Oplodnenie bez ICSI

nina0303
6. okt 2022

Ahojte 😊
tento mesiac sme začali so stimulaciou, zaujímalo by ma či ste aj vy skúšali oplodnenie bez ICSI, ak áno aka bola úspešnosť? v mojom prípade sa očakáva max 6-7 vajíčok.

eva193
6. okt 2022

ahoj, neviem v akom si CAR ale u nas napr forma ICSI bola povinna, a potom podla spermiogramu sa rozhodovalo ci sa prida MACS a PICSI alebo netreba ...

marlen16
6. okt 2022

Mame za sebou 3 cykly IVF, 2x som mala 7 vajíčok a raz 9. Všetky sme dali cez ICSI+PICSI+MACS. Určite ked ste sa už pustili do umelého oplodnenia by som to neriskovala a dala určite minimálne ICSI. Máš malo vajíčok a prirodzene bez ICSI nemáš žiadnu záruku že sa ti všetky oplodnia - to nie je samozrjeme ani pri ICSI ale pri ICSI je oveľa vyššia šanca.

no_co_uz
9. okt 2022

@nina0303 ahoj ja som akurat na stimulacii 7 den. My budeme mat ICSI (manzel ma zly spg), ale ja my si asi priplatime za vsetko co nam moze zvysit uspesnost uz ked to podstupujeme. A bola si uz na kontrole/sone? alebo kvoli comu ocakavaju 6-7 vajicok? Ja idem na kontrolne sono ako to tam vyzera az v pondelok, tak som z toho nervozna, ci nebude vajok malo. Drzim palce 🙂

dorothy13
9. okt 2022

@nina0303 ahoj my sme mali prirodzene. Mohli sme dať všetky ale akože istota sme dali icsi ,18vajocok 7 icsi 8 prirodzene. Z prirodzených nám ostalo 5 z icsi 3 embryjka. Dala som to akože "istota"aj keď nemáme žiadny problém v tomto smere. A nakoniec naši bojovníci vyhrali.

nina0303
autor
9. okt 2022

@no_co_uz @dorothy13 mám nízke AMH, tak mi dr povedala že si mysli že bude max toľko, budúci týždeň idem aj ja na prvú kontrolu, som zvedavá čo bude vidieť, už sa ukáže koľko folikulov rastie ? lebo povedala že veľké ešte nebudú vtedy…. viac už ani nebude? mám krátky protokol.
tiež si priplatíme na predĺženú kultiváciu, aj na ten inkubátor, viem že icsi odporúčajú skoro všetci len tak som chcela vediet aké sú skúsenosti, radšej by som bola keby to bolo bez ale keby som dopredu vedela ako to dopadne 😅 nie sú kvalitnejšie ktoré sú bez icsi?

dorothy13
9. okt 2022

@nina0303 ja osobne by som si už nedala icsi. Lebo výberu spermiu,a tou oplodnia.prirodzene oplodnenie,najsilnejšia spermia oplodni. Takže nemáš pri icsi istotu ,že vybrali tú správnu,ale to že naozaj ju tam vložia. Len u nás nebol problém otehotnieť,len bol na nesprávnom mieste. Čo ti odporúča embryologicka?

nina0303
autor
9. okt 2022

@dorothy13 s ňou sme ešte konzultáciu nemali, čakám kedy bude a čo nám povie…

nina0303
autor
10. okt 2022

@dorothy13 kontrola absolvovaná, vyzerá že nám rastie 8 väčších a 2 menších folikulov 🤞🍀 ešte jedna kontrola a uvidíme kedy bude odber, ten rozhovor s embryológom býva kedy? zabudla som sa na to spýtať… všetko vždy tam ide maxi rýchlosťou a otázky ma napadajú až neskôr 😅

eva193
10. okt 2022

@nina0303 a muz uz bol na tom spermiograme podla coho sa zistuje ktora metoda je najhodnejsia?

dorothy13
10. okt 2022

@nina0303 my sme mali ešte pred stimulaciou.

dorothy13
10. okt 2022

@eva193 podľa spermií

eva193
10. okt 2022

@dorothy13 co podla spermii?

nina0303
autor
10. okt 2022

@dorothy13 spermiogram bol ok, tak neviem, asi to potom ešte s doktorkou prebereme, ešte sme sa nerozhodli, ale asi stačí povedať či chceme alebo nie ked uz budeme vedieť počet vajíčok čiže v deň odberu?

nina0303
autor
10. okt 2022

@eva193 bol ešte pri prvých kontrolách čo sme začali navštevovať car, chceli len aby to bolo u nich a nie ísť k ním z výsledkami od iného dr

eva193
10. okt 2022

@nina0303 ale kedy bol robeny ten co bol ok? pretoze aj my sme mali pred pol rokom robeny ale dva tyzdne pred odberom sa robil novy aby boli najcerstvejsie vysledky...a na zaklade tych vam embryologicka povie aka metoda bude najlepsia, ci staci ICSI alebo treba pridat macs alebo aj picsi ...

nina0303
autor
10. okt 2022

@eva193 tak asi 2 mesiace dozadu, nikto nám nehovoril o tom že by sme mali robiť ešte jeden

eva193
10. okt 2022

aha tak to potom neviem, treba sa informovat v Car, ale ja osobne potom celom cim si zen amusi prejst pocas stimulacie by som pouzila minimalne ICSI aby sa nemuselo cele opakovat znova, a urcite by som sa drzala toho co povie embrylogicka

nina0303
autor
10. okt 2022

@eva193 áno, je toho dosť čím treba prejsť… ja len tak uvažujem že pri dobrom spg či by nebolo lepšie keď sa oplodni ,,prirodzene” ci by potom nebolo kvalitnejšie predsa bez toho vonkajšieho zásahu… keby sa to dalo vedieť tak dopredu že čo bude ak si niekto vyberie túto metódu… to ja len tak uvažujem…

dorothy13
10. okt 2022

@nina0303 ak máš dobre spermie a kvalitné vajíčka tak určite prirodzene ♥️

nina0303
autor
10. okt 2022

@dorothy13 😘

eva193
11. okt 2022

daj vediet co ti povedala embryologicka

juliasleziakova
13. okt 2022

“Dobrý večer, mám otázku, chodíme aj my do car, ideme podstúpiť ivf odporúčane nám je určite icsi, ale nechápem tým druhým značkám picsi a macs čo to vlastne znamená? 😅.. 24.10. Idem na prve sono a krv a neviem čo mám čakať ďalej, že mi povedia kedy si začať pichať gonal, ale vôbec neviem čo mám čakať keďže priateľ mal naposledy veľmi zlý spg pretože ma veľmi málo spermii aj sú spomalené bojím sa, že to vôbec nevyjde ani na jediný raz ...

eva193
14. okt 2022

@juliasleziakova mozme ti to vysvetlit aj tu ale lepsie bude ked ti to vysvetlia poriadne v CAR, picsi a macs su v podstate dalsie metody oplodnenia pouzivaju sa prave ak je zhorsena kvalita spermii a aby sa zabezpecila vacsia uspesnost oplodnenia...ale za kazdu z tychto metod sa priplaca, a urcuju ci ich treba na zakalde kvality spermii po spermiograme (napr ak je kvalita zhorsena o viac ako 20% tak odporucia aj picsi...je to len prikald lebo nepamatam tie percenta)...takze si v klude pockaj a v car ti to vsetko urcite vysvvetlia

dorothy13
14. okt 2022

@juliasleziakova ahoj,presne ako pise Eva, môžeme ti napísať ale ideál bude keď sa spýtala v car. Platís za to nech ti to pekne vysvetlia. Držíme palce

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre