Oplatí sa ísť na OPU?

20. sep 2021

Ahojte. Len ma tak zaujima, pri stimulacii na ivf, ak by som mala malo folikulov, oplati sa ist na opu, aj ich oplodnit? Cize jeden pokus by bol zbytocny, ak by boli len nejake 2 folikuly. A bohvie ci by aspon jedno z tych 2 prezilo pk.
Mozem poziadat o dalsiu stimulku, ci dat oplodnit aj tie 2 a trpnut, ci budu vhodne?

thereisabear
20. sep 2021

Ja by som určite skúsila opu, nikdy nevieš..

fleur1111
20. sep 2021

Ako vieš uz teraz, že máš malo folikulov? To ti do OPU nikto s určitosťou nepovie. Mne až po OPU povedali, koľko sa im vhodných podarilo získať.

zojanka
20. sep 2021

Mne od začiatku vraveli cca 7 folikov. 6 z nich však nerástlo a iba jeden vyzeral byť dostatočne veľký inak nič. Slabá reakcia na stimuláciu. Ja som do OPU nešla a neľutujem.

fleur1111
20. sep 2021

@zojanka mne pri prvom IVF strašne chválili koľko mám folikulov, z vyše 20 som mala vhodných 3, nakoniec prežilo PK len 2 😏. V inom centre (iný protokol) mi od začiatku vraveli, že ich nie je veľa, odobrali 8 a 5 prežilo PK - tým som chcela povedať, že tieto úvahy sú úplne zbytočne, z vlastnej skúsenosti.

zojanka
21. sep 2021

@fleur1111 ano, ale je rozdiel mat 8 a mat 1. A tak ako ich tam nakoniec mohli najst namiesto jedneho dajme tomu dva -tri , tak tak isto sa mohlo stat ze aj ten jeden by bol prazdny. Ja som tiez mala pri prvom IVF 7 folikov (a to bol soft) a na 3.den boli ledva ledva dve embrya aj to biedne. Ja som sa rozhodla neminat pokus na poistovnu, platit nasetrene peniaze za icsi, pk, macs kvoli jednemu vajicku ked som vedela ze ich moze byt viac. Tie peniaze som dala do dalsieho cyklu z ktoreho mam krasneho syna a dalsie tri krasne embrya na nas este cakaju zamrazene. Takze pre mna tieto uvahy zbytocne neboli, tiez z vlastnej skusenosti.

mikasz
21. sep 2021

Pokial si uz v stimulacii,urcite by som isla na opu, nikdy nemas istotu ci dalsi pokus bude lepsi. Niekedy staci aj jeden bojovnik ✊

adara777
21. sep 2021

Ja som tak mala pri softe, 1 väčší folikul 2 menšie a išla som na opu lebo som verila tomu jednému. On sa aj krásne oplodnil, žiaľ vklad nevyšiel. Ale naozaj ti stačí jedno vajko, ktoré to dobojuje do konca. Neskúsiš, nevieš.

pietrula
13. jan 2023

@fleur1111 vyse 20 bolo folikulov, ci vajicok? Resp. Z kolkych folikulov robili OPU?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre