Ovariálna punkcia bez narkózy

manita
1. aug 2013

Kočky, čo ste v Reprofite Brno absolvovali NATÍV IVF úplne bez stimulácie a navrhli vám OPU bez narkózy, mohli by ste napísať, aké to bolo? Dá sa to pri plnom vedomí vydržať? Dávali ste si pichnúť aspoň niečo od bolesti alebo ste to mali úplne naprírodno? Koľko sa podarilo vydolovať vajíčok, 1 alebo dokonca až 2? Dík.

tinkatinulka
27. aug 2013

@manita ahoj mna to čaká a tiež by ma zaujmalo hlavne ohladom bolesti ako to prebiehalo.dakujem za info.

holly74
27. aug 2013

@tinkatinulka
@manita ahojte, tak to by ma zaujímalo, prečo vám to navrhli? Načo sa vystavovať zbytočnej bolesti, ked tá narkóza trvá len nejakých 15 minút ?

tinkatinulka
27. aug 2013

@holly74 u nas to bude odber v NATIVE takže iba jedno vajko.vraj zbytocna narkoza..upokojoval ma doktor že to neboli..haha srandista 😀

holly74
27. aug 2013

@tinkatinulka Hm...či by si to ten doktor dal spraviť....Myslím že to bolí, ale asi sa to dá vydržať, ked je len jedno...

tinkatinulka
27. aug 2013

@holly74 a chces skusit nativ?a dovod? u nas zla kvalita vajok

holly74
27. aug 2013

@tinkatinulka Nie, Tinka, len ma zaujímalo prečo ženu nechajú sa trápiť, ked nemusí, kedže je tá narkóza taká malá. Pri zlej kvalite vajok Ti odporučili nativ? Tak toto môjho dokyho ešte nenapadlo...Ku komu chodíš?

tinkatinulka
27. aug 2013

@holly74 Machacovi..my sme skúšali už všekovake varianty a toto je jedna z posledných možností..mame zly SPG ale hlavne u nas je kritický 2 den po co je vlastne este len den vajička teda vec jeho DNA vybavy.Tak uvidime akej kvality ovulujem v normalnom cykle.

holly74
27. aug 2013

@tinkatinulka hm, asi sa k nemu budem musieť nakvartírovať...nebude to blbé, povedať Koudelkovi, že chcem konzultovať s Macháčom?? Asi bude , že.... inak sme tuším vytvorili vetvu pôvodnej diskusie o RF 😀 😀

tinkatinulka
27. aug 2013

@holly74 hej ja som mala na začiatku pociť že oplodnovať vie iba Marcelko vsetky baby sa k nemu hrnu ale na tie take komplikovanejsie pripady su tu skor Koudak a Machac.i je to aj vekom a skusenostami.neviem.machac sa dost venuje pripadom predcasneho zlyhavania vajecnikov.Už je z nas trosku zufaly lebo ked prehadzuje papiere v karte tak to už je zle..ale on vždy dačo vymyslí.Myslím že keby si chcela s ním konzultovať tak s tým nik nebude mať problem.Mne dokonca na par otazok ohladne amh odpovedal Stelcl a pohodičky. Macháč mu iba napísal že ho budem otravovať.

holly74
27. aug 2013

@tinkatinulka Ja mám amh ešte stále v pohode, takže na stimulku dobre reagujem, vždy máme pomerne dosť aj oplodnených, len niektoré sa zastavia 3. deň, niektoré sa spomalia a už nie sú na mrazenie potom, a tak 1-2 to dotiahnú síce na blastulku, ale neotehotniem s nimi ani tak ☹ Pri native vychádzajú dr. z toho, že v prirodzenom cykle je vajko najlepšej kvality?

gooobi
27. aug 2013

@manita
@tinkatinulka Baby dajte potom vediet co a ako, ako to dopadlo. Ja sa tiez chystam na native cyklus...

tinkatinulka
27. aug 2013

@holly74 no ja mam amh praveze vyssie pretoze mam PCO teraz som mala konečne 8 vajok ale hned začala selekcia akždým dnom len horsie a horsie..my sme to max dotiahli s 1 embryjkom na blastocystu ale kvalitu 2.No dedukcia nam vysla tak že ak su vajka nekvalitne nepotrebujeme vela ale jedno kvalitne ak ani toto neuspeje tak potom už neviem..mne sa pači že to bude bez liekov.clostil mi znižuje sliznicu zbytocne normalne ju mam oki.nebojim sa ani toho že iba jendo vajko lebo už sme to 2x mali že maxi davky a iba jedno vajko vhodne.

tinkatinulka
27. aug 2013

@gooobi no neviem ktora z nas sa tam dostane najskor..🙂

gooobi
27. aug 2013

@tinkatinulka no ja zatial len zbieram info a cakam na pravidelny cyklus 😀

manita
autor
27. aug 2013

😉
@tinkatinulka
@holly74
@gooobi
Kočky, nebojte sa toho. Najviac ma povzbudila @misha83 , ktorá natív úplne bez stimulácie a OPU bez narkózy absolvovala v RF a zvládla to úplne v pohode.

Bezbolestné to nie je, ale dá sa to vydržať. Oni sú v tom Reprofite fakt milí, pekne vysvetlia a poradia. Ja som sa pri kontrolnom UZV pýtala doktora, nech mi úprimne povie, či sa to dá bez tej narkózy ustáť. Povedal mi, že odsatie ako také vôbec nebolí, ale to prepichnutie áno, keď je to 1 folikul, tak je to v pohode, ale pri 2 folikuloch, ak je po jednom na každej strane, to je už ustáť trochu ťažšie. Vymyslel to nakoniec úplne super, napísal mi do papierov, že tesne pred OPU urobiť ešte jeden UZV (zvyčajne sa už vtedy nerobí) a vzhľadom na stav folikulov odporučiť pacientke, či dať narkózu alebo nie. Službu mal dr. Otevřel, urobil teda tesne pred punkciou ešte ten UZV a povedal, že pravý folikul by bol v pohode, ale ľavý je tak, že by ma to poriadne bolelo. Že narkóza je lepšie riešenie. Tak sme dali.

Nechajte si poradiť. Ja som po povzbudení od @misha83 (ona po OPU bez narkózy vyskočila na rovné nohy a išla do roboty) bola pripravená, že to zvládnem bez narkózy.

A ešte odpoveď pre niekoho, kto sa pýtal, že prečo bez narkózy, načo sa trápiť, keď je to len taká párminútovka. Nuž, pri natíve je to dobré riešenie, hlavne, ak predtým boli softy každý mesiac, OPU po OPU, každý mesiac celková anestézia, to je pre mozog záťaž, hoci sa o tom veľa nehovorí.

tinkatinulka
27. aug 2013

@manita dakujem za povzbudenie.už sa tolko nebojim 🙂

holly74
27. aug 2013

@manita jasné že sa to dá zvládnuť, človek bolesť vydrží, veď čo iné má robiť, ked nemá na výber, jasne ale že to bolí, veď ti kanilou prepichujú poševnú stenu...chlapom sa o tom ľahko hovorí, že to nič nie je..ja som mala dosť keď mi robili prefuk vajíčkovodov, bolelo, ale jasne že som zaťala zuby a vydržala a potom poďho odtiaľ rovno do práce, takisto... Budem držať palce! 😉

manita
autor
27. aug 2013

@holly74 Chlapi toto nevedia posúdiť, ale tí reprofiťácki chlapi v bielom robia najviac natívov v strednej Európe, takže presne vedia, koľko pri punkcii bez narkózy ktorá vrieska od bolesti... Určite dobre poradia. 😉

Aj ja tebe držím palčeky! 😉

doloresita
18. aug 2014

Ahojte, chcem sa spýtať, že či aj pred punkciou vajíčok bez narkózy treba predoperačné vyšetrenia, alebo v tomto prípade nie je treba? Ďakujem 🙂

gennara
21. nov 2014

@manita @tinkatinulka @manita @gooobi
Ahojte, nasla som tuto starsiu diskusiu. S Machacom sme sa vcera dohodli tiez na uplnom native. Viem, ze uspesnost je velmi mala, ako ste dopadli vy? Zadarilo sa s nativom babatko? Ak ano, na kolky pokus? A ako to dopadlo s OPU bez narkozy? Tiez mam z toho trosku strach.

gooobi
21. nov 2014

@gennara my sa stale len rozhybavame, stahovali sme sa do zahranicia, takze o dva mesiace mame len prvu konzultaciu. Ja sa potesim ked das niake info ako to slo.

gennara
21. nov 2014

@gooobi Plati, o dva tyzdne by sme to mali mat za sebou, tak budem informovat 🙂

tinkatinulka
21. nov 2014

@gennara ahoj takže nativ skoncil zle, vklad sa nekonal embryjko sa nedelilo dalej..ale OPU bola v pohodičke Machac je frajer, vobec to nebolelo

gennara
21. nov 2014

@tinkatinulka Prosim ta, ked sa OPU nakoniec nekona, kolko sa vlastne plati? Plna suma alebo menej? To som sa zabudla spytat lekara.

sono2
10. dec 2014

@manita
@gennara ahojte kočky zvažujem teda som rozhodnuta na nativ ako teda podarilo sa a čo tá anestéza treba ju? Veľmi ďakujem za odpoveď. Ktoré centrum v brne zvoliť aká bola cena? Aké vyšetrenia ste potrebovali? My máme všetko ok ja mám upchate vajcovody ovu pravidelná

sono2
10. dec 2014

@gooobi prosím absolvovala si ten nativ? Môžeš mi napísať tiež prosím čo sa vyššie pýtam dievčat ďakujem moc

sono2
10. dec 2014

A ked trebalo ako vám urobili kde vyšetrenia? Platili ste ich lebo veď nemôžem ja prist k ds a povedať iidem do brna na umelé urobte mi vyšetrenia no nie? Som ich absolvovala pred 2mesiacmi kvôli laparke a teda to by nebolo isto lacné si to sama platiť...

gennara
10. dec 2014

@sono2 Ahoj. Ja som mala v native bez stimulacie aj tak dve vajicka, tak ma nakoniec uspali. Jedno bolo prazdne, jedno bolo zrele, bohuzial sa neoplodnilo. Takze nas to cele, kedze nedoslo k ET, vyslo presne 144 eur a boli sme v Reprofite.

sono2
10. dec 2014

@gennara ďakujem ti ako rýchlo a tie vyšetrenia si mala? Odkiaľ? Ďakujem

sono2
10. dec 2014

@gennara prosím a koľkokrát ste tam boli do opu? Vieš folikulo. A podľa čoho alebo ako oplodnovali?my máme spg super tak by som chcela normálne bez žiadnych metód.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre