Opakované IUI

milka1988
3. jún 2021

Koľko krát je možné ísť na IUI? Ak by som chodila bez stimulácie Clostilom, nakoľko ovulujem sama, síce až tak na 20dc ale každý mesiac mám ovuláciu, iba s Ovitrelle, môžem ísť aj viac krát ako 3x? napr aj 5x, 10x? Boli ste opakovane viac krát?
Máme zlú morfológiu čiže zázraky na 1x nečakám, ale tiež nie sme pripravený ísť hneď na IVF tak by sme vyskúšali viac krát IUI či m ožno motyka nevystrelí.
Ďakujem

marinecka95
3. jún 2021

📎

rk123
3. jún 2021

samozrejme mozes ist aj kazdy mesiac. jedine co sa teda neodporuca je brat clostil viac ako 6x za zivot, ale to by ti v centre ani nepovolili. my sme boli 6x na iui, z toho som len 3x bola stimulovana 🙂

milka1988
autor
3. jún 2021

@rk123 no ved to ze ten clostil nie len ze nechcem ale ani nepotrebujem. Každý mesiac mam ovuláciu. Len ju nemám podľa "tabuľky" ale o pár dní neskôr.

milka1988
autor
3. jún 2021

@rk123 a podarilo sa vám ?

denice
4. jún 2021

Nám lekár hovoril že robiť IUI viac ako 3x nemá zmysel. Boli vraj robené výskumy a štúdie a keď sa to nepodarí do troch razov, tak už asi vobec. Potom už treba IVF.

rk123
4. jún 2021

@milka1988 nie, az ivf a lutujem zbytocny cas a peniaze a za tolko iui, ale nebola nam zistena pricina a vsetky vysetrenia sme mali v poriadku, tak sme skusali 🙂
ale ako tu je spomenute, statisticky ak nevyjde 3x nema zmysel ho robit. avsak poznam pary, ktorym vyslo piate, sieste siedme, ale to je skor vynimka.

anne_mary2
4. jún 2021

@milka1988 zlu morfologiu mame aj my, a pri vyhodnocovani spermiogramu nam samozrejme moznost absolvovat iui bola navrhnuta avsak... logicky som sa hned pytala ci pri zlej morfologii ma zmysel iui, nakolko, co pomoze dopravit spermie kde treba ked maju zly tvar?? laicky mi prislo ze to pomoze skor pri slabej pohyblivosti, ze im pomozu kam treba, alebo tak... doktor mi iui samozrejme nevyhovaral, len spomenul ze to sance oproti beznemu styku zvysi tak do 10% max, samozrejme zalezi od problemy..
ja pri zlej morfologii by som do toho viac x ako 2 vobec nesla..... mozno len raz, uvidime.

milka1988
autor
4. jún 2021

@anne_mary2 veď to ze ist hneď do ivf nie je jednoduché. Na to sa treba aj psychicky pripraviť. My teraz na zlepšenie morfologie máme pycnogenol a ubiqinol veľmi silný antioxidant. Čo som čítala štúdie má to skvelé účinky a výsledky. Jedine ak je morfologie zlá geneticky talk sa s tým nič robiť už nedá. Ak to nie je genetické tak spermie sa každé tri mesiace rodia. Čiže o rok už kľudne môže mať 4% či viac.
Zatiaľ skúsime 3x iui a uvidíme čo ďalej

milka1988
autor
4. jún 2021

@rk123 tak veď uvidíme na koľko iui sa budeme cítiť 😃

ivusha_pco
9. feb 2022

@milka1988 chcela by som sa opýtať, vyšlo vám nakoniec IUI? ak áno, tak na koľký krát? ja som dnes bola dnes 3x na IUI a rozmýšľam, čo ďalej... ďakujem pekne za info! 🙂

milka1988
autor
9. feb 2022

@ivusha_pco ahoj ano na prvý šup vyšlo 🙂 som v 38 tt už. My sme su povedali ze ked bude treba ideme aj 10x na iui. Kedze ovociu som mala aj bez stimulácie hormonmi. Bez clostilu. Merala som si teplotu a robila ovi testy pila alchemilku, po nej mi konečne pekne narastla aj sliznica 🙂 neboli sme pripravený na ivf

ivusha_pco
10. feb 2022

@milka1988 Super, veľmi sa teším a gratulujem! 🙂 Vzhľadom na môj vek - mám ešte len 30 rokov - by som v prípade opakovaného neúspechu tiež išla na IUI viackrát, povedzme 7x, potom by som si dala niekoľkomesačnú prestávku a až niekedy budúci rok IVF, momentálne sa vôbec necítim na tak invazívny zákrok, aj finančne je IUI lacnejšie. Inak mňa stimulujú Letrozolom, nie Clostilbegytom, ale je to v zásade to isté. Tieto lieky sa môžu užívať najviac 6x za život a ja som na nich bola už 4x. Takže tiež by sme vyskúšali IUI bez stimulácie. Okrem toho beriem kvôli inzulínovej rezistencii Metformin, mám vďaka nemu každý mesiac ovuláciu aj peknú sliznicu. Tak nezostáva nám nič iné, len dúfať, že to tento rok vyjde.

milka1988
autor
10. feb 2022

@ivusha_pco tak to držím palce 🙂 ja mam 33 a tiež sme sa necítili hned na ivf proste radšej skúsiť viac krát IUI a keď fakt nepomôže tak až ísť na Ivf veď to je strašny hormonálny zasah do tela ženy aj do psychiky. Síce sú tam šance vyššie ale akékoľvek percento je viac ako 0 🙂 a tomu sme verili od toho dňa čo som ležala na stole keď mi vkladali spermie. Tak sme verili že nič iné sme si ani nepripustali. 2tyzdne sme sa prihovárali k moruolke, a ku ďalším štádiam 😅 sibnute ale tak sme silno verili ze to vyšlo. Drzim vam palce aby stačilo iui ❤️

ivusha_pco
5. mar 2022

@milka1988 Po takmer mesiaci dávam update - na 3x nám to IUI vyšlo 🙂 Inak všetkým ženám, ktorých IUI ešte len čaká, odporúčam jednu vec, ktorá podľa mňa nám pomohla - aby partner prišiel na odber až okolo 12tej a vám urobili IUI až okolo 14tej. Keď predošlé dva razy manžel odovzdával vzorku skoro ráno, tak v nej bolo oveľa menej spermií než okolo obeda. Jednoducho aj ten chlap musí byť zobudený a naladený, aby toho bolo viac 🙂

milka1988
autor
5. mar 2022

@ivusha_pco blahoželám ❤️ do tretice všetko dobre 🙂 tak už si len užívať tehotenstvo

ivusha_pco
6. mar 2022

@milka1988 ďakujem pekne 🙂

kundiboo
30. aug 2022

@ivusha_pco jeej to vážne môže mať na to vplyv? Môj bol ma spg 2x ráno a výsledky zle , skúsim ho poslať poobede ? Som nevedela ze aj spermie sa musia zobudiť

ivusha_pco
30. aug 2022

@kundiboo ako nie je to vedecky dokázané, vychádzam len z vlastnej skúsenosti 🙂 že posunúť čas odberu na neskoršiu hodinu môžno pomôže aj vám, držím palce!

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre