som si aspon tie dva tyzdne uzit ten pocit "byt tehotná" aj keby to nevyšlo. A tak to robím aj teraz. Aj mi tak ľahšie utečie čas kým čakám. Testy som si vtedy spravila presne 2 kusy aj to az po pozitivnej krvi. A teraz tiez nebudem robit, resp. až po krvi ak by to bolo pozitívne.
@linda279 8 odobratých? A koľko sa podarilo oplodniť, resp. prežilo kultiváciu? Ja som mala v 34 rokoch odobratých okolo 20 vajíčok, už si presne nepamätám, no 5dňovú kultiváciu prežili len 3 Áčkové a jedno slabšie Bčkové. Veľa odobratých vajíčok ešte nič neznamená. Vo výsledku na tom môžeš byť úplne rovnako ako niekto, komu odobrali viac vajíčok. Dokonca aj z jedného sa môže podariť 😊.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@janulka1351 ja som mala KET v piatok 17.6. Moj treri pokus a dufam ze vyjde tentokrat.